Θεόφιλος : Μεγάλη μέρα για το Δήμο η υπογραφή της ανάπλασης του Αργοστολίου - Άνοιγμα στον Άγγελο Κωνσταντάκη (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 20:06

Θεόφιλος : Μεγάλη μέρα για το Δήμο η υπογραφή της ανάπλασης του Αργοστολίου - Άνοιγμα στον Άγγελο Κωνσταντάκη (COSMOS 96,5)

 

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του έργου των αναπλάσεων πλατειών και πεζόδρομων, ένα έργο που όπως εξήγησε θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών.

 

Για το έργο της ανάπλασης:

"Μεγάλη ημέρα ήταν για το Δήμο και η υπογραφή για το Μουσείο Σκλάβου, μεγάλη ημέρα ήταν υπογραφή για αλλαγή αμιαντωσωλύνων στα όρια του Δήμου, μεγάλη μέρα για την και για την ανάπλαση του Αργοστολίου. Θεωρώ ότι θα έχουμε πολλές μεγάλες μέρες για το Δήμο μας το επόμενο χρονικό διάστημα που θα δημοπρατούμε πάρα πολλά έργα" , ανέφερε σχολιάζοντας την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση σημείων του Αργοστολίου.

Απαντώντας σε σχέση με την αρνητική στάση Ανουσάκη στην εκτέλεση αυτών των έργων τόνισε με νόημα: Δικαιολογήστε, όταν ο κ. Ανουσάκης δεν έχει επιχειρήματα , να λέει ότι δεν χρειάζονται όλα αυτά τα μεγάλα έργα ή οποιαδήποτε χαζομάρα μπορεί να ακουστεί.

Το Αργοστόλι και τα χωριά έχουν ανάγκη για αναπλάσεις γιατί βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες. 

«Η ανάπλαση είναι ένα έργο που αφορά τις πλατείες, τους πεζόδρομους και την αγορά, τον Αϊ Λεφτέρη, τις λαϊκές ,  περιοχές που ακούμε συνέχεια ότι είναι εγκαταλελειμμένες. Θα γίνουν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ αναπλάσεις σε πλατείες και πεζοδρόμια μόνο στις λαϊκές. Θα αλλάξει όψη η περιοχή εκεί.

Θα βελτιωθούν πολλά σημεία και πολλές γειτονιές, που έχουν να δουν πολλά χρόνια να γίνονται έργα. Θα ακουμπήσει και θα αγγίξει (σ.σ. το έργο) όλη την πόλη. Τα έργα θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την τουριστική κίνηση. Σε αυτούς που θεωρούν ότι τα έργα γίνονται προεκλογικά, θα ήθελα να πω ότι προκειμένου να γίνουν έργα πρέπει να υπάρχουν μελέτες. Δεν είχαμε τίποτα. Αν είχαμε μελέτες όλα θα είχαν γίνει πολύ νωρίτερα».

Για την υδροδότηση στα Ομαλά: «Είναι σε εξέλιξη το έργο της γεώτρησης στην θέση Λάμπη και συγκεκριμένα έχει γίνει το 50% του έργου και προχωράει προς την ολοκλήρωσή του και έτσι θα λυθεί δια παντός το πρόβλημα υδροδότησης στα Ομαλά. Υπήρξε μια βλάβη που δεν ήταν εύκολο να εντοπιστεί. Η ΔΕΥΑΚ έχει να διαχειριστεί τα προβλήματα σε  όλο το νησί, γιατί είναι το μόνο διαδημοτικό όργανο».

Για το διαπληκτισμός Ανουσάκη – Κωνσταντάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Είναι σύνηθες φαινόμενο, μέσα σε οικογένειες να υπάρχουν τσακωμοί και προβλήματα. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ καθώς πρόκειται  για μέλη από την μια  παράταξη, που έχουν διασπαστεί. Οπότε αντιπαραθέσεις και αψιμαχίες είναι λογικό να συμβαίνουν. Με στεναχωρεί να βλέπω πρώην φίλους ο ένας να πειράζει τον άλλο.

Ο Άγγελος είναι ένας δημοτικός σύμβουλος που είχε  διαχειριστεί ένα κομμάτι του Δήμου , την ΚΕΔΗΚΕ, για 9 χρόνια, είναι και στην ηλικία νέος, μπορεί να βοηθήσει και να σταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έχουμε μιλήσει, δεν υπάρχει κάτι μεταξύ μας, αλλά δεν θα είχα αντίρρηση αν κάποια στιγμή θα ήθελε να στελεχώσει την παράταξη μας.

Για την κυκλοφοριακή μελέτη: «Έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη και αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ. Σε λίγες μέρες θα έχουμε ευχάριστα νεα με την δημοσίευσή της και θα μπορέσουμε να αρχίσουμε άμεσα την υλοποίησή της και την εφαρμογή της.




00 inkefalonia general ad 300X250