Θεόφιλος για Τεχνικό Πρόγραμμα: «Δεν θα υπάρχει κάτι που δεν θα το έχει ακουμπήσει αυτή η Δημοτική Αρχή μέχρι να τελειώσει η θητεία της»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 21:30

Θεόφιλος για Τεχνικό Πρόγραμμα: «Δεν θα υπάρχει κάτι που δεν θα το έχει ακουμπήσει αυτή η Δημοτική Αρχή μέχρι να τελειώσει η θητεία της»

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, στην τοποθέτησή του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου, αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα έργα, έγιναν, γίνονται ή θα γίνουν το επόμενο διάστημα στον Δήμο.

«Δεν συμφωνώ να συγκρίνουμε τι έγινε στο παρελθόν. Θα έρθει ο καιρός να τα πούμε όλα αυτά, όταν έρθει η προεκλογική περίοδος.

Πρέπει όμως να πούμε συγχαρητήρια στον προγραμματισμό και στην τεχνική υπηρεσία, που έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό όλο αυτό το διάστημα.

Και πάμε στα επιμέρους. Αθλητισμός, δεν ακουμπήσαμε το κολυμβητήριο, δεν ακουμπήσαμε το κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου, δεν φτιάξαμε το γήπεδο Διλινάτων και Κεραμειών και έχει δημοπρατήσει  το στάδιο στα Κουρκουμελάτα; Δεν έχει δώσει ο Δήμος Αργοστολίου τις μελέτες στην Περιφέρεια και έχουν ενταχθεί το στάδιο Αργοστολίου, το 5Χ5 τον γήπεδο των Ομαλών;

Για τις ΑΠΕ: Ήταν μία υπόσχεση τα χρήματα από τις ΑΠΕ να γίνουν έργα. Δεν το υλοποιήσαμε με έργα στα Διλινάτα, στο Νύφι από χρήματα των ΑΠΕ;Το υλοποιήσαμε. 

Έγινε πράξη τα χρήματα από την ΣΑΤΑ να πηγαίνουν στα χωριά; Έγινε και αυτό.

Έχουμε 15 εκ. ευρώ σε έργα στο «Αντώνης Τρίτσης» έχουμε 6 εκ. έργο να φύγει ο αμίαντος από τα χωριά. Έχουμε την ανάπλαση την παραλιακού μετώπου Αργοστολίου, με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το Μουσείο Σκλάβου το δημοπρατούμε στις 27 Δεκεμβρίου με τον εργολάβο στην Κεφαλονιά όπου και θα υπογράψουμε την σύμβαση. Υπάρχει και θα εγκριθεί και ο εξοπλισμός του Μουσείου Σκλάβου. Θα εγκριθεί και η δημοτική οδοποιία και θα έχουμε δημοπρατήσεις και το 2023 . Το καλοκαίρι θα έχουν νερό τα Ομαλά, με την αξιοποίηση της γεώτρησης στην περιοχή Λάμπη που είναι σχεδόν έτοιμη. Πρέπει να συγχαρούμε και να αγκαλιάσουμε τα έργα αυτά. Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό εργαλείο, που δεν το πιάσαμε και δεν αιτηθήκαμε χρήματα, με δικές μας μελέτες. Δεν θα υπάρχει κάτι που δεν θα το έχει ακουμπήσει η Δημοτική Αρχή μέχρι να τελειώσει η θητεία της. Θα πρέπει όσοι έχουν αντίρρηση στο τεχνικό πρόγραμμα να αναθεωρήσουν την άποψή τους και να ψηφίσουν θετικά γιατί είναι προς όφελος των δημοτών και του δήμου μας» τόνισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Αργοστολίου 2023 πέρασε κατά πλειοψηφία. 

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω ολόκληρη την τοποθέτηση του Δημάρχου Αργοστολίου 

{https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/474534101549919}

DSC 0662DSC 0663DSC 0665DSC 0667DSC 0669DSC 0670DSC 0672DSC 0677




00 inkefalonia general ad 300X250