Θεϊκή τούρτα καρυδιού με κρέμα βανίλιας από την Σία Λαδά!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 09:08

Θεϊκή τούρτα καρυδιού με κρέμα βανίλιας από την Σία Λαδά!

Μια φανταστική γευστική καρυδότουρτα! που τα αρώματα της κανέλας του γαρίφαλου και του πορτοκαλιού την απογειώνουν!

Υλικά : 150 γραμμ. καρύδι

               3 βανίλιες, χυμό ενός πορτοκαλιού, και το ξύσμα του

               6 αυγά, 80 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ

               130 γραμμ. Σιμιγδάλι ψιλό, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

               1 κ.σ κακάο, 1 κ.σ κανέλα, λίγο τριμμένο γαρίφαλο ( στην μύτη του κουταλιού)

              180 γραμμ. Ζάχαρη, 3 κ.σ κονιάκ, 1 κ.γ. κοφτό σόδα

Για το σιρόπι :

               3 ποτήρια νερό

               2 ½ ποτήρια ζάχαρη, 2 βανίλιες

               φλούδα πορτοκαλιού και   τον χυμό του

Θα χρειαστούμε : μια φυτική σαντιγί   γιώτης, και δυο κρέμες ζαχαροπλαστικής   με

                                   Γεύση βανίλιας

Εκτέλεση :

            Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μαρέγκα, στην συνέχεια   σε άλλο μπολ χτυπάμε

             τους κρόκους με την ζάχαρη, και τις βανίλιες,   συνεχίζουμε   προσθέτοντας

             την κανέλα, το γαρίφαλο το ξύσμα πορτοκαλιού , τον χυμό πορτοκαλιού

               μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα,   προσθέτουμε το κακάο, το

              κονιάκ το αλεύρι, που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ,   και

               τέλος εναλλάξ το σιμιγδάλι με την μαρέγκα   , με απαλέ κινήσεις με ένα

                 κουτάλι εδώ όχι με μίξερ .

                 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

                 Αφού κρυώσει το κόβουμε σε δύο μέρη , για να μπορέσουμε να στήσουμε

                 την τούρτα μας.

                 Σιροπιάζουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι μας,  με κρύο το

                 σιρόπι μας, απλώνουμε την κρέμα βανίλιας, ( χτυπάμε με γάλα ,

                 ακολουθούμε τις οδηγίες ) στην συνέχεια τοποθετούμε το επόμενο

                   παντεσπάνι απλώνουμε ξανά με την κρέμα, και τελειώνουμε με την σαντιγί

                   (χτυπάμε με ένα φλιτζάνι γάλα).

                   Γαρνίρουμε με κερασάκι, καρύδι η τρούφα σοκολάτας.

                   Καλή απόλαυση!

                

σιατσιατ1σιατ2




00 inkefalonia general ad 300X250