Τάσος Τζωρτζάτος – Πρόεδρος ΤΚ Διλινάτων: «Στόχος μας από τις εκδηλώσεις είναι να περνούν καλά τα παιδιά - Σύσσωμη η απαίτηση να ονομαστεί το γήπεδο "Κώστας Βαρτελάτος"»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 14:27

Τάσος Τζωρτζάτος – Πρόεδρος ΤΚ Διλινάτων: «Στόχος μας από τις εκδηλώσεις είναι να περνούν καλά τα παιδιά - Σύσσωμη η απαίτηση να ονομαστεί το γήπεδο "Κώστας Βαρτελάτος"»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στις εκδηλώσεις της Τοπικής Κοινότητας: «Στόχος μας είναι να περνούν καλά τα παιδιά. Αυτά τα δύο χρόνια ήταν κλεισμένα με αποτέλεσμα να έχει απομακρυνθεί, ο ένας από τον άλλον και τα έθιμα μας να έχουν απομονωθεί. Η πρώτη εκδήλωση ήταν τέλος Ιουνίου. Από το χωριό μας κατάγονται οι δύο μουσικοί που παίζουν βιολί, ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης και ο Ζήσης Σκλαβουνάκης που μαθαίνουν σε πέντε παιδιά βιολί και κάναμε μία εκδήλωση που ήταν η πρώτη παρουσία των παιδιών. Του χρόνου τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πολύ ωραία μουσική βραδιά. Την δεκαετία του 1990 μετά τον Λυκούργο Τζάκη βιολιά δεν υπήρχαν , ο Μάκης Κοψαχείλης όταν συνταξιοδοτήθηκε βρέθηκε στην Κεφαλονιά και υπήρχαν και ένας δύο πρακτικοί. Ωθήσαμε τον Λαμπρογιάννη και τον Ζήση και μας τιμά αυτό και επαναφέραμε το βιολί το 1993-1994 στα πανηγύρια. Δυστυχώς η Κεφαλονιά στο κομμάτι αυτό έχει μείνει πίσω και θα πρέπει να το δει η πολιτεία αυτό. Δευτέρα 18 Ιουλίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων ή δεύτερη παρουσία αυτών των παιδιών και μαζί τους και οι δάσκαλοι τους, περνώντας την αγάπη στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Έχουμε ζήσει όλα τα στάδια της εγκατάλειψης από το 2000 και μετά, γι αυτό κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις, για να περνούν τα παιδιά καλά, να διαπλάθουν καλύτερους χαρακτήρες και να αποκτούν αξίες. Όλες οι εκδηλώσεις μας απευθύνονται στα παιδιά, όπως και το συγκρότημα από την Σερβία που θα χορέψει στο χωριό στις 27 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον πρέσβη Βίκτωρα Ρουχωτά. Στην συνέχεια έχουμε άλλες δύο εκδηλώσεις και μία μουσική βραδιά με την ορχήστρα Monte Nero. Θέλω να πιστεύω ότι 17 Αυγούστου θα καταφέρουμε να κάνουμε και τον χορό του συλλόγου μετά από δύο χρόνια που ήταν απενεργοποιημένοι λόγω covid. Η πανδημία εξαΰλωσε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Επίσης θέλουμε να πιστεύουμε ότι έως τέλος του καλοκαιριού θα καταφέρουμε να κάνουμε μια τελετή ονοματοδοσίας στο γήπεδο, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά πράγματα , τα οποία θέλουν χρόνο».

Στην ονοματοδοσία του ποδοσφαιρικού γηπέδου των Διλινάτων σε «Κώστας Βαρτελάτος»: «Από το 1994 , η ομάδα ιδρύθηκε το 1990-91, πρόεδρος ήταν ο Φώτης Κουνάδης και μαζί με τον Κώστα Βαρτελάτο ήταν στήριγμα στην ομάδα. Από το 2002 είχε βάλει ως πολιτικό βέτο την κατασκευή του γηπέδου. Το να ονομαστεί το γήπεδο «Κώστας Βαρτελάτος», ήταν σύσσωμη απαίτηση και της ομάδας των Διλινάτων. Κανείς δεν θέλει να μειώσει τον Γιώργο Καλαφάτη, η πρόταση ήταν του πρώην προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και την έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ανουσάκης. Ο Γιώργος Καλαφάτης καταγόταν από τα Διλινάτα, δεν είχε προσφέρει κάτι στο χωριό γιατί δεν είχε επαφή με το χωριό και θεωρώ ότι την δεδομένη στιγμή, δεν είχε καμία δουλειά το όνομα αυτό με το γήπεδο. Ο Καλαφάτης ίδρυσε τον Παναθηναϊκό και η ίδια η ομάδα που ίδρυσε αντί να τον έχει στο γήπεδο της, τον έχει στο προπονητικό κέντρο. Σε σχέση με αυτά που είπε ο κ. Ανουσάκης σε συνεργασία με τον Τάκη Φωή που έχει τον Παναθηναϊκό Κεφαλονιάς μέσω της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της οικογένειας του Καλαφάτη ,να συμβάλλουμε όπου μπορούμε και εμείς, να φτιαχτεί ένα μουσείο ή το σπίτι του Καλαφάτη και να αναδειχθεί και το χωριό μας. Η ομάδα των Διλινάτων έχει βάλει ψηλά τον πήχη και έκανε το ντιλ με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς. Όσον αφορά το γήπεδο, το χρονικό της κατασκευής του μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» είναι γνωστό, έχουμε ζητήσει και από την Εκκλησία ένα χώρο για την κατασκευή γηπέδου τένις και έχουμε σκοπό και να αγοράσουμε ένα εσωτερικό τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης».

Στην εκδήλωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα Διλινάτα την Παρασκευή 15 Ιουλίου: « Τον Χρόνη Πολίτση τον προπονητή του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης δεν τον γνώριζα.Βρεθήκαμε δύο φορές εντελώς συμπτωματικά στο γήπεδο και μου είπε ότι θέλει να γυρίσει τα χωριά και να κάνει τουρνουά. Του πρότεινα να κάνουμε ένα στα Διλινάτα και μας έφερε και τον Μεσογειονίκη του πινγκ πονγκ και Πρωταθλητή Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Ήταν μια ωραία βραδιά, τα παιδιά πέρασαν όμορφα και πιστεύω με τον καινούργιο χρόνο να μας δοθεί η δυνατότητα με την συμβολή του Χρόνη να αγοράσουμε ένα τραπέζι με τις ανάλογες προδιαγραφές».

Στα έσοδα της Τοπικής Κοινότητας: «Ο προϋπολογισμός μας βασίζεται στα χρήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετηθεί όλα στο τεχνικό πρόγραμμα. Ο Δήμαρχος δεν μας έχει στερήσει ούτε ένα ευρώ και αυτό είναι σημαντικό, γιατί ακόμα και οι εκπτώσεις των έργων έχουν ξαναγυρίσει σε μας. Θα μπορούσε να τις έχει πάρει και αυτό είναι σημαντικό, γιατί αυτή την στιγμή αν φτιάχνεται το σχολείο, φτιάχνεται από την μεγάλη έκπτωση που είχαμε από το πρώτο έργο της δημοτικής οδοποιίας. Έχουμε και την ΣΑΤΑ 8.500 χιλιάδες ευρώ-τα προηγούμενα 9 χρόνια δεν είχαμε πάρει ούτε ένα ευρώ- και η σημερινή Δημοτική Αρχή αν ήθελε τα πήγαινε όπου ήθελε, αλλά για τρίτη χρονιά πηγαίνει στα χωριά όπως πρέπει να πηγαίνει με βάσει τους πληθυσμιακούς όρους. Τα χρήματα της ΣΑΤΑ, τα κατατάσσουμε στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα και έχουν καταταχθεί στις δύο εργολαβίες της δημοτικής οδοποιίας. Η εργολαβία του 2021 δεν έχει ξεκινήσει και καλύτερα όχι εν μέσω τουριστικής περιόδου. Όλες οι υποδομές του Δήμου όπως και στο δικό μου χωριό είναι παρατημένες χρόνια. Το σχολείο μας ήταν σε άθλια κατάσταση και το Κοινοτικό Γραφείο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα γιατί έχει προτεραιότητα το σχολείο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, οι ανάγκες είναι τεράστιες ,όμως με την καθημερινότητα τα έχουμε πάει αρκετά καλά και με την βοήθεια του Αντιδημάρχου κ. Σαμούρη και με τα χρήματα της παγίας που παίρνουμε εμείς οι Πρόεδροι. Το καλύτερο θα ήταν εμείς οι μεγάλες Κοινότητες να έχουμε έναν άνθρωπο τουλάχιστον την θερινή περίοδο να φροντίζει καλύτερα τις ανάγκες της καθημερινότητας. Δεν είναι εύκολο γιατί σε περιορίζουν οι νόμοι και δεν βρίσκονται πλέον και εργαζόμενοι».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-tasos?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250