Θεόφιλος Μιχαλάτος: Με την ανάπλαση από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο το Αργοστόλι θα γίνει όπως το έχουμε οραματιστεί (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 11:34

Θεόφιλος Μιχαλάτος: Με την ανάπλαση από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο το Αργοστόλι θα γίνει όπως το έχουμε οραματιστεί (COSMOS 96,5)

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και μίλησε για τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στον Δήμο και όλα όσα αναμένεται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Παράλληλα σχολίασε και τις συνεργασίες  που ήδη έχουν ανακοινωθεί για την διεκδίκηση του Δήμου Αργοστολίου.

«Η ανάπλαση για το κομμάτι από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο είναι μια παλιά υπόθεση, αλλά είχε πολύ γραφειοκρατία και προχωράει σιγά σιγά. Έπρεπε να πάρει εγκρίσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας για να μπορέσει να δημοπρατηθεί και αυτή τη στιγμή είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Είναι ένα έργο που θα ολοκληρώσει την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Μετά το μόνο που θα έχουμε, θα είναι να μεταφερθεί το εμπορικό λιμάνι απέναντι και να έχουμε ένα Αργοστόλι έτσι όπως το έχουμε οραματιστεί».

«Δεν υπάρχει κάποιος δρόμος που να μεταφέρει χρήματα. Μετά από μεγάλη δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας  ο Δήμος διεκδικεί χρήματα. Προεκλογικά η κάθε παράταξη έχει ένα πρόγραμμα και όταν κερδίσει τις εκλογές ξεκινάει να εκτελεί εφόσον υπάρχουν μελέτες και αν δεν υπάρχουν τις εκπονεί, εγκρίνονται, εντάσσεται το έργο και μετά εκτελείται. Αυτή είναι η σειρά. Θα πρέπει να έχουμε έργα τα οποία θα βοηθήσουν τους δημότες. Τώρα θα δημοπρατήσουμε έργα, τα οποία θα έχουν την σφραγίδα μας είτε τα εκτελέσουμε εμείς είτε όχι.

Όταν καταφέραμε να βγούμε και αποφάσισα να μην πάω το γραφείο μου στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος  γιατί είχαμε όραμα να γίνει μουσείο, κάποιοι μας κορόιδευαν και μας έλεγαν ότι είναι μουσείο κατσαρίδας. Τώρα όμως έχουμε ενταγμένο και δημοπρατημένο έργο και προχωράει η διαδικασία για να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Έχουμε την σπουδαία συλλογή του Σκλάβου. Σε ένα χρόνο θα έχει τελειώσει το Μουσείο. Αυτό είναι μια πραγματικότητα.


Δεν είναι πραγματικότητα ότι ο αμίαντος θα εξαφανιστεί από παντού και ο κόσμος θα μπορεί να πίνει νερό; Δεν είναι πραγματικότητα η ανάπλαση του Αργοστολίου που σε λίγο καιρό θα έχουμε ανάδοχο, αλλά και άλλα έργα ανάπλασης σε άλλες περιοχές; Θα φτιάξουμε και θα επισκευάσουμε παλιά δημοτικά κτίρια σε χωριά και κοινότητες, τα οποία τα παραχωρούμε στον κόσμο προς χρήση. Αν οι δημότες βάλουν ως κριτήριο στις εκλογές να ψηφίσουν την πιο παραγωγική Δημοτική Αρχή, τότε θα είμαστε και πάλι Δημοτική Αρχή. Έχουμε κάνει έργο και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες.

Θερινό Θέατρο: «Έχει ήδη ενταχθεί ένα ανοιχτό θέατρο στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα γίνει στην μεγάλη πλατεία που έχει ο Δήμος πάνω από το Νοσοκομείο και κοντά στο γραφείο Συγκοινωνιών και θα είναι 1200 θέσεων. Σε ένα – δύο χρόνια δεν θα έχουμε πλέον πρόβλημα με καρέκλες πλαστικές. Οι παραστάσεις θα γίνονται σε θεατράκι που θα έχει ο Δήμος μέσα στην πόλη».

Αναφορά στο πρόγραμμα της παράταξης Ανουσάκη και τις προτάσεις Παπαδάτου: «Είχα πει ότι είναι παράδοξο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να εξαγγέλλουν πρόγραμμα και έργα, χωρίς να θυμούνται τι γίνεται στα Δημοτικά Συμβούλια και τι ψηφίζουμε. Πολλά από τα έργα που έχουν εξαγγελθεί, έχουν ήδη εργολάβο και προχωρούν. Μέσα στο χρόνο θα έχουμε και το προεκλογικό μας πρόγραμμα, αλλά και το τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, θα έχουμε έναν απολογισμό. Θα πρέπει τα επιτελεία των υποψηφίων να μαζευτούν και να βγάλουν άλλο πρόγραμμα. Σε αυτούς που λένε ότι δεν έχουμε όραμα, τους απαντάμε ότι ετοιμαζόμαστε και για την επόμενη φορά να φέρουμε περισσότερα χρήματα και να κάνουμε περισσότερα έργα. Το λιμάνι Πεσάδας θα προχωρήσει την επόμενη περίοδο, το εμπορικό λιμάνι θα μεταφερθεί απέναντι και θα έχουμε επιπλέον ένα μπαστούνι για να μπορούμε να φιλοξενήσουμε ακόμα ένα κρουαζιερόπλοιο από το οποίο οι τουρίστες θα βγαίνουν στην πόλη μας πιο εύκολα.

Τον κο Παπαδάτο τον σέβομαι και πρέπει να πω ότι με βοήθησε στις προηγούμενες εκλογές. Θεωρώ ότι δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά του να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και δεν ξέρω αν γνωρίζει ποια έργα έχουμε κάνει και θεωρώ ότι αν κατέβει θα ενημερωθεί και θα είναι πιο εύκολο να κάνουμε διάλογο και να αναδείξουμε προβλήματα».

Συνεργασία παράταξης “Κεφαλονιά: Νησί για όλους” και τοπικής κίνησης  “Ο Φάρος”: H δημοτική παράταξη και η τοπική κίνηση είχαν αλληλοβοηθηθεί και στις προηγούμενες εκλογές, όπου τα τοπικά κατέβαιναν χωριστά από τα Δημοτικά. Είναι μια καλή συνεργασία και την χαιρετίζω και πιστεύω ότι μαζί και οι δύο θα έχουν μια καλή παρουσία στις εκλογές».

Συνεργασία με Σωτήρη Κουρή: «Δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο με τον Σωτήρη Κουρή. Οι συζητήσεις που είχαμε αυτά τα τρία χρόνια ήταν σε επίπεδο θεσμικό, εγώ ως Δήμαρχος, αυτός ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης. Από τότε που παραιτήθηκε δεν έχουμε κάνει κάποια κουβέντα. Είναι ένας από τους πιο παλιούς αυτοδιοικητικούς και ο κόσμος τον ξέρει και τον κρίνει».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250