Γιάννης Κουρούκλης στον Inkefalonia 89,2: "Πρέπει να αλλάξει συνολικά η πολιτική που ακολουθείται και για κάποια πράγματα να δίνονται λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 15:05

Γιάννης Κουρούκλης στον Inkefalonia 89,2: "Πρέπει να αλλάξει συνολικά η πολιτική που ακολουθείται και για κάποια πράγματα να δίνονται λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης» στον Δήμο Αργοστολίου Γιάννης Κουρούκλης, για την επίσκεψη του Βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου στην Κεφαλονιά από 3 έως 5 Δεκεμβρίου.

« Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Καραθανασόπουλος βρέθηκε στην Κεφαλονιά για μια τριήμερη περιοδεία στο πλαίσιο της δραστηριότητας της εδώ οργάνωσης μας και του πολιτικού ανοίγματος που γίνεται αυτή την περίοδο. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ο Νίκος Παπαναστάσης καλύπτουν κοινοβουλευτικά και το νομός μας. Η πολιτική μας δραστηριότητα γίνεται όλο τον χρόνο, δεν εξαρτάται από τις εκλογές, όμως δεν μας αφήνει αδιάφορους το ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο».

Ο κ. Κουρούκλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Καραθανασόπουλου και στο τι αποκόμισε από τις επαφές του: «Το Σάββατο το πρωί περιόδευσε στη Σάμη όπου είχε συναντήσεις με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής , που του κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για την μεγάλη ακρίβεια που αποτυπώνεται στη καθημερινότητα τους και στον τζίρο των καταστημάτων. Επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας της Σάμης και συνολικά από τις δομές υγείας γιατί επισκεφθήκαμε την Δευτέρα και το Νοσοκομείο Αργοστολίου προκύπτει η ίδια κατάσταση, δομές υποστελεχωμένες που υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών που υπάρχουν. Στην συνέχεια είχε συναντήσεις με προέδρους και μέλη Τοπικών Κοινοτήτων της Πυλάρου ( Αγίας Ευφημίας Μακριωτίκων , Διβαράτων) , που δυστυχώς με τα μέσα που έχουν, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας των Κοινοτήτων τους. Τέθηκαν μία σειρά από προβλήματα της περιοχής , κυρίως τα θέματα των υποδομών μετά τις πλημμύρες του «Ιανού» πριν τρία χρόνια, η καθυστέρηση υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων, του κεντρικού αγωγού της Αγίας Ευφημίας και των έργων ενίσχυσης του Βιολογικού της Αγίας Ευφημίας, η άσχημη κατάσταση στο οδικό δίκτυο που συνδέει την Αγία Ευφημία με τον Καραβόμυλο κυρίως. Εκφράσανε τον προβληματισμό τους για τις κατολισθήσει στον δρόμο του Μύρτου και έκαναν αναφορά και στην πλωτή εξέδρα στον Μύρτο που πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης απέρριψε την κατασκευή της. Αυτή η ιστορία δεν αφορά μόνο τον Μύρτο έχει ζητηθεί και για την παραλία της Αντίσαμου και για την Σκάλα του Πόρου για επιχειρηματική δραστηριότητα. Εμείς ως «Λαική Συσπείρωση» είπαμε ότι δεν πρέπει να τοποθετηθεί πλωτή εξέδρα στον Μύρτο και στις άλλες παραλίες πανέμορφου φυσικού κάλλους, γιατί ουσιαστικά υπάρχει θέμα προστασίας του περιβάλλοντος και δεν πρέπει όλα να θυσιάζονται στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους. Η τελική απόφαση βέβαια παίρνετε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το Σάββατο το απόγευμα ο Νίκος Καραθανασόπουλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και την πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ο Κέφαλος που ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος μας για τις πολιτικές εξελίξεις και την διέξοδο που προτείνουμε εμείς.

Την Κυριακή περιόδευσε στο Ληξούρι , συναντήθηκε και εκεί με προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων (Καμιναράτα, Χαβριάτα, Σουλάρους Μαντζαβινάτα, Ρίφι, Ληξουρίου), όπου αναδείχθηκαν προβλήματα με τις υποδομές, το οδικό δίκτυο και το πρόβλημα με την χρηματοδότηση των Τοπικών Κοινοτήτων και η επάρκεια του νερού ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Το απόγευμα της Κυριακής μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο Ληξούρι.

Την Δευτέρα το πρωί περιοδεύσαμε στο Αργοστόλι, στα τεχνικά συνεργεία του Δήμου , είχαμε συνάντηση στο Λιμεναρχείο με τον Λιμενάρχη και τους Λιμενικούς, και μετά επισκεφθήκαμε το ΓΝ Αργοστολίου όπου είχαμε συνάντηση με τον Διοικητή και τους εργαζόμενους».

Στο τι αποκόμισε συνολικά ο κ. Καραθανασόπουλος απο την επίσκεψη του στην Κεφαλονιά: « Όσον αφορά τα λαϊκά προβλήματα που υπάρχουν, είναι σε επίπεδο υποδομών , αντιπλημμυρικών έργων, αντιπλημμυρικής προστασίας, δομών υγείας, οδικού δικτύου, ενεργειακής φτώχειας, ακρίβειας και ανασφάλειας της λαϊκής οικογένειας. Στο Νοσοκομείο που επισκεφθήκαμε , ενημερωθήκαμε από την διοίκηση ότι κανένα από τα προβλήματα που υπάρχουν δεν έχει επιλυθεί. Υπάρχει ένα κτήριο που καταρρέει, ανακατασκευάζονται τα εξωτερικά ιατρεία από δωρεά του Ιδρύματος Βεργωτή και εκεί που υπήρχε η υπόσχεση από την Κυβέρνηση και τον Βουλευτή ότι το κτηριακό θα ενταχθεί στο Ταμείο ανάκαμψης με 11 εκατομμύρια ευρώ ενημερωθήκαμε ότι τα χρήματα θα είναι πολύ λιγότερα από το Ταμείο Ανάκαμψης , θα είναι περίπου τα μισά και από κει και πέρα γίνεται μια προσπάθεια το υπόλοιπο ποσό να απορροφηθεί από το ΕΣΠΑ 2021-2027. Βλέπουμε ότι και στα υπεσχημένα υπάρχει μία υποχώρηση. Για την λειτουργία της ΜΕΘ, είμαστε ακόμη στο στάδιο της αλλαγής του προσωπικού του οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου, να προβλεφθούν οι θέσεις των εντατικολόγων και του παραϊατρικού προσωπικού , για να πάει για ΦΕΚ κλπ. Όμως μία Κυβέρνηση που έχει τη βούληση να λειτουργήσει την ΜΕΘ θα έπρεπε να έχει λύσει αυτά τα προβλήματα. Μετά από δύο χρόνια που κουβεντιάζουμε για το οξυμένο πρόβλημα της υγείας στο νομό, είμαστε ακόμα στη φάση ότι έχουμε μπροστά μας κάποια γραφειοκρατικά στάδια, άρα δεν έχει προχωρήσει τίποτα».

Το πολιτικό σκεπτικό του ΚΚΕ: «Εμείς λέμε ότι πρέπει να αλλάξει συνολικά η πολιτική που ακολουθείται και για κάποια πράγματα να δίνονται λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που φαίνεται ότι δεν το χει σε προτεραιότητα η Κυβέρνηση, ούτε και η προηγούμενη, γι αυτό είμαστε σ αυτή την κατάσταση. Ο κόσμος πρέπει να βγάλει κάποια συμπεράσματα, γιατί τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όλοι τους όπως έχουν κυβερνήσει έχουν διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο και στις υποκλοπές και στην πρώτη κατοικία και σε πολλά ακόμη και είναι συνυπεύθυνοι. Το ΚΚΕ έχει προτάσεις και επιμέρους προτάσεις σε κάθε πρόβλημα , για την πρώτη κατοικία καταθέτει το κόμμα μας δεκάδες τροπολογίες στη Βουλή και για την ακρίβεια για μηδενισμό του ΦΠΑ σε είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, που είναι και εφικτό να γίνει. Το κράτος θα πρέπει να εισπράξει από τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έχουμε καταθέσεις προτάσεις γι αυτό αλλά και για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που δεν υιοθετούνται όχι μόνο από την Κυβέρνηση, αλλά ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και αυτό δείχνει ποια συμφέροντα υπηρετούν. Τελευταία γίνονται παραινέσεις προς τις τράπεζες , αλλά αυτές είναι μία κοροϊδία, γιατί διασώθηκαν με χρήματα του Ελληνικού λαού κάτι που δεν έγινε με τα ασφαλιστικά ταμεία και τώρα πουλιούνται και τα κόκκινα και τα ενήμερα δάνεια σε funds».

Για την κατάρτιση ψηφοδελτίου για τις Βουλευτικές εκλογές ο κ Κουρούκλης ανέφερε: « Αφού είμαστε σε προεκλογική περίοδο είμαστε και εμείς στην διαδικασία διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου, συζητήσεις γίνονται, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει, όμως θα είναι ένα ψηφοδέλτιο αξιόμαχο, αντιπροσωπευτικό, από ανθρώπους της καθημερινότητας που μας γνωρίζεται και μας βλέπετε όλους. Μέχρι το τέλος του χρόνου φαντάζομαι ότι θα το έχουμε καταλήξει».

Κλείνοντας ο κ. Κουρούκλης ενημέρωσε για τη παρουσίαση βιβλίου που εξέδωσε το τμήμα ιστορίας του ΚΚΕ για την Μικρασιατική Καταστροφή το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τον Βασίλη Μόσχο στο εργατικό Κέντρο του Αργοστολίου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.  

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-905387445?si=4626f9969c82483abf56294dcf8a2a47&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250