Συγκίνηση και τιμή! Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου αποφάσισε την ονομασία του γηπέδου Διλινάτων σε «Κώστας Βαρτελάτος» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 10:49

Συγκίνηση και τιμή! Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου αποφάσισε την ονομασία του γηπέδου Διλινάτων σε «Κώστας Βαρτελάτος» (video)

Συγκίνηση και τιμή, σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου για έναν άνθρωπο που πρόσφερε τα μέγιστα, ονειρεύτηκε… φωναχτά και πλέον το όνειρό του για γήπεδο στο χωριό του έχει γίνει πραγματικότητα!

Ο Κώστας Βαρτελάτος, έχει φύγει από κοντά μας, όμως η μνήμη του θα παραμένει για πάντα ζωντανή, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, να φέρει το νέο γήπεδο των Διλινάτων το όνομά του!

Τα λόγια  που ακούστηκαν από τους συμβούλους και την οικογένειά ήταν πολλά και η συγκίνηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, όπου έγινε η συνεδρίαση, έντονη!

«Έχω μία συγκίνηση με τον Κώστα, που μας συνέδεε μια σχέση στενή και κομματική και συντροφική και φιλική. Υπήρξε πρότυπο οικογενειάρχη και επαγγελματία. Ηταν ο ντόμπρος άνθρωπος και αυτό τα λέει όλα» ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τάσος Τζωρτζάτος και αυτός εμφανώς συγκινημένος τόνισε: «Η προσπάθεια, ο αγώνας και η ενασχόληση του, όλα αυτά τα χρόνια, είχε να κάνει με το να γίνει ένας αθλητικός χώρος για τα παιδιά των Διλινάτων. Η προσπάθειά του ήταν πολύ μεγάλη. Ο δήμαρχος Αργοστολίου, άκουσε όταν ανέλαβε αυτό το παράπονο του Κώστα, που πάντα προσπαθούσε για το καλύτερο και πλέον έχουμε ένα γήπεδο στην περιοχή μας. Όταν πήραμε την έκκριση το 2020 για την δημιουργία του γηπέδου, είχαμε πει ότι το γήπεδο θα φέρει το όνομά του. Σήμερα δεν παίρνουμε μόνο μια απόφαση τιμώντας τον Κώστα, αλλά την ευθύνη που αφήνει σε όλους εμάς» είπε με τρεμάμενη φωνή, ο Τάσος Τζωρτζάτος.

DSC 0079

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αναφέρθηκε στον Κώστα Βαρτελάτο λέγοντας: «Ο Κώστας Βαρτελάτος, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Χάρη σε αυτό το έργο του γηπέδου που έχουμε πλέον στα Διλινάτα, θα τιμήσουμε αυτόν τον άνθρωπο. Είμαστε διπλά τυχεροί, που έτσι θα καταφέρουμε να τιμήσουμε και τον σπουδαίο Κώστα Βαρτελάτο και το γήπεδο θα έχουμε».

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός αναφέρθηκε λέγοντας: «Τον Κώστα Βαρτελάτο τον χαρακτήριζε η επιμονή και το πάθος για ο,τι έβαζε στόχο. Και κατάφερνε να επιτυγχάνει πράγματα κινητοποιώντας όλους εμάς. Είναι ιδιαίτερη χαρά να φέρει το όνομά του μια υποδομή για την οποία ο ίδιος πάλεψε. Η υποδομή αυτή έχει ως στόχο τα παιδιά, γιατί πίστευε ότι μέσα από τον αθλητισμό μαθαίνει την ζωή. Τόπου αξίζει αυτή η τιμή να φέρει το γήπεδο των Διλινάτων το όνομά του. Ελπίζω το γήπεδο να αποτελέσει μία Κυψέλη για όλα τα παιδιά. Όταν του είπα ότι το έργο εντάχθηκε το χαμόγελο ικανοποίησης και η χαρά του μου είπε πολλά».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Διονύσης Μινέτος αναφέρθηκε στον Κώστα Βαρτελάτο λέγοντας: «Ήταν το όνειρό του να γίνει αυτό το γήπεδο και να παίζουν τα παιδιά και η ομάδα στην περιοχή του»

Αλέξανδρος Παντελειός και Γιάννης Λυκούδης, μίλησαν με θερμά λόγια και αυτοί υπέρ της απόφασης ονοματοδοσίας του γηπέδου σε Κώστας Βαρτελάτος, την οποία χαρακτήρισαν σωστή και ψήφισαν θετικά. 

Παραφωνία η πρόταση Ανουσάκη

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανουσάκης, θέλησε για μια ακόμη φορά να αποτελέσει την ...άλλη άποψη και ενώ συμφώνησε με την αρχική ιδέα, εν συνεχεία τόνισε ότι «θα ήταν καλό αυτή η ιστορία αυτή να τεθεί σε διαβούλευση και να πέσει η πρόταση και για το όνομα του ιδρυτή του Παναθηναϊκού Γιώργου Καλαφάτη, ο οποίος καταγόταν από τα Διλινάτα» καταλήγοντας είπε πως θα ψηφίσει την πρόταση της μειοψηφίας του τοπικού συμβουλίου Διλινάτων, όπως και έκανε.

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης τόνισε πως «Θα ήταν άδικο να συγκρίνομε τον Κώστα που έτρεχε συνεχώς για το γήπεδο, με ανθρώπους που δεν ήταν στο χωριό ποτέ. Ο Κώστας ήταν ο ηθικός αυτουργός για ό,τι καλό γινόταν στα Διλινάτα. Αυτός ήταν ο Κώστας Βαρτελάτος».

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πεφάνης ανέφερε: «Οποίος δεν ήξερε τι ήταν ο Κώστας Βαρτελάτος, στερείται πληροφοριών. Όχι μόνο ο χαρακτήρας του, αλλά όλα τα συναισθήματά του για να πετύχει κάτι, ήταν κάτι το φοβερό».

Η Μίνα Γαβριελάτου ανέφερε: «Είναι τιμή να δώσουμε το όνομά ενός ανθρώπου που με ανιδιοτέλεια πάλεψε για το χωριό του. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε το όνομά του στο γήπεδο».

Κόρη Κώστα Βαρτελάτου: "Στεναχωριέμαι που δεν είναι πλέον εδώ να το δει, είμαι χαρούμενη που η επιθυμία του, έχει πλέον γίνει πράξη"

Εμφανώς συγκινημένη η κόρη του Κώστα Βαρτελάτου, ανέφερε: «Ο πατέρας μου είχε αγάπη για τους ανθρώπους και με την ζωή. Αγαπούσε πολύ τα νέα παιδιά και τον αθλητισμό και ήθελε τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Αγαπούσε πολύ και τα Διλινάτα και όλα αυτά γέννησαν και την επιθυμία του να φτιαχτεί ένα γήπεδο στα Διλινάτα. Και μπορεί να στεναχωριέμαι που δεν είναι πλέον εδώ να το δει, είμαι χαρούμενη που η επιθυμία του, έχει πλέον γίνει πράξη. Το γήπεδο θέλω να είναι γεμάτο με κόσμο, για το καλό του χωριού. Ευχαριστώ όλους όσους που αποφασίσατε να δοθεί το όνομα το όνομα του πατέρα μου στο γήπεδο. Είμαι πολύ συγκινημένη και σας ευχαριστώ όλους!».

Μίλησαν ακόμα και ο αδελφός του «ευτυχώς το όνειρό του βρήκε μπροστά ανθρώπους που το πίστεψαν. Δήμαρχε είμαι πολύ συγκινημένος. Άργησε να γίνει, αλλά έγινε για τα εγγόνια του. O Κώστας μοίρασε πολύ αγάπη στην ζωή του  και σήμερα είσαστε εσείς που του δίνετε αγάπη!».

Πολλά μπράβο για αυτή την σημαντική στιγμή, που έρχεται ένας Δήμος να τιμήσει έναν άνθρωπο που με ανιδιοτέλεια προσέφερε σε όλη του την ζωή για το καλό του χωριού του και του αθλητισμού!

Το θέμα πέρασε με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία, με τον Νίκο Ανουσάκη να είναι ο μοναδικός που ψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου Διλινάτων!

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη και τα θέματα που συζητήθηκαν θα παρουσιαστούν σε επόμενα άρθρα, όπως και βίντεο με κομμάτια της συνεδρίασης

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω:  Το συγκινητικό βίντεο στην συνεδρίαση ονοματοδοσίας του νέου γηπέδου Διλινάτων σε "Κώστας Βαρτελάτος"

{https://www.youtube.com/watch?v=TxcKAT8CnFU}

DSC 0030DSC 0033DSC 0037DSC 0039DSC 0043DSC 0046DSC 0047DSC 0048DSC 0050DSC 0052DSC 0054DSC 0062DSC 0066DSC 0068DSC 0070DSC 0071DSC 0074DSC 0080DSC 0081DSC 0083DSC 0085DSC 0087DSC 0089DSC 0090DSC 0095DSC 0098




00 inkefalonia general ad 300X250