Bαλλιανάτος στον Cosmos 96,5: Τι αναφέρει για τον τρόπο διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων και για το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 11:45

Bαλλιανάτος στον Cosmos 96,5: Τι αναφέρει για τον τρόπο διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων και για το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην επαναφορά του  νομικού  πλαισίου της πανδημίας, για τις συνεδριάσεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες: «Μπορείς το Δημοτικό Συμβούλιο να το κάνεις με όλες τις περιπτώσεις και δια περιφοράς και διά ζώσης και μικτό με τηλεδιάσκεψη και δια ζώσης, τηρώντας βέβαια όλους τους κανόνες που υπήρχαν. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες πλέον. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έως τέλος Αυγούστου θα  γίνονται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου και δεν υπάρχουν οι δυνατότητες για τηλεδιασκέψεις. θα γίνονται οι συνεδριάσεις  δια ζώσης με όλα τα μέτρα προφύλαξης. Το θέμα είναι ότι έχουμε έξαρση των κρουσμάτων πάλι και θα συνεχίσει και θα βαρύνει η κατάσταση. Το βλέπω από χειμώνα να πηγαίνει με τηλεδιάσκεψη πάλι».  

Στο επίπεδο του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου: «Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταλάβει τον ρόλο του, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και αντιπαραθέσεις. Πιστεύω ότι καταφέραμε να λειτουργεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Κάποιες μικρές εξαιρέσεις και αυτές θα διορθωθούν, δεν είναι λογικό να μιλάς όταν μιλά ο άλλος. Θα πρέπει να μάθουν όλοι να ακούν τους άλλους  χωρίς να θίγονται οικογένειες και δουλειές και η όποια αντιπαράθεση να αφορά την πολιτική. Δεν έχω αρνηθεί το λόγο σε κανένα, όλα τα θέματα, ακόμα και αν τίθενται εκτός του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου συζητιούνται. Είναι λάθος  με τον νέο νόμο να έρχεται ένα θέμα προς συζήτηση μόνο με την συγκατάθεση του Δημάρχου και του Προέδρου. Πιστεύω ότι και οι παρατάξεις είναι ευχαριστημένες από τον τρόπο που λειτουργούμε και ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν δέχεται τον νέο νόμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το άμεσο και ανώτερο όργανο σε έναν Δήμο και εκεί απευθύνεται ο πολίτης για να βρει το δίκιο του και πιστεύω ότι αυτό το υπηρετούμε όλοι. Οι 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο διαθέτει η πολιτική σκηνή αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας. Και οι πρόεδροι και τα τοπικά Συμβούλια και αυτά ανταποκρίνονται στο ρόλο τους. Το παν είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να λειτουργεί δημοκρατικά. Όταν σέβεσαι τον Δημοτικό Σύμβουλο όπου και αν ανήκει, δεν δημιουργεί προβλήματα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.  




00 inkefalonia general ad 300X250