Η Λαϊκη Συσπείρωση Αργοστολίου για τον κανονισμό λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 16:48

Η Λαϊκη Συσπείρωση Αργοστολίου για τον κανονισμό λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Αργοστολίου [ ΠΑΣΟΚ – Επιχειρηματίες] σε συνεργασία και σύμπραξη με τις δημοτικές παρατάξεις της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ (Παρίσης –Παντελειός- Πεφάνης – Γασπαρινάτος), ψήφισαν την επιβολή ενός ακόμη «χαρατσιού» για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, μετατρέποντας άλλη μια λαϊκή ανάγκη σε διατιμημένο εμπόρευμα.

Πιο συγκεκριμένα οι παραπάνω παρατάξεις και οι σύμβουλοί τους λειτουργώντας για άλλη μια φορά ως ενιαίο μέτωπο απέναντι στο Λαό και στην νεολαία του Δήμου μας, ψήφισαν τον νέο κανονισμό λειτουργίας των κλειστών και ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεών του που προβλέπει την καταβολή αντιτίμου για την χρήση τους. Αυτό θα καθορίζεται με κανονιστική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ύστερα από την κοστολόγηση των λειτουργικών δαπανών των αθλητικών χώρων (φύλαξη, καθαρισμός, ΔΕΗ, νερό, πετρέλαιο, υλικά συντήρησης, υπηρεσίες συντηρήσεις εξοπλισμού & εγκαταστάσεων, απρόβλεπτα, ασφάλιση, κ.λπ.). για κάθε αθλητική περίοδο και με βάση αυτήν την κοστολόγηση θα καθορίζεται το αντίτιμο χρήσης!!! Προχωρώντας παραπέρα μάλιστα ο συγκεκριμένος κανονισμός λειτουργίας προβλέπει εκτός των άλλων και τη μη παραχώρηση χρήσης αθλητικής εγκατάστασης σε αθλητικά σωματεία που θα έχουν οφειλές προς τον Δήμο (!!!), καθώς επίσης και την υποχρεωτική εγγραφή των αθλητικών σωματείων στο ηλεκτρονικό μητρώο προκειμένου να τους παραχωρείται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων !!!

Η παραπάνω απόφαση του ενιαίου αστικού μετώπου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ και στον Δήμο Αργοστολίου, υλοποιεί αμείλικτα την πολιτική της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας του Δήμου καθώς και την πολιτική «κόστους - οφέλους» της Ε.Ε , παίρνοντας αποφάσεις που ουσιαστικά αποκλείουν από τις αθλητικές εγκαταστάσεις μια σειρά σωματεία που φυτοζωούν λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής αυτές οι δυνάμεις ως δημοτικές αρχές και συμπολιτευόμενες αντιπολιτεύσεις, ή θα έχουν εγκαταλελειμμένες τις αθλητικές εγκαταστάσεις απειλώντας την ζωή συμπολιτών μας – αθλητών, ή θα τις κάνουν λειτουργικές μόνο και μόνο για να έχουν έσοδα από αυτές, χαρατσώνοντας το λαό και τα αθλητικά σωματεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στον αντίποδα αυτής της πολιτικής που αντιμετωπίζει τον αθλητισμό ως ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και τους νέους ως θεατές και πελάτες, θεωρεί ότι η φυσική Αγωγή και η σωματική άσκηση γενικότερα, αποτελεί ανάγκη και ταυτόχρονα δικαίωμα του λαού και της νεολαίας και γι αυτό πρέπει να προσφέρεται από το κράτος και την τοπική διοίκηση απρόσκοπτα και δωρεάν. Με αυτό το κριτήριο διαφώνησε με την απόφαση του ενιαίου αντιλαϊκού μετώπου Δημοτικής Αρχής και συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης» για τον απαράδεκτο κανονισμό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στηλιτεύοντας την αντιαθλητική του απόφαση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του δήμου μας να μην αποδεχθούν στην πράξη αυτόν τον κανονισμό και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν την καθολική και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβασή τους σε σύγχρονες δημόσιες, ασφαλείς αθλητικές υποδομές. Ο αθλητισμός και η αναψυχή, η σταθερή δουλειά, ο ελεύθερος χρόνος, ο πολιτισμός, η μόρφωση, είναι αναφαίρετα δικαιώματα για το λαό και την νεολαία και ο δρόμος για την ικανοποίησή τους περνάει μέσα από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού. Μόνο ένα τέτοιο κράτος μπορεί να σχεδιάσει τον αθλητισμό και να τον υλοποιήσει βέβαια έτσι ώστε να ικανοποιεί τις αθλητικές ανάγκες της πλειοψηφίας του λαού.

Αργοστόλι, 16-9-2022                                      

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου.




00 inkefalonia general ad 300X250