Θεόφιλος: "Κάποιοι δεν κοιτούν τα δεδομένα της Κεφαλονιάς και συγκρίνουν ανόμοια πράγματα - Σπάσαμε φέτος το ρεκόρ επισκεπτών και αυτό θα κάνουμε και του χρόνου"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 14:43

Θεόφιλος: "Κάποιοι δεν κοιτούν τα δεδομένα της Κεφαλονιάς και συγκρίνουν ανόμοια πράγματα - Σπάσαμε φέτος το ρεκόρ επισκεπτών και αυτό θα κάνουμε και του χρόνου"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην World Travel Market του Λονδίνου και στο πρώτο βραβείο «Best destination for the outdoors» που απέσπασε η Κεφαλονιά: «Είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκόσμια και για εμάς είναι σημαντική, γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι του τουρισμού μας είναι από την Αγγλία. Εκεί καταλαβαίνεις πως θα εξελιχθεί η επόμενη χρονιά. Είχαμε μια μεγάλη συμμετοχή από την Κεφαλονιά, Δήμος, Τουριστική Επιτροπή, Επιχειρηματίες του τουρισμού, στελεχώσαμε το περίπτερο και νομίζω ότι θα είναι πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα για το 2023.Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και οι πράκτορες ζητούσαν παραπάνω δωμάτια για την επόμενη χρονιά. Παρ όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη, ενεργειακή κρίση και ανατιμήσεις προϊόντων, θεωρώ ότι δεν θα επηρεαστεί ο τουρισμός και θα είμαστε και καλύτερα από φέτος. Η Τουριστική Επιτροπή κάνει μια προσπάθεια να αναδείξει το νησί μας, να βελτιώσει τις υπηρεσίες που έχουμε και να γίνουμε καλύτεροι και ο Δήμος υποστηρίζει την Τουριστική Επιτροπή. Στα πλαίσια αυτά, για τον τουρισμό εκτός που τον κάνουν οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με εναλλακτικές μορφές τουρισμού ,πήραμε το βραβείο «Best destination for the outdoors». Το βραβείο αυτό δεν είναι ένα επικοινωνιακό τρικ, ήρθε μετά από ψηφοφορία των επισκεπτών που έρχονται στην Ελλάδα, οπότε θεωρώ ότι σιγά σιγά βάζουμε την Κεφαλονιά εκεί που είναι για να υπάρχει μέλλον στον τουρισμό μας. Ο Δήμος με χαρά υποδέχτηκε αυτό το βραβείο, που αξίζει βέβαια στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό. Ο Δήμος, η Τουριστική Επιτροπή, θα αναλάβει την πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες να συναντήσει αυτούς τους επαγγελματίες, να τους εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και να δούμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε τον επόμενο χρόνο».

Στο ρεκόρ αφίξεων (353.700 επισκέπτες) το 2022 στην Κεφαλονιά και στους επόμενους στόχους: «Ο σχεδιασμός υπάρχει και θεωρώ ότι αυτός γίνεται με την συνεργασία του Δήμου με τους φορείς που ουσιαστικά γνωρίζουν τον τουρισμό. Γίνεται μια προσπάθεια από την Τουριστική Επιτροπή να μεγαλώσει η σεζόν, οπότε τους μήνες στην αρχή και στο τέλος της σεζόν έχουμε κλίνες. Ιούλιο και Αύγουστο, η Κεφαλονιά έχει πληρότητα 100%, και δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε άλλο κόσμο. Με χαρά βλέπω ότι έχουμε επενδύσεις που μπαίνουν στον Αναπτυξιακό Νόμο, ή γίνονται από ιδιώτες και κάθε χρόνο μπαίνουν περισσότερα καταλύματα στην τουριστική μας αγορά, οπότε η δυναμικότητα μας μεγαλώνει. Η Κεφαλονιά είναι πολύ μεγάλο νησί και έχει μεγάλη δυνατότητα να αναπτυχθεί, φτάνει εμείς να συνεχίσουμε να έχουμε καλό προϊόν , καλές υπηρεσίες και να έχουμε καλό κόσμο».

Στις συγκρίσεις που επιχειρούνται σε σχέση με άλλους προορισμούς: «Κάποιοι δεν κοιτούν τα δεδομένα της Κεφαλονιάς ,ποια δυναμικότητα έχει και τα ρεκόρ που σπάει κάθε χρόνο , αλλά μας συγκρίνουν με το αεροδρόμιο στο Άκτιο, που καλύπτει περιοχές πολλές εκτός από την Λευκάδα. Συγκρίνουν ανόμοια πράγματα. Το καθοριστικό είναι ότι κάθε χρόνο σπάμε ρεκόρ και αυτό θα κάνουμε και του χρόνου. Όσο για τα σχόλια που γίνονται σχετικά με τα περίπτερα στην έκθεση, την πολιτική που θα έχουν τα περίπτερα, την καθορίζει ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού και εμείς ακολουθούμε. Η δουλειά μας είναι να είμαστε παρόντες στην έκθεση και να κάνουμε συμφωνίες. Συναντηθήκαμε με την EasyJet , με την JET2 και με άλλες εταιρείες και είδαμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για του χρόνου».

Στην συνεργασία με τους άλλους Δήμους σε σχέση με την τουριστική προβολή της Κεφαλονιάς: « Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου συνεργάζεται με τους άλλους Δήμους, η κ. Μαρίνα Βεργωτή ενώνει και εκπροσωπεί όλους τους Δήμους αν χρειαστεί και σε πολλές δαπάνες που χρειάζεται να γίνουν , συμβάλλουν και οι άλλοι Δήμοι. Έχουμε ενιαία φωνή. Όσο για την προβολή της Κεφαλονιάς με K από εμάς και με C από την Περιφέρεια, έχει τελειώσει αυτό το θέμα, η Κεφαλονιά προβάλλεται ως Kefalonia που είναι το σωστό. Πρέπει να μαζευτούμε, να διορθώσουμε ότι πρέπει να διορθωθεί και με αισιοδοξία να βλέπουμε την επόμενη χρονιά».

Στο Master Plan του λιμένος Αργοστολίου και στην ένταξη του λιμένα Αργοστολίου στο εκτεταμένο δίκτυο λιμένων και την  πρόσβαση που αποκτά σε ευρωπαϊκές συγχρηματοδοτήσεις μέσω της Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης Συνδέοντας την Ευρώπη 2, του χρηματοδοτικού εργαλείου της Ε. Επιτροπής για την πραγμάτωση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών: « Το Master Plan του λιμένος Αργοστολίου είναι στο Υπουργείο Ναυτιλίας για έγκριση και από κει κι πέρα θα πρέπει να βρούμε χρήματα να κάνουμε τις μελέτες για να γίνει και το δεύτερο μπαστούνι και να πάει και το εμπορικό λιμάνι απέναντι. Η ένταξη του λιμανιού στο εκτεταμένο δίκτυο λιμένων, θα μας βοηθήσει

στις χρηματοδοτήσεις τα επόμενα χρόνια για να υλοποιήσουμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Να ευχαριστήσω την συμπατριώτισσα μας κ. Φωκά, που βοηθά το νησί μας πάρα πολύ».

Στις κοινόχρηστες τουαλέτες που τοποθετήθηκαν στο λιμάνι του Πόρου και την μέγγενη της γραφειοκρατίας: « Η λειτουργία των τουαλετών είναι το ευχάριστο, το δυσάρεστο είναι ότι από το 2016 με τον Δήμο Κεφαλονιάς και τώρα με τον Δήμο Αργοστολίου προσπαθούμε να πετύχουμε την χάραξη αιγιαλού και παραλίας στο λιμάνι του Πόρου και δεν τα έχουμε καταφέρει, γιατί η κτηματική Υπηρεσία δεν έχει τοπογράφο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον Κούταβο που δεν θα υπάρχει άλλη επαρχιακή πόλη να έχει αυτό τον χώρο περιπάτου και δεν μπορούμε, γιατί δεν υπάρχει χάραξη αιγιαλού και παραλίας δυστυχώς.».

Στα έργα που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα από την Δημοτική Αρχή: «Συνέχεια θα έχουμε δημοπρατήσεις , ένα ένα τα έργα που έχουμε εξαγγείλει υλοποιούνται. Οι εργολαβίες προχωρούν παρά τα προβλήματα που έχουμε με τις ανατιμήσεις των υλικών και για την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Για την δημοπράτηση της Μαρίνας Αργοστολίου δεν έχουμε ακόμα ενημέρωση, υπήρχε όμως ενδιαφέρον. Το κτήριο υποδοχής στο λιμάνι του πόρου θα το φτιάξει το Λιμενικό Ταμείο, είτε με δικά του έσοδα η με κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα βρεθεί».

Κλείνοντας ο κ. Μιχαλάτος σημείωσε: « Να βλέπουμε με αισιοδοξία το 2023, να δούμε πως θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν και ο Δήμος αυτό προσπαθεί να κάνει γιατί το ενεργειακό κόστος είναι μεγάλο και για τον Δήμο. Αν ο τουρισμός πάει καλά, θα πάμε και εμείς καλά. Για τα Χριστούγεννα ετοιμαζόμαστε, ο φωτισμός θα είναι όπως πέρυσι και θα έχουμε και το παγοδρόμιο για τους μικρούς μας φίλους και ότι υπήρχε και το 2021».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-545873442?si=c84d422d279140639b178b854e17b513&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250