Βολές Γαλιατσάτου σε Κράτσα: “Ενδιαφέρεται για επαφές στο εξωτερικό και όχι για τα προβλήματα των Νησιών” (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 10:17

Βολές Γαλιατσάτου σε Κράτσα: “Ενδιαφέρεται για επαφές στο εξωτερικό και όχι για τα προβλήματα των Νησιών” (COSMOS 96,5)

O τέως Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τη νέα ανακοίνωση εναντίον της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα, στην οποία κάνει λόγο για την απαξίωση της Περιφέρειας από μέρους της.

«Το πρόβλημα είναι ότι με την πολιτική συμπεριφορά του τελευταίου χρόνου, απαξιώνεται ένας θεσμός όπως είναι η Περιφέρεια. Δεν μπορείς να απαξιώνεις μια δομή όπως η Περιφέρεια και να την καθιστάς ανίκανη να εκτελέσει έργα. Ο Πρωθυπουργός ο ίδιος, ερχόμενος εδώ είχε πει ότι πρέπει να γίνουν πράγματα στην Κεφαλονιά και ότι υστερεί πολύ η Περιφέρεια και δεν έχει αξιοποιήσει χρηματοδοτήσεις. Με βάση αυτά συστάθηκε τριμελής επιτροπή για την εποπτεία των έργων. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει πότε στο παρελθόν σε καμιά Περιφερειακή Αρχή. Γιατί την έβαλε την επιτροπεία; Γιατί φοβήθηκε ο Πρωθυπουργός ότι αυτό θα έχει συνέπειες και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν μπορούν να το παρουσιάζουν σαν επίτευγμα.

Πριν από λίγες μέρες ήρθε ο κος Σταυριανουδάκης και έγιναν οι σχετικές διαπραγματεύσεις  και συμφωνήθηκε να αναλάβουν οι Δήμοι Αργοστολίου και Ληξουρίου να εκτελέσουν τα έργα που δεν μπορεί να εκτελέσει η Περιφέρεια. Έτσι φτάνουμε στην ψήφιση των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων. Εμείς λέμε μπράβο στους Δήμους γιατί με αυτό το τρόπο γίνονται έργα που είναι αρμοδιότητας των Δήμων. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Δήμοι. Αυτό που επισημαίνουμε και καυτηριάζουμε είναι η κατάντια στην οποία έχει οδηγηθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δηλαδή να προσφεύγει σε έναν νεοσύστατο Δήμο (Ληξουρίου) και να υποκλίνεσαι στην δυνατότητα του να εκτελέσει έργο, την στιγμή που η ίδια η Περιφέρεια δεν μπορεί να το κάνει.

Η Τεχνική Υπηρεσία της Κεφαλονιάς είναι παρόμοια με αυτήν που είχαμε και εμείς. Αυτό που πρέπει να ξεκινήσει η κα Κράτσα και ο κος Τραυλός είναι γιατί έδιωξαν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και την αποδυνάμωσαν. Στέρησαν από την υπηρεσία την δυνατότητα να υλοποιούν εργασίες και τώρα τους επανάφεραν.  Τίποτα εν είναι τυχαίο και δεν φταίει πάντα η γραφειοκρατία. Δική τους είναι η ευθύνη. Αδυναμία, ολιγωρία και επιλογές διαφορετικές από αυτές που πρέπει για τον τόπο. Όταν διώχνεις προσωπικό κάποια σκοπιμότητα υπάρχει ή έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου. Για να τους φέρνεις όμως πίσω, σημαίνει ότι έκανες λάθος. Επομένως πρέπει να απολογηθούν πολλαπλώς.

Όταν η επικεφαλής αυτής της Περιφερειακής Αρχής έχει άλλα ενδιαφέροντα , από τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας . Το μυαλό της είναι στην επικοινωνία και στις επαφές που αναπτύσσει με το εξωτερικό και τους παράγοντες αντί να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Έτσι είχε πλασαριστεί και στην αρχή, ως Ευρωβουλευτής και ότι θα μας ανοίξει τις πόρτες στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Είδατε κανένα σαλόνι ανοιχτό; Μπορεί να ήταν για την ίδια, αλλά όχι για την Περιφέρεια μας. Η ουσία είναι ότι έχει έλλειψη ενδιαφέροντος. Ακόμα και από τις φυσικές καταστροφές (ΙΑΝΟΣ, ΜΠΑΛΟΣ) ήταν απούσα».

Υποψηφιότητες

«Δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι συνδυασμοί θα είναι στην εκλογική μάχη και αν η κα Κράτσα θα είναι ξανά υποψήφιοι. Εμείς θα είμαστε κανονικά με την παράταξή μας και θεωρώ ότι θα είναι και Λαϊκή Συσπείρωση. Υπάρχουν και άλλοι που εμφανίζονται, αλλά θα δούμε τελικά ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο και το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Αυτό που έχει σημασία είναι όποιος βγει να θέλει να ασχοληθεί πραγματικά με τον τόπο. Η κα Κράτσα δεν ενδιαφέρεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα έργο στην Ζάκυνθο που το 2021 το είχε εντάξει μέσα στον προϋπολογισμό και το 2022 το διέγραψε… Αυτή συμπεριφορά προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και εσωκομματικά.

Είναι μεγάλη μας χαρά που, στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών,  σε όλα τα νησιά, υπάρχουν στελέχη από την παράταξή μας.  Αυτό σημαίνει ότι η ΑΝΑΣΑ κάνει καλά την δουλειά της. Διαμορφώνει πολιτικές και στελέχη και αποκτούν τρόπο επικοινωνίας με την κοινωνία, έχουν κάτι να πουν. Για εμάς είναι μεγάλη ικανοποίηση».




00 inkefalonia general ad 300X250