Θεόφιλος για Προϋπολογισμό 2023: «Ο Δήμος Αργοστολίου λειτουργεί με θετικό πρόσημο - Δεν μετακυλήσαμε την αύξηση στο κόστος στους δημότες και λειτουργούμε τον δήμο χωρίς αυτός να παράγει ζημιές"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 18:22

Θεόφιλος για Προϋπολογισμό 2023: «Ο Δήμος Αργοστολίου λειτουργεί με θετικό πρόσημο - Δεν μετακυλήσαμε την αύξηση στο κόστος στους δημότες και λειτουργούμε τον δήμο χωρίς αυτός να παράγει ζημιές"

Η συζήτηση για την έγκριση του Προϋπολογισμού Δήμου Αργοστολίου για το 2023 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, έφερε αρκετές αλήθειες για την κατάσταση που βιώνουν οι δήμοι, αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται, δια στόματος του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

«Ο Δήμος Αργοστολίου λειτουργεί με θετικό πρόσημο, ενώ πολλοί άλλοι δήμοι καταγράφουν ζημιές. Η λειτουργία του δήμου είναι σε σωστή βάση. Ο προϋπολογισμός έχει την καθημερινότητα στην λειτουργία του δήμου. Και στην λειτουργία του δήμου έχει επιβαρυνθεί το κόστος, καθώς έχουν αυξηθεί οι τιμές και οι τιμές στην ενέργεια έχει ξεφύγει. Τα έσοδά του δήμου έχουν μειωθεί με διάφορες διατάξεις και παράλληλα έχει ανέβει το κόστος λειτουργίας στα τρία χρόνια που είμαστε Δημοτική Αρχή, πάνω από 30%. Όμως δεν μετακυλήσαμε την αύξηση στο κόστος στους δημότες και καταφέραμε να λειτουργήσουμε τον δήμο. Δεν έχουμε μειώσει τίποτα και αντιθέτως έχουμε αυξήσει τις υπηρεσίες μας και μέσα από το e-argostoli. Επίσης δεν κάναμε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.

Οι οφειλές μεγαλώνουν γιατί η οικονομική υπηρεσία κάνει έλεγχο και βεβαιώνει την μη απόδοση του δημοτικού φόρου.

Αρα, ο δήμος λειτουργεί, δεν παράγει ζημιές και οφειλές και τιμολόγια συνεργατών του δήμου έχουν πληρωθεί όλα.

Τα νούμερα στον Προϋπολογισμό, έχουν αποκλείσεις γιατί περιμένουμε να υλοποιηθούν αυτά τα έργα. Τα έργα δεν είναι ούτε πλαστά, ούτε πλασματικά και όσα έργα έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν. Μας ενδιαφέρει να γίνουν τα έργα για να τα χαρούν οι δημότες και όχι για να τα χρησιμοποιήσουμε ως «όπλα» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές" .

Γιώργος Χαλαβαζής 

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αργοστολίου, πέρασε κατά πλειοψηφία. 

{https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/1321725271939941}

 




00 inkefalonia general ad 300X250