Πλήρης στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου στο «Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης» - Θεόφιλος: «Έχουν πετύχει έως τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 18:49

Πλήρης στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου στο «Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης» - Θεόφιλος: «Έχουν πετύχει έως τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα»

Πλήρης η στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου και της Δημοτικής Αρχής στο «Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης».

Άλλωστε, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Έχουν πετύχει έως τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα».

Το θέμα ήρθε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ως, “Απόκτηση εταιρικών μεριδίων της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης» στο πλαίσιο αύξησης του εταιρικού της κεφαλαίου και ορισμός εκπροσώπων στα όργανα του φορέα”.

Tην εισήγηση έκανε η Ασημίνα Γαβριελάτου, Δημοτικός Σύμβουλος, αιρετή εκπρόσωπος του Δήμου Αργοστολίου στο Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, ενώ εκ μέρους του Δικτύου Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης στην συνεδρίαση έδωσε το παρών, ο σύμβουλος Αλέξανδρος Κοψαχείλης .

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου συνεχίζοντας ανέφερε τους λόγους που πρέπει το σώμα να στηρίξει το δίκτυο: «Όταν ξεκίναγε το πρόγραμμα, υπήρχε ο κίνδυνος να μείνει εκτός η Κεφαλονιάς. Ξεκινήσαμε δειλά δειλά και το δίκτυο έχει πολλά καλά παιδιά ως συνεργάτες, έχει πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα. Ήρθαν πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ στο νησί μας. Όλοι θα πρέπει να πούμε μπράβο σε αυτούς πο το κατάφεραν αυτό. Αλίμονο και αν δεν στηρίξουμε το δίκτυο αυτό. Το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να στηρίξει και να δώσει αυτά τα χρήματα. Είναι λίγα τα χρήματα και έχουμε να πάρουμε πάρα πολλά. Θεωρώ ότι πρέπει να ψηφίσουμε την αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου. Να στηρίξουμε το πρόγραμμα “Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης” ήταν τα λόγια του Δημάρχου.

Το Δίκτυο όπως τονίστηκε έχει συνεισφέρει στην ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων, ενώ προγραμματίζονται και έργα ιδιωτικού χαρακτήρα στο τομέα του τουρισμού και της μεταποίησης.

Το «Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης» συστάθηκε στις 26 Ιουλίου 2017. Αποτελεί ΝΠΙΔ.

Σκοπός του η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με άλλες νησιωτικές περιοχές, καθώς και περιοχές για την ολοκληρωμένη αγροτική και αστική ανάπτυξη. Στα αντικείμενα ανάπτυξης του Δικτύου περιλαμβάνονται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με ολοκληρωμένο και πολυτομεακό χαρακτήρα, έχοντας υπόψη τις αναπτυξιακές πολιτικές της χώρας, της Περιφέρειας, των Δήμων κ.λπ.

Στα αντικείμενα ανάπτυξης του Δικτύου περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με ολοκληρωμένο και πολυτομεακό χαρακτήρα, έχοντας υπόψη τις αναπτυξιακές πολιτικές της χώρας, της Περιφέρειας, των Δήμων κ.λπ.

Την Εταιρική Σχέση του Δικτύου διαμορφώνουν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι Δήμοι Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης, καθώς και οικονομικοί και κοινωνικοί φορείς της περιοχής. Πιο αναλυτικά, στο Δίκτυο συμμετέχουν συνολικά 14 φορείς:

1 Περιφέρεια:

1. Περιφέρεια Ιονίων νήσων

4 Δήμοι:

2. Δήμος Αργοστολίου
3. Δήμος Ληξουρίου
4. Δήμος Σάμης
5. Δήμος Ιθάκης

7 κοινωνικοί φορείς:

6. Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς & Ιθάκης
7. Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς & Ιθάκης
8. Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας
9. Επαγγελματικός Αλιευτικός Σύλλογος Κεφαλλονιάς «Ο Κέφαλος»
10. Καλλιτεχνικο-χορευτικός Παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας»
11. Κοινωφελής Όμιλος Ιθάκης Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Ιθάκης «ΕΥ ΖΗΝ»
12. Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Πάλιος».

2 διαπεριφερειακοί φορείς:

13. Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων
14. Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

Οι διαπεριφερειακοί φορείς που μετέχουν στην εταιρική σχέση του Δικτύου ενισχύουν την διαπεριφερειακή συνεργασία και την πολυφωνία της.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κουρούκλης Γρηγορόπουλος).

Γιώργος Χαλαβαζής 

1DSC 0029DSC 0030DSC 0031DSC 0035DSC 0037DSC 0038DSC 0039




00 inkefalonia general ad 300X250