Ο Αλέξανδρος Παντελειός για την συνεργασία με την τοπική κίνηση «Ο Φάρος» - Τι αναφέρει για την παραβατικότητα στο ΕΠΑΛ (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 11:20

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για την συνεργασία με την τοπική κίνηση «Ο Φάρος» - Τι αναφέρει για την παραβατικότητα στο ΕΠΑΛ (COSMOS 96,5)

  Ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά: Νησί για όλους» Αλέξανδρος Παντελειός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την συνεργασία της παράταξης με την τοπική κίνηση «Ο Φάρος».

Για συνεργασία με την τοπική κίνηση «Ο Φάρος» : «Από τις προηγούμενες εκλογές, διαπιστώσαμε ότι η παράταξή μας και η τοπική κίνηση είχαν παράλληλες πορείες. Ξεκινήσαμε μαζί, είχαμε και προεκλογικά έναν ανοιχτό διάλογο με τις προτάσεις του καθενός. Κάθε φορά διαπιστώναμε ότι είναι πολύ κοντά οι προσεγγίσεις των δύο φορέων. Η αλλαγή στο σκηνικό των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης – τον εκλογικό νόμο εννοώ όπου οι κοινότητες είναι μαζί με τις Δημοτικές παρατάξεις - απαιτεί κάθε συνδυασμός να έχει υποψήφιους σε όλες τις κοινότητες και έτσι είναι λογικό ότι θα ανοίξει την κουβέντα για συνεργασίες μεταξύ συνδυασμών που είχαν κατέβει με τοπικά ψηφοδέλτια.

Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτή τη συμφωνία, δηλαδή να στελεχώσουν την κοινότητα Αργοστολίου στο ψηφοδέλτιο μας, αλλά προχωράμε σε μια ευρύτερη συνεργασία με συζήτηση κοινών προγραμματικών θέσεων και φυσικά με συμμετοχή όλων των μελών των δύο φορέων, σε όποια θέση κρίνεται σκόπιμο».

Aναφορικά με την φήμη, ότι η παράταξη θα κατέβει στις εκλογές “υπό την σκέπη του ΠΑΣΟΚ”: «Έχουμε μια διαφορετική θεώρηση για το πως λειτουργεί ο Δήμος, για το πως πρέπει να στοχεύσει την επόμενη θητεία. Εμείς με αυτή την πρώτη συνεργασία που κάνουμε, επιζητούμε ένα διάλογο με όλη την κοινωνία, ανεξαρτήτως με το που ανήκει ο καθένας. Όπως έχουμε αποδείξει με την έως τώρα πορεία μας, η παράταξή μας είναι ανεξάρτητη από κόμματα. Από την άλλη, αρκετά από τα άτομα που βρίσκονταν στο ψηφοδέλτιό μας ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα είναι φορείς και τους καλούμε σε συζήτηση, αλλά δεν πρόκειται να κατέβουμε στις εκλογές με την σημαία κανενός κόμματος. Οποιοσδήποτε πολιτικός φορέας θελήσει να συζητήσουμε, είμαστε πάντα ανοιχτοί».

Για το περιστατικό με τον παραιτηθέντα καθηγητή του ΕΠΑΛ: «Είναι πραγματικά μια λυπηρή κατάσταση. Διάβασα την επιστολή του καθηγητή και πραγματικά δεν γνώριζα την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει τα πράγματα στο σχολείο. Κατάλαβα και από μια επιστολή του πρώην Διευθυντή του σχολείου, ότι εδώ και δύο χρόνια περίπου, έχει ξεφύγει η κατάσταση και θα πρέπει όλοι να ανοίξουμε ένα διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο ενδεχομένως, για να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλουμε από το ΕΠΑΛ. Θέλουμε να το έχουμε ως μια αποθήκη παιδιών τα οποία θεωρούμε ότι δεν είναι κατάλληλα για το Γενικό Λύκειο; Το ΕΠΑΛ πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι ένα σχολείο δεύτερης κατηγορίας.

Οι μαθητές αυτού του σχολείου έχουν την δυνατότητα να εξειδικευτούν σε κάτι το οποίο θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν επαγγελματικά αργότερα. Δηλαδή με την αποφοίτηση τους ήδη θα έχουν μια επαγγελματική κατάρτιση. Η αλήθεια είναι ότι πέρασαν κάποια χρόνια, που οι γονείς μας ήθελαν να πάμε στο Πανεπιστήμιο, αλλά μια κοινωνία δεν μπορεί να ζήσει μόνο με επιστήμονες.  Σαν κοινωνία θα πρέπει να σκύψουμε πάνω από αυτά τα παιδιά και να εξηγήσουμε ότι αυτά τα αντικοινωνικά φαινόμενα πρέπει να τα κάνουμε στην άκρη. Είναι θέμα παιδείας, εκπαιδευτικής κοινότητας…».




00 inkefalonia general ad 300X250