Οδυσσέας Γαλιατσάτος (Πρόεδρος ΤΚ Πόρου): “Απαραίτητη η ύπαρξη αγροτικού γιατρού και ασθενοφόρου στην περιοχή μας - Ζητάμε άμεση λύση”

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 13:54

Οδυσσέας Γαλιατσάτος (Πρόεδρος ΤΚ Πόρου): “Απαραίτητη η ύπαρξη αγροτικού γιατρού και ασθενοφόρου στην περιοχή μας - Ζητάμε άμεση λύση”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος , ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην έλλειψη αγροτικού γιατρού στον Πόρο: « Ως πρόεδρος 4 χρόνια αιτούμαι έναν αγροτικό γιατρό για τον Πόρο. Ο Πόρος είναι απομακρυσμένος από το Αργοστόλι και είναι και το κεντρικό λιμάνι της Κεφαλονιάς με ότι αυτό σημαίνει. Από το 2020 που ανέλαβα ως πρόεδρος το έχει επισημάνει πολλές φορές στους αρμόδιους σε Κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Άπαντες δεν αρνούνται την ανάγκη κάλυψης του αγροτικού ιατρείου του Πόρου και η δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν αγροτικοί γιατροί. Βλέποντας την όλη αυτή κατάσταση , πρότεινα στους υπεύθυνους να έχουμε ένα ασθενοφόρο με μόνιμη βάση τον Πόρο. Τα ιδιωτικά ασθενοφόρα που υπάρχουν στην Σκάλα για την οποιαδήποτε μεταφορά έχουν κάποιο τίμημα. Το θέμα του ασθενοφόρου στον Πόρο το είχα συζητήσει με τον Βουλευτή κ. Καππάτο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Τραυλό και οι δύο συμφώνησαν να υπάρχει έστω και για την θερινή περίοδο. Εξασφαλίσαμε διαμονή και διατροφή για το πλήρωμα του ασθενοφόρου, όμως δεν καρποφόρησε αυτή η ιστορία και δεν γνωρίζω και τον λόγο. Για την συνταγογράφηση φαρμάκων πέραν της ταλαιπωρίας να μεταβούμε στο Κέντρο Υγείας Σάμης η το Αργοστόλι, υπάρχει και καθυστέρηση ακόμη και είκοσι ημερών για ένα φάρμακο. Πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση, το φαρμακείο του Πόρου προτίθεται να μας εξυπηρετήσει ενίοτε και τους ευχαριστούμε. Κάποιοι φεύγουν τον χειμώνα για να αποφύγουν αυτή την κατάσταση. Η ενημέρωση από τον Βουλευτή είναι ότι κάνει τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε αγροτικό γιατρό έστω και δύο μέρες την εβδομάδα, αν συμβεί αυτό, έστω και ελάχιστους κατοίκους θα τους κρατήσουμε και την χειμερινή περίοδο στον τόπο μας. Υπάρχει ιδιώτης γιατρός στην Σκάλα που σώζει κάποιες καταστάσεις, αλλά εμείς ζητάμε το αυτονόητο, έναν αγροτικό γιατρό».

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του νεοσύστατου Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου της περιοχής. «Τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή , τα μηνύματα ήταν θετικά και είναι σημαντικό ότι αυτό που βγήκε , είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Εμάς μας ενδιαφέρουν δύο πράγματα που η περιοχή μας απ αυτά ζει , ο τουρισμός και οι επενδύσεις».

Στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στον Πόρο: «Είμαι σε επαφή με μία ξένη εταιρεία η οποία ενδιαφέρεται να έχει ως βάση τον Πόρο. Τα μεταφορικά της μέσα θα είναι στον Πόρο και οι εργαζόμενοι θα είναι από την περιοχή, με γραφεία και δωμάτια στον Πόρο. Για κάποια πράγματα που υστερούμε όσον αφορά την δράση της εταιρείας, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, στον ανάλογο χρόνο θα τα αντιμετωπίσουμε. Τα τρία τελευταία χρόνια έχει γίνει μια προσπάθεια και οι επισκέπτες μας από τα Βαλκάνια ήταν η αρχή για την ανάκαμψη του τουρισμού στον Πόρο. Από πέρσι ήρθαν και οι πρώτοι τουρίστες από την Αγγλία και συνεχίζουμε με αυτή τη ροή και την επόμενη σεζόν».

Στον Μυκηναϊκό Τάφο των Τζανάτων και την Μονή της Άτρου ως σημεία επίσκεψης των τουριστών: «Έχει συζητηθεί ότι θα προσεγγίσει στον Πόρο ένα κρουαζιερόπλοιο στις 2 Ιουλίου. Δεν γνωρίζω γι αυτούς που θα μείνουν στον Πόρο ,εάν είμαστε σε θέση να δώσουμε μια καλή εικόνα. Ο επισκέπτης του θαλάσσιου τουρισμού χρειάζεται κάποιο ερέθισμα, ο Τάφος στα Τζανάτα ο οποίος είναι προορισμός, αυτή τη στιγμή είναι κλειστός και θα παραμείνει κλειστός και φέτος το καλοκαίρι. Είναι η τρίτη καλοκαιρινή περίοδος που παραμένει κλειστός. Δεκαεφτά μήνες μετά την επίσκεψη της κ. Μενδώνη στον Τάφο των Τζανάτων, παρόλη την διαβεβαίωση της ότι σε 12 μήνες θα είχε αποκατασταθεί το μνημείο, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Το έργο χωρίστηκε σε τρείς υποεργολαβίες για να προχωρήσει, μία επένδυση του 1.500.000 ευρώ και δεν βρίσκεται εργατικό δυναμικό με προϋπηρεσία για να ξεκινήσει το πρώτο έργο του σκέπαστρου. Όλοι οι τουρίστες που έρχονται στον Πόρο ζητάνε να μάθουν πως θα πάνε στον Μυκηναϊκό Τάφο και στο Μοναστήρι της ΄Ατρου που ακόμα ο δρόμος δεν έχει φτιαχτεί και δεν έχουμε κάτι να τους πούμε».

Στις προσπάθειες ανάπτυξης της περιοχής: «Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες εδώ στον Πόρο που έχουν δώσει κάποιο αποτέλεσμα, δεν έχουμε κάνει μεγάλα έργα, η γραφειοκρατία λειτουργεί ανασταλτικά και κάποιες κυβερνητικές αποφάσεις μας ξεπερνούν, όπως και για το λιμάνι του Πόρου. Υπάρχουν και κάποια αδιάθετα του Ελληνικού Δημοσίου στον Πόρο που έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΔ, που παραμένουν χρόνια ολόκληρα ανεκμετάλλευτα. Γίνονται κινήσεις και γι αυτό. Από τον τουρισμό μόνο κερδίζει κανείς και ευελπιστώ ο Πόρος να γίνει το κέντρο του θαλάσσιου τουρισμού, όχι μόνο για την Κεφαλονιά, αλλά και για όλο το Ιόνιο».

Στην εμπλοκή του στις επόμενες Δημοτικές εκλογές: « Έχω την διάθεση να είμαι ξανά υποψήφιος και είμαι στην διάθεση του Δημάρχου γι αυτό. Έχει αλλάξει η νομοθεσία σε σχέση με την εκλογή των προέδρων των Κοινοτήτων για την επόμενη 5ενταετία και οι πρόεδροι θα εκλέγονται με τον επικρατήσαντα Δήμαρχο».

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-937431161?si=026c68505a4545a7a5e3541e79f71f9f&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250