«Τιτανικός» για το ΤΕΙ: Το πλοίο βουλιάζει και η ορχήστρα παίζει μουσική!

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 18:32

«Τιτανικός» για το ΤΕΙ: Το πλοίο βουλιάζει και η ορχήστρα παίζει μουσική!

Το πλοίο (ΤΕΙ) βουλιάζει και η ορχήστρα (Δημοτική Αρχή) παίζει ακόμα μουσική. Κάπως έτσι πολύ γλαφυρά περιγράφηκε από τον επικεφαλή του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά, Θεόφιλο Μιχαλάτο, η κατάσταση που επικρατεί και η αντιμετώπιση που υπάρχει αυτή τη στιγμή σχετικά με την τύχη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και εν γένει ολόκληρου του Ιδρύματος. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Διότι ναι μεν μπορεί η δημοτική αρχή δια μέσου του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, να προσπαθεί ατυχώς να πείσει πως δεν τρέχει τίποτα και ακόμα υπάρχει «φως στο τούνελ» όσον αφορά την παραμονή του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, ωστόσο η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Και το είπαν κατηγορηματικά και οι δημοτικοί σύμβουλοι (Κοτσιλίνης και Μιχαλάτος), αλλά ο φοιτητής (Κωστής Κοσμαδάκης), οι οποίοι παρέστησαν στην συνάντηση με τον Υπουργό πριν από λίγες μέρες.

Ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος όχι μόνο δεν δέχεται κουβέντα για παραμονή του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων στην Κεφαλονιά, αλλά θεωρεί πως πρέπει να πούμε και ευχαριστώ που έμεινε το ΤΕΙ, ενώ και η συμπεριφορά του προς την επιτροπή που πήγε να τον συναντήσει ήταν η χειρότερη δυνατή .

Μάλιστα ο φοιτητής εξέφρασε την απογοήτευσή του για την συμπεριφορά του υπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Εκφράζω την απογοήτευση και την αηδία μου για αυτά που έχουν γίνει τις τελευταίες 10 ημέρες. Αισθάνομαι προσβεβλημένος γιατί προσπάθησαν να παίξουν με την νοημοσύνη μου. Ο τρόπος του Υπουργού προς εμάς ήταν απαίσιος.

Ουσιαστικά πήγαμε εκεί και δεν εισακουστήκαμε. Ήταν απαξιωτικός απέναντί μας. Προσέβαλε εμένα, αλλά και όλη την Κεφαλονιά» δήλωσε ο φοιτητής για τα όσα έζησε πριν τέσσερις μέρες όταν η Επιτροπή που έχει συσταθεί για το ΤΕΙ ενόχλησε τον Υπουργό για το ΤΕΙ.

Ο Κοσμαδάκης δεν ήταν ο μοναδικός που είχε παράπονα από την συμπεριφορά του Υπουργού. Ο Διονύσης Αραβαντινός απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς δήλωσε: «Ενδώσατε στις πιέσεις ενός φοβικού ανδρείκελου Υπουργού, ο οποίος εξευτέλισε ολόκληρη την Κεφαλονιά. Προτείνω να βγει μια απόφαση που να καταγγέλλει την συμπεριφορά του Υπουργού και του γραμματέα του».

Μιχαλάτος: «Αν δεν είχε υποσταλεί η σημαία θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα»

«Ένιωσα ντροπιασμένος από την συμπεριφορά του Υπουργού. Ουσιαστικά μας πέταξε έξω και έτσι αποδείχθηκαν άκαρπες οι προσπάθειες της επιτροπής. Τα ΤΕΙ οδεύουν για κλείσιμο, καθώς δεν μπορούν να υπάρξουν με μόλις 50 φοιτητές που θα έχουν » δήλωσε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και έκανε την πρόταση: «Η δική μας πρόταση είναι αγώνας και μόνο αγώνας. Αν δεν είχε υποσταλεί η σημαία του αγώνα από τον δήμαρχο θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Σήμερα περιμένουμε από την δημοτική αρχή να προτείνει πράξεις αγώνα».

Ο Βασίλης Ρουχωτάς τα έβαλε με την διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ: «Ο Στρατηγός που οδήγησε το ΤΕΙ σε ήττα πρέπει να φύγει» ενώ ο Νέστωρας Βεντούρας, αποχώρησε από την συνεδρίαση, καθώς όπως αιτιολόγησε ένιωσε προσβεβλημένος που η Δημοτική Αρχή έριξε χωρίς μάχη την «ασπίδα» του ΤΕΙ Ληξουρίου.

Και πραγματικά με τα όσα ακούσαμε για τον Υπουργό και τη συμπεριφορά του στέκει και η ατάκα του Σπύρου Σαμούρη: «Πραγματικά δήμαρχε είναι απορίας άξιο πώς κατάφερε αυτός ο Υπουργός και σε έπεισε να αναστείλεις τις κινητοποιήσεις».

Ο δήμαρχος βέβαια προσπάθησε να βγάλει και πάλι λαγό από το... καπέλο του, λέγοντας πως μίλησε με τον Φώτη Κουβέλη, που είχε μιλήσει με τον Σαμαρά και του είπε πως βλέπει «φως» για την παραμονή του Δημοσίων Σχέσεων, μα όπως φάνηκε ούτε ο ίδιος πίστευε καλά καλά στα λόγια του... και λίγο αργότερα τόνισε πως «παιδιά ο,τι μπορούσα έκανα»!

Άλλωστε, οι «βολές» που δεχόταν από την αντιπολίτευση σχετικά με τη συμπεριφορά του υπουργού ήταν πολλές και συνεχόμενες: «Αντιμετωπίσαμε μία απαράδεκτη κατάσταση και ο Υπουργός μας έβγαλε όλους βλάκες» δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκος Κοτσιλίνης και συνέχισε: «Φύγαμε με κατεβασμένα τα μούτρα. Η επιτροπή αυτή έχει λήξη και το ΤΕΙ έχει δυστυχώς τελειώσει».

Προτάσεις πάντως από τη δημοτική αρχή δεν ακούστηκαν. Ουσιαστικά ψηφίστηκε (μόνο από την πλειοψηφία, γιατί οι παρατάξεις Κοτσιλίνη , Μιχαλάτου, η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Βασίλης Ρουχωτάς κατέθεσαν δικές τους προτάσεις) το αυτονόητο «Ότι υπάρχει υποβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και η επιτροπή με επικεφαλή τον Δήμαρχο θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και θα παρεμβαίνει όποτε κρίνει αυτός».

Τοποθέτηση Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση


Τοποθέτηση Μάρκου Κοτσιλίνη

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου

Τοποθέτηση φοιτητή Κωστή Κοσμάδακη

Τοποθέτηση Διονύση Αραβαντινού


Τοποθέτηση Βασίλη Καμπίτση

Τοποθέτηση Σπύρου Σαμούρη

Τοποθέτηση Νίκου Γκισγκίνη

Δευτερολογία Μάρκου Κοτσιλίνη

Δευτερολογία Θεόφιλου Μιχαλάτου