Πρώτη αντίδραση Ανουσάκη μέσω του COSMOS 96,5 για την υποψηφιότητα Παρίση : Είναι στη δύση της σταδιοδρομίας του - Θα πάρουμε τουλάχιστον 25%

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 12:10

Πρώτη αντίδραση Ανουσάκη μέσω του COSMOS 96,5 για την υποψηφιότητα Παρίση : Είναι στη δύση της σταδιοδρομίας του - Θα πάρουμε τουλάχιστον 25%

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αργοστόλι Παρόν και Μέλλον» Νίκος Ανουσάκης, με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Παρίση επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά» για τον Δήμο Αργοστολίου στις Δημοτικές εκλογές του 2023.

« Ο φίλος μου Άγγελος Κωνσταντάκης, ο οποίος ως γνωστόν ήταν μέτρ  στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις, αποφάσισε να ανεβάσει λίγο πρόωρα το Τριώδιο και να κάνει κάποια κίνηση βάζοντας μπροστά τον βετεράνο της πολιτικής τον Αλέξανδρο Παρίση. Θεωρώ  πραγματικά ότι αυτή τη στιγμή η εικόνα του  Αλέξανδρου Παρίση τον αδικεί, αδικεί αυτό που υπήρξε, αδικεί την μεγάλη παράταξη που είχαμε κάποτε όλοι μαζί. Το να έχει μαζευτεί μία δράκα (χούφτα) υπολειμμάτων της μεγάλης παράταξης που όλοι μαζί δημιουργήσαμε και της οποίας το όνομα καπηλεύονται, με αυτό το αστείο καραβάνι  που  προσπαθούν να κατεβάσουν στις εκλογές, δεν είναι η ισχυρή Κεφαλονιά. Είναι θλιβερό ένας άνθρωπος σαν τον Αλέξανδρο Παρίση που έχει μια σοβαρή πορεία και πραγματικά έκανε πολλά πράγματα για τον τόπο και βοήθησε την Κεφαλονιά ,αυτή την στιγμή να εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής κωμωδίας η τραγωδίας. Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» όπως την ξέραμε και την ζήσαμε επί εννιά χρόνια, πολύ απλά δεν υπάρχει και αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα».

Ο κ. Ανουσάκης παρέθεσε επίσης :

Επιχειρήματα για την καπηλεία του ονόματος της παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά» και του έργου που παρήχθη στη θητεία της παράταξης στον Δήμο Κεφαλονιάς: « Ο Αλέξανδρος Παρίσης ήταν μαέστρος σε μια ορχήστρα και δεν είναι σωστό να καπηλεύεται το όνομα της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» και το έργο που παράξαμε όλοι μαζί. Τα έργα που παρουσιάζει σήμερα ως δικά του, είναι και δικά του και δεν είναι μόνο δικά του, διότι υπήρχε μία ισχυρή ομάδα, νομική, διοικητική, τεχνοκρατική, που τα έφτιαξε. Το εργοστάσιο νερού από πού κι ως που ο Παρίσης θεωρεί ότι είναι έργο δικό του, από τη στιγμή που ήταν της ΔΕΥΑΚ που ήμουν εγώ πρόεδρος. Βεβαίως συμμετείχε, αλλά από κει και πέρα τη γραφειοκρατία και την όλη διαδικασία ποιος τα έκανε. Το έργο της πλατείας το έκανε μόνος του, ο Διονύσης Λυκούδης, η Κυριακή Νικολαίδου, ο Θέμης Τσαγκρής, η Σοφία Γαρμπή , δεν κάνανε τίποτα;

Αυτή τη στιγμή έχουμε μία  ολιγομελή ομάδα ανθρώπων που δεν είχαν και πρωταγωνιστικό ρόλο . Ο  Άγγελος Κωνσταντάκης είχε αναλάβει τον τομέα των καρναβαλιών του πολιτισμού του αθλητισμού, που είναι ένας πολύ κρίσιμος τομέας , αλλά δεν είχε καμία σχέση με τον πυρήνα της δημιουργίας και των έργων , ούτε ήξερε την γραφειοκρατία και την διοίκηση.  Δεν θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ο Παρίσης αυτή τη στιγμή είναι ο μπροστινόςδεν έχει την πολιτική βούληση, ούτε είναι η ομπρέλα που ήταν κάποτε, ούτε έχει τους υποστηρικτές που είχε κάποτε. Αυτή τη στιγμή, του δίνω βέβαια ελαφρυντικό για ευνόητους λόγους , γιατί δεν καταλαβαίνει και δεν τον κατηγορώ, δείχνει μεγάλη ασέβεια προς τους συνεργάτες του, τους ανθρώπους που τον στήριξαν με πάθος. Το γεγονός ότι θεωρεί ότι είναι ο Φαραώ , ότι είναι αρχηγός αίρεσης και ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάτι πέραν και μετά από αυτόν, είναι μια απρέπεια κοινωνική και πολιτική .

Η ζωή είναι σκληρή και έχει διαδοχή, εξέλιξη , μετεξέλιξη, ανανέωση . Ο φυσικός ρόλος του Παρίση αυτή τη στιγμή θα ήταν με σεβασμό και κύρος να αποτραβηχτεί  σ ένα ρόλο Νέστωρα σεβαστό από όλους και να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν». 

Καλούμενος να απαντήσει στο αν αναγνωρίζει το δικαίωμα του Αλέξανδρου Παρίση να είναι υποψήφιος, ο κ Ανουσάκης δήλωσε: «Το δικαίωμα στον πολιτικό εξευτελισμό και την πολιτική διαπόμπευση, είναι ελεύθερο, αν θέλει ο Αλέξανδρος Παρίσης να αυτοδιαπομπευθεί είναι δικαίωμα του. Όμως κάποιος ο οποίος διετέλεσε πετυχημένος Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης , πετυχημένος Δήμαρχος ολόκληρης της Κεφαλονιάς , με μία ισχυρή ομάδα και σοβαρό στελεχιακό δυναμικό που τον ακολουθούσε και σήμερα είναι «γυμνός» από αυτό το στελεχιακό δυναμικό και προέρχεται από μία ήττα , δεν επανέρχεται σε ηλικία 83-84 ετών. Είναι κωμικοτραγικό. Ο βασιλιάς, είναι «γυμνός», έκανε τον κύκλο του κατά την άποψη μου πετυχημένα , έχει αφήσει μνήμη αγαθή, η υστεροφημία του είναι άριστη, και από δω και πέρα καταναλώνει ο ίδιος και γελοιοποιεί το πολιτικό του κεφάλαιο. Εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου». 

Στο ερώτημα εάν η υποψηφιότητα Παρίση του δημιουργεί πολιτικούς φόβους , απάντησε: « Δεν έχω λόγους να φοβηθώ. Δεν μπερδεύω την δημοφιλία και τη αγάπη που έχει, και εγώ τον σέβομαι. Όμως άλλο είναι η εκλογική ικανότητα και δεινότητα, άλλο η εκλογική διείσδυση, άλλο να συγκροτήσεις μια παράταξη πετυχημένη που θα φέρει το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά πλέον έχουν απολεσθεί από τον Παρίση, γιατί πολύ απλά δεν είναι πια η πολιτική ομπρέλα που ήταν. Επήλθε η πολιτική του φθορά, μετά την ήττα για την οποία έχει τεράστιες ευθύνες και μετά το πέρας της πολιτικής του διαδρομής. Μαζί με μένα αποχώρησε ο Νίκος Παπαδάτος , η Αθηνά Αυγουστάτου, ο Γιώργος Τζωρτζάτος, ο Αντώνης Κατσιγιάννης, η Κατερίνα Γαλιατσάτου, η Μαρίνα Μηνιάτη, ο Αντώνης Γεωργόπουλος, ο Άθως Χιόνης, ο Γιώργος Καλιτσουνάκης. Εγώ όταν ανακοίνωσα παράταξη, ανακοίνωσα ονόματα και στην συνέχεια το διεύρυνα και έχω ακόμα πολλές διαβουλεύσεις με πολιτικό κόσμο και μεταγραφές. Ο δικός μου συνδυασμός είναι αύριο το πρωί έτοιμος, όμως,  σε πολιτικό επίπεδο θέλω να κάνω ακόμα μεγαλύτερα ανοίγματα πολιτικά  , γιατί εγώ δεν κατεβαίνω όπως ο κ. Παρίσης για να κάνω πλάκα , η να πω όπως και ο κ. Παρίσης, είμαι και εγώ εδώ, υπάρχω ακόμα. Έχω στην παράταξη μου ανθρώπους καταξιωμένους και όλοι εμείς κατεβαίνουμε για να εκλεγούμε και με σκοπό την ανατροπή του κ. Μιχαλάτου , με σκοπό να υπάρξει οξυγόνο και ελευθερία στην τοπική κοινωνία  απ αυτό το περίεργο ιδιότυπο οικονομικοκοινωνικό πολιτικό σύμπλεγμα του οποίου ηγείται ο κ. Μιχαλάτος. Η εντύπωση μου είναι ότι ο Αλέξανδρος Παρίσης θα φτιάξει ένα πολύ ψοφοδέ, με πρότυπα πολιτικής γραμμής Γ και Β , γιατί για να κάνεις έναν συνδυασμό ικανό και να μπορείς να χτυπήσεις τον Δήμο, πρέπει να έχεις και 15-20- τουλάχιστον  πολιτικές προσωπικότητες μαζί σου , που να έχουν εκλογική διείσδυση και ικανότητα διεμβόλισης του εκλογικού σώματος. Η ανατροπή του Μιχαλάτου είναι έργο εξειδικευμένο για ανθρώπους με πείρα με σθένος, με γνώσεις ,με πολιτικό λόγο. Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» τους είχε το  2011, το 2014 και το 2019 , σήμερα μιλάμε για απολειφάδια πολιτικά και γι αυτό οργίζομαι που καπηλεύονται ονομασίες, σύμβολα και ιστορίες , που δεν τους ανήκουν τουλάχιστον μονοδιάστατα.  Σεβόμαστε το παρελθόν μας, αυτό μας έφερε ως εδώ, αλλά τώρα έχουμε την πολιτική ευφυΐα και διορατικότητα να αντιληφθούμε ότι η κοινωνία θέλει ανανέωση , εξέλιξη  και νέα πρόσωπα. Εγώ είμαι στην ανατολή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας ως πολιτικό πρόσωπο , όπως και η παράταξη μου συνολικά. Ο κ. Παρίσης είναι στη δύση της πολιτικής του σταδιοδρομίας δεν υπάρχει περίπτωση Δημάρχου στην Ελλάδα και στον κόσμο  που να έχασε μετά από μία 15ετή διαδρομή και να επανήλθε στα 84 του».  

Τέλος ο κ Ανουσάκης κληθείς να καταθέσει τις προβλέψεις του  για τις Δημοτικές εκλογές του 2023, ανέφερε: «Αν ο σκοπός του κ. Παρίση και αυτών που τον συμβουλεύουνε και τον βάζουν να κάνει αυτές τις αστειότητες  είναι να πάρει 7-10% που αυτό θα πάρει, τότε εντάξει. Εμάς ως παράταξη μας συμφέρει να υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί στον πρώτο γύρο, η παρουσία του κ Παρίση με τα απομεινάρια, μας εξυπηρετεί πολιτικά και εκλογικά, γιατί διασφαλίζει την ύπαρξη δευτέρου γύρου. Έχω πει ότι σκοπός μας είναι να ανατρέψουμε τον κ. Μιχαλάτο και ο δεύτερος γύρος  και οτιδήποτε τον διασφαλίζει, μας εξυπηρετεί και είναι εκλογικά υπέρ μας. Εγώ θεωρώ ότι θα είμαι τουλάχιστον στο 25 με 30% , στον πρώτο γύρο , θα είμαστε δεύτεροι και  θεωρώ ότι ο μεγάλος όγκος της αντιπολίτευσης και οι μηχανικοί που θέλουν να απαλλαγούν από αυτό το σύμπλεγμα του κ Μιχαλάτου , θα αγκαλιάσει τη δική μας παράταξη. Όσο για τον Παύλο Παπαδάτο, είναι άλλο πράγμα μια ανακοίνωση και άλλο να συγκροτήσεις μια πολιτική παράταξη. Ο κ Παρίσης θα κάνει έναν τελειωμένο συνδυασμό με πέντε έξι να έχουν κάποια εμπειρία και από κει και πέρα με ανθρώπους που θα του έχουν κάποια ηθική υποχρέωση και θα πάει σερνόμενος μέχρι τις εκλογές και θα πάρει ένα 10%. Εμάς μας ενδιαφέρει ο δεύτερος γύρος , θα μαστε σίγουρα δεύτεροι και θα δώσουμε την μεγάλη μάχη στον δεύτερο γύρο και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Παρίση  στον δεύτερο γύρο θα στηρίξουν εμάς».  

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250