Σπαθής για Υδροδότηση Σάμης: "Είχε τόσο πολύ κόσμο που παρ' όλη την επέκταση του δικτύου δεν μπορέσαμε να τους καλύψουμε 100%"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 10:45

Σπαθής για Υδροδότηση Σάμης: "Είχε τόσο πολύ κόσμο που παρ' όλη την επέκταση του δικτύου δεν μπορέσαμε να τους καλύψουμε 100%"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι”στον Inkefalonia 89,2 με την  Δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Σταύρος Σπαθής, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που λαμβάνει χώρα στην Μυτιλήνη και στην συνάντηση του με τον Γ. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής: « Βρίσκομαι στην Μυτιλήνη  στην γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για τον προϋπολογισμό και ισολογισμό για την νέα χρονιά. Το απόγευμα του Σαββάτου συναντήθηκε στην Περιφέρεια Νοτιοδυτικού Αιγαίου με τον Γ. Γραμματέα  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Κουτουλάκη για την νησιωτικότητα».

Για τον καθαρισμό φρεατίων στη Κεφαλονιά: « Εμείς ως ΔΕΥΑΚ έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχουν γίνει οι καθαρισμοί των φρεατίων και ότι άλλο έχει να κάνει με την ΔΕΥΑΚ , ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα. Ελπίζω να έχουμε μια ήπια κακοκαιρία. Υπάρχουν αυτοκίνητα σε επιφυλακή , υπάρχει ετοιμότητα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα,  εκτός και αν έχουμε τόση μεγάλη βροχόπτωση που δεν θα προλαβαίνουν τα φρεάτια να απορροφήσουν την βροχή».

Στην υδροδότηση της Σάμης: « Στην Σάμη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο σχεδιασμός πέρσι με κάποια έργα που έγιναν στην περιοχή του Καραβόμυλου στόχευε στο να μην υπάρχει πρόβλημα. Δυστυχώς ήταν τόσο πολύς ο κόσμος και παρ όλη την επέκταση του δικτύου που κάναμε , δεν μπορέσαμε να τους καλύψουμε 100%. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε κάνει μία σύσκεψη με τον Δήμαρχο κ. Μονιά , Καβαλιεράτο και κ. Σπαθή , είδαμε κάποιες εναλλακτικές μήπως και λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Το θέμα είναι να γίνει κάτι άμεσα και σύντομα. Το έργο θα είναι προφανώς μεγάλο με μια νέα πηγή, υπόχρεος θα είναι ο Δήμος Σάμης και υπόλογος η ΔΕΥΑΚ και όλα αυτά έχουν να κάνουν με το κρατικό κομμάτι  και όχι με εμάς».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250