“Παγκόσμια Ημερά Καρκίνου του Μαστού” - Κρυσταλλία Μιχαλάτου στον Inkefalonia 89,2: «Σήμερα οι γυναίκες πρέπει να στείλουμε το δικό μας μήνυμα και η μια να παροτρύνει την άλλη, να κάνουμε τις εξετάσεις μας»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 14:20

“Παγκόσμια Ημερά Καρκίνου του Μαστού” - Κρυσταλλία Μιχαλάτου στον Inkefalonia 89,2: «Σήμερα οι γυναίκες πρέπει να στείλουμε το δικό μας μήνυμα και η μια να παροτρύνει την άλλη, να κάνουμε τις εξετάσεις μας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε η Αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Κρυσταλλία Μιχαλάτου, για την σημερινή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Με το σύνθημα «Δεν περιμένω τον Οκτώβρη!» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα περιπατητική διαδρομή.

Ως σημείο εκκίνησης ορίζεται η Γέφυρα Δεβοσέτου και ως σημείο τερματισμού η οδός Παναγή Βαλλιάνου, μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

«Καλούμε όλες τις γυναίκες και όχι μόνο, να συμμετέχουν σε αυτό τον περίπατο, να δώσουν το δικό μας μήνυμα και η μία να παροτρύνει την άλλη, να κάνουμε τις εξετάσεις μας και να προλάβουμε. Να ξέρουμε ότι είμαστε υγιείς και αν ακόμα υπάρχει κάτι, να το αντιμετωπίσουμε και να το προλάβουμε γρήγορα. Όλα αυτά που θα ακούσουμε και από τους γιατρούς που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, μόνο θα μας βοηθήσουν και θα μας ευαισθητοποιήσουν» ήταν τα λόγια της κας Μιχαλάτου.

Και συνέχισε: «Θα ήθελα να συγχαρώ πρωτίστως τις υπηρεσίες, την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Δήμου Αργοστολίου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς και το ΚΕΠ Υγείας, για την σημαντική προσφορά τους».

Για την εκδήλωση τόνισε πως: «Αυτή η εκδήλωση δεν είναι μόνο για να ευαισθητοποιήσουμε και για να παροτρύνουμε κόσμο, αλλά να πούμε και ένα ευχαριστώ και ένα μπράβο, σε όλες αυτές τις γυναίκες που το έχουν περάσει όλο αυτό, γιατί είναι ηρωίδες. Εμείς φοβόμαστε μόνο που το λέμε, μόνο που το σκεφτόμαστε, πόσο μάλλον αυτές οι γυναίκες που έχουν περάσει αυτό το Γολγοθά. Πρέπει να τους αποδώσουμε τον σεβασμό μας».

Παρακάτω ολόκληρο τη ηχητικό της συνέντευξης:

{https://soundcloud.com/user-46829938/kristalia-mixalatou-892?si=5f7e5f10ea82429a83ed3c48f10a5724&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




00 inkefalonia general ad 300X250