Νίκος Φραντζής: «Η Φιλαρμονική και Χορωδία Λειβαθούς, υπάρχει, αντέχει στο χρόνο και σήμερα στα Κουρκουμελάτα γιορτάζει!»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 18:57

Νίκος Φραντζής: «Η Φιλαρμονική και Χορωδία Λειβαθούς, υπάρχει, αντέχει στο χρόνο και σήμερα στα Κουρκουμελάτα γιορτάζει!»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, για την Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Χορωδίας και Φιλαρμονικής Λειβαθούς με αφορμή την συμπλήρωση των τριάντα χρόνων λειτουργίας της, που θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων,  Ίδρυμα Γ.&Μ. Βεργωτή την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 8.00 μμ .

« Είναι μια συγκινητική στιγμή, πάμε τριάντα χρόνια πίσω που ως Κοινοτάρχης, ήταν από τις πρώτες πρωτοβουλίες που είχαμε πάρει στην Κοινότητα Μεταξάτων και φτιάξαμε την Φιλαρμονική και ανασυστήσαμε την παλιά Φιλαρμονική Λειβαθούς. Η παλιά Φιλαρμονική Λειβαθούς είχε να λειτουργήσει τότε πενήντα και πλέον χρόνια. Είναι σημαντικό το ότι ύστερα από τόσα χρόνια, βλέπεις ότι αυτό που οραματίστηκες μαζί με κάποιους φίλους υπάρχει, αντέχει στο χρόνο, γιορτάζει και φαίνεται να έχει και μέλλον. Όταν ξεκινήσαμε το 1992 , ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός, που ξεκινήσαμε με 45 παιδιά, τώρα έχει γύρω στα 20-25. Είναι θέμα των γονέων αλλά και των δικών μας προσπαθειών για να δημιουργούν τα παιδιά πολιτισμό, δηλαδή πρόταση για το μέλλον ».

Ο κ. Φραντζής αναφέρθηκε επίσης, στο πόσο επηρέασε η πανδημία και τον χώρο του πολιτισμού: « Όλες οι Φιλαρμονικές και γενικά τα μουσικά και τα καλλιτεχνικά σχήματα του Δήμου και όλων των Δήμων με την πανδημία ουσιαστικά διαλύθηκαν. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, γιατί το να βρεις σήμερα καινούριο «αίμα», είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εν τω μεταξύ έχουν αλλάξει και οι συνθήκες, είναι πιο ποικίλες και οι υποχρεώσεις των παιδιών , αλλά είναι πολύ σημαντικό το ότι στο Δήμο μας και οι τρείς Φιλαρμονικές υφίστανται».

Στην στόχευση που θα πρέπει να υπάρξει στον τομέα των Φιλαρμονικών του τόπου στο μέλλον: «Θεωρώ και θα το προτείνω στην εκδήλωση της Παρασκευής, ότι είναι η ώρα να ληφθεί μία πρωτοβουλία ειδικά από τον Δήμο Αργοστολίου και τον Δήμαρχο, μαζί με τους άλλους Δημάρχους, γιατί και στους άλλους Δήμους υπάρχουν οι ανάλογες δραστηριότητες, κάποτε να συνεργαστούν όλα αυτά τα σχήματα μεταξύ τους. Οι Αρχιμουσικοί των Φιλαρμονικών ήδη συνεργάζονται και στην εκδήλωση της Παρασκευής θα είναι και τέσσερις μουσικοί απο τον Πόρο. Κάποια στιγμή αυτός ο τόπος πρέπει να αποκτήσει μια αξιόπιστη και ικανή της παράδοσης και της φήμης του μουσική παρουσία. Να αποκτήσει ένα καλλιτεχνικό μουσικό σχήμα, μια ορχήστρα, που να έχει υψηλό επίπεδο , μια Κεφαλληνιακή ορχήστρα που θα μπορούμε να καλέσουμε αναγνωρισμένους και αξιόλογους μουσικούς, που σε συνεργασία με τους ντόπιους εξαίρετους μουσικούς μας θα στήσουν αυτό το σχήμα. Λέμε ότι η Κεφαλονιά έχει μουσική παράδοση, όμως πρέπει κάποια στιγμή να το αποδείξουμε στην πράξη. Πρέπει να το δούν οι φορείς του νησιού μας στην προοπτική του χρόνου για τις επόμενες περιόδους. Πρέπει κάποια στιγμή αυτό να γίνει».

Κληθείς να αναφερθεί στο γιό του μουσικό Κώστα Φραντζή, ανέφερε: «Κάθε πατέρας για ότι είναι το παιδί του αισθάνεται ικανοποίηση και υπερήφανος. Από κει και πέρα το κάθε παιδί είναι μια αυτόνομη προσωπικότητα, με τις δικές του απόψεις και προοπτικές. Ο Κωνσταντής από μικρός είχε αυτή την τάση, όταν ήταν έφηβος μας είπε ότι αυτό μου αρέσει να κάνω και αυτό θα κάνω και νομίζω ότι καλά πάει και από κει και πέρα υγεία να χουνε και δύναμη».

Κλείνοντας ο κ. Φραντζής κάλεσε άπαντες στην εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων,  Ίδρυμα Γ.&Μ. Βεργωτή σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μμ και ενημέρωσε ότι θα συμμετέχει και η Χορωδία η οποία επίσης κλείνει τριάντα χρόνια λειτουργίας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-152204628?si=19219e9c31a34a4e9769c0948dcd0427&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250