Μικέλης Μαφρέδας για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στα δίκτυα ύδρευσης: "Υλοποιείται το μεγαλύτερο έργο υποδομής στoν Δήμο μας"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 23:44

Μικέλης Μαφρέδας για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στα δίκτυα ύδρευσης: "Υλοποιείται το μεγαλύτερο έργο υποδομής στoν Δήμο μας"

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μόλις ανέλαβε την διοίκηση του δήμου, έδωσε προτεραιότητα στην σύνταξη μελέτης για την αντικατάσταση των φθαρμένων και επικίνδυνων αμιαντοσωλήνων από τα δίκτυα διανομής νερού, σε περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Αργοστολίου και Λειβαθούς.

Βλέπετε, η προηγούμενη διοίκηση δεν καταδέχτηκε να αφήσει μία μελέτη, να αξιοποιήσει την προεργασία που είχαν κάνει οι διοικήσεις του τέως Δήμου Λειβαθούς, έστω γι' αυτό το αντικείμενο που έχει σχέση και με την υγεία των συμπολιτών μας.

Η Τεχνική υπηρεσία προχώρησε στον σχεδιασμό και την μελέτη για το μεγάλο αυτό έργο, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται.

Βρέθηκε το χρηματοδοτικό εργαλείο, έγινε η δημοπρασία, υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και σε λίγες εβδομάδες το έργο θα αρχίσει να υλοποιείται.

Τα κέρδη πολλά. Καλύτερη ποιότητα νερού, περιορισμός στο ελάχιστο των ζημιών, εξοικονόμηση νερού που σήμερα χάνεται από ζημιές που δεν φαίνονται μέσα στα μπάζα των δρόμων.

Στις ετήσιες προτάσεις, τα συμβούλια της κοινότητάς μας, πάντα το έργο αυτό ήταν το πρώτο που αξιολογείτο ότι πρέπει να γίνει.

Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει το πρόγραμμα της, δείχνοντας για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον της για το Αργοστόλι, αλλά και για τα δεκάδες χωριά και οικισμούς της περιφέρειας του Δήμου μας.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών




00 inkefalonia general ad 300X250