Δρακουλόγκωνας: "Η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα, δεν νομίζω ότι έχει προσφέρει ούτε κατ ελάχιστο αυτά που αξίζουν τα νησιά μας" (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 10:50

Δρακουλόγκωνας: "Η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα, δεν νομίζω ότι έχει προσφέρει ούτε κατ ελάχιστο αυτά που αξίζουν τα νησιά μας" (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΑΣΑ  και π. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στον τρόπο διαχείρισης της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης επί θητείας του και στην σημερινή διαχείριση: «Φαντάζομαι ότι και ο Σταύρος Τραυλός προσπαθεί και βλέπω την αγωνία και το φιλότιμο που έχει στην δουλειά που κάνει. Στην θητεία μας προσπαθούσαμε να είμαστε κάθε μέρα πάνω στα προβλήματα και να ξεπερνούμε όλες τις γραφειοκρατικές  εμπλοκές, που πάντα υπάρχουν ακόμα και στο πιο μικρό έργο και την πιο μικρή προμήθεια. Tο χαρακτηριστικό της δικής μας Περιφερειακής Αρχής,  ήταν  ότι δείχναμε πάρα πολύ ενδιαφέρον, χωρίς να θέλω να πω ότι δεν υπάρχει σήμερα,  αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα κρίνω την εργασία του προηγούμενου η του επόμενου, δεν το έκανα ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνω. Επί θητείας μας τα ίδια προβλήματα με την γραφειοκρατία είχαμε, την ίδια υπηρεσία είχαμε, δεν είχαμε εμείς 100 υπαλλήλους και σήμερα  έχουν 15. Αγαπούσαμε αυτό που κάναμε κι εγώ συνεχίζω να το αγαπώ και δεν θα το άλλαζα με τίποτα».

Πρόσθεσε σχετικά, ότι είναι λάθος ο τρόπος διαχείρισης ενός προβλήματος, όπως η αλλαγή στα φώτα της Κρανιάς που πρέπει να δοθεί ως συνολικό έργο ,και σημείωσε ότι υποτίθεται ότι όλα γίνονται για την διαφάνεια, αλλά θα έπρεπε οι διαγωνισμοί οι μεγάλοι να διαφοροποιούνται όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο στις νησιωτικές Περιφέρειες.

Στο έργο της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα: « Για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε επίπεδο Περιφέρειας , ανεξάρτητα από την προσπάθεια που κάνει ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, μακάρι να είχα δει κάτι και να το κρίνω. Είχαμε πει πριν από τρία χρόνια περίπου, ότι η Περιφερειακή Αρχή της κ. Κράτσα, χαρακτηρίζεται από τη φράση «της Κυριακής χαρά δευτέρας λύπη», δυστυχώς, απογοητευτήκαμε. Όλα ωραία ακουγόντουσαν και φαινόντουσαν, θα ερχόταν Ευρωπαϊκός άνεμος και στην πραγματικότητα δεν έχει γίνει τίποτα και μάλιστα σε μια συγκυρία τέτοια, που θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ περισσότερα. Από τον «Ιανό» και μετά, υπάρχει μια πολύ μεγάλη χρηματοδότηση για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, υπάρχουν παρά πάνω από 20 εκατομ. που είναι αναπορρόφητα. Μακάρι όταν  υπήρχαμε εμείς να υπήρχαν αυτές οι δυνατότητες. Εμείς δώσαμε μια προσπάθεια εν μέσω capital controls που όχι μόνο δεν είχαμε χρηματοδότηση, αλλά και τα αποθεματικά πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος για τις ανάγκες του κράτους. Ενδιάμεσα μας είχαν κατασχέσει παράνομα όπως αποδείχτηκε και όλα τα χρήματα που είχαμε στα ταμεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και παρ όλα αυτά, παραδώσαμε πολλά έργα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Μακάρι να είχαμε τις ευκαιρίες και τη χρηματοδότηση που υπάρχει τώρα. Η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα, δεν νομίζω ότι έχει προσφέρει ούτε κατ ελάχιστο αυτά που αξίζουν  τα νησιά μας να πάρουν. Όσον αφορά τον  «άνεμο προόδου» που φυσά σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, τότε μάλλον εγώ φορώ πάρα πολύ καλό αντιανεμικό και δεν έχω πάρει χαμπάρι».

Στα επόμενα βήματα του στη πολιτική : « Η θέληση μου και η προτεραιότητα μου είναι να συνεχίσω να ασχολούμαι με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσσων. Του χρόνου τον Οκτώβριο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ήθελα να είμαι πάλι υποψήφιος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Οι υποψηφιότητες μου ποτέ δεν χαρακτηρίζονταν από το στοιχείο του πάμε γιατί είναι εύκολη η νίκη, πάντα  γινόντουσαν υπό το πρίσμα του να προσφέρω κάτι παραπάνω από ότι υπάρχει εκείνη τη στιγμή στην κοινωνία και ήμουν πάντα υποψήφιος για θέσεις για τις οποίες ελάχιστες ήταν οι πιθανότητες να εκλεγώ. Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζω και την τρομερά τιμητική πρόταση που μου έχει γίνει από το ΠΑΣΟΚ κεντρικά και από τον Λευτέρη Κρητικό, ο οποίος ξεχωρίζει πολύ από όλους τους άλλους υποψήφιους που έχω συναντήσει όλα τα τελευταία χρόνια, η στάση του Λευτέρη με έχει συγκινήσει και είμαι υποχρεωμένος να το πω. Η παρουσία τέτοιων ανθρώπων βοηθά συνολικά την κοινωνία ανεξαρτήτως κομματικού χώρου. Αν τελικά θα είμαι υποψήφιος θα κριθεί τις επόμενες εβδομάδες, αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο ώριμες οι καταστάσεις για να μπορέσω να πω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά το θεωρώ πολύ πιο χρήσιμο για την κοινωνία αντί για Βουλευτής να είμαι Αντιπεριφερειάρχης. Επαγγελματίας πολιτικός δεν υπήρξα ποτέ, ούτε εκβίασα ποτέ την ψήφο της κοινωνίας, ούτε νομίζω ότι μου χρωστά τίποτα ο τόπος και κυρίως δεν προσπάθησα ποτέ να προβληθώ σε επίπεδο να μειώσω τον άλλο για να ανέβω εγώ. Αυτά δεν με αφορούν, ο τόπος έχει πολλούς "σωτήρες", αν δω ότι έχει ανάγκη απο έναν περαιτέρω «σωτήρα», , θα βαφτίσω κι εγώ τον εαυτό μου «σωτήρα». Εάν δω ότι είναι αναγκαίο και χρήσιμο για τον τόπο, θα τεθώ στην κρίση της κοινωνίας , όπως το κάνω τα τελευταία 22 χρόνια. Δεν φοβάμαι την κρίση της κοινωνίας».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250