Συνεδρίασε η Επιτροπή πρόληψης Παραβατικότητας – Εγκληματικότητας και Παρέμβασης του Δήμου Αργοστολίου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 10:27

Συνεδρίασε η Επιτροπή πρόληψης Παραβατικότητας – Εγκληματικότητας και Παρέμβασης του Δήμου Αργοστολίου (εικόνες)

Συνεδρίασε, το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου "Ο Κέφαλος" και για πρώτη φορά, η Επιτροπή πρόληψης Παραβατικότητας – Εγκληματικότητας και Παρέμβασης του Δήμου Αργοστολίου.

Πρόκειται για την επιτροπή που συστάθηκε μετά την συνεδρίαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, με αποκλειστικό θέμα την παραβατικότητα στο Αργοστόλι.

Η επιτροπή στην συνεδρίαση που συγκάλεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Πεφάνης, (στην συνεδρίαση παρέστη και ο Γενικό Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής), αποτελείται από τον πρόεδρο του ΟΚΑΠ Μιχάλη Μοσχονά, τον αντιδήμαρχο Δήμου Αργοστολίου Νίκο Κουρκουμέλη, τον δημοτικό σύμβουλο Δήμου Αργοστολίου Διονύση Πολλάτο, τον Χρυσοβαλάντη Τίγκα εκ μέρους της Αστυνομικής Διέυθυνσης Κεφαλονιάς, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης Γιώργο Αλεξανδράτο, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς –Ιθάκης Μιλτιάδη Μελισσά, τον παιδοψυχίατρο Γεράσιμο Κολαϊτη (συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης), την ψυχίατρο Νίκη Χριστοφοράτου, τον Δημήτρη Δημουλιό από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου (στην σημερινή συνεδρίαση τις Κοινωνικές Υπηρεσίες εκπροσώπησε η Αλεξάνδρα Παπαναστασάτου). Πρόκειται δηλαδή, για μία αξιόλογη διεπαγγελματική και διεπιστημονική επιτροπή.

DSC 0046

Από την πρώτη συνεδρίαση, φάνηκε η διάθεση των ανθρώπων που την απαρτίζουν, να βάλουν ένα λιθαράκι στο σημαντικό αυτό ζήτημα της παραβατικότητας και της πρόληψης αυτής, το οποίο, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν παρατηρείται μόνο στην Κεφαλονιά, αλλά είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο, όπου τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Ουσιαστικά, σήμερα έγινε μία πρώτη σύσκεψη γνωριμίας και μια πρώτη καταγραφή του προβλήματος, για το οποίο θα αναζητηθούν και βραχυπρόθεσμες, αλλά και μακροπρόθεσμες λύσεις.

«Ο ρόλος της πρόληψης παραβατικότητας είναι πολύ σημαντικός» ακούστηκε από τον κ. Κολαϊτη, ενώ ο κ. Αλεξανδράτος επεσήμανε πως: «Για να λειτουργήσει όλο αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε από το Νηπιαγωγείο και να ευαισθητοποιήσουμε και τις οικογένειες. Πρέπει να χαράξουμε αξίες και ιδανικά». Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης μίλησαν όλοι, πάνω στον βασικό άξονα της λειτουργίας της επιτροπής, αλλά και από που πρέπει να «πιαστεί» το συγκεκριμένο και πολυεπίπεδο ζήτημα της παραβατικότητας.

Αποφασίστηκε, η επιτροπή να συνεδριάζει μία φορά τον μήνα και αν υπάρχει ανάγκη να γίνονται εμβόλιμες συνεδριάσεις.

Πρώτο δείγμα θετικό, λοιπόν! 

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0036DSC 0037DSC 0040DSC 0042DSC 0047DSC 0048DSC 0052DSC 0053DSC 0054DSC 0056DSC 0058DSC 0059DSC 0063DSC 0069DSC 0074




00 inkefalonia general ad 300X250