Μικέλης Μαφρέδας: «Ο Κλιματσιάς είναι ανοικτός και δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 09:57

Μικέλης Μαφρέδας: «Ο Κλιματσιάς είναι ανοικτός και δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες»

Θεωρώ υποχρέωση μου να απαντήσω σε κείμενο που γράφτηκε πριν 48 ώρες σε τοπική ιστοσελίδα και αναφέρεται σε δήθεν κλείσιμο της πρόσβασης λόγω κατολίσθησης στην παραλία Κλιματσιάς Σπαρτιών.

Το κείμενο θα το χαρακτήριζα αναληθές, επιπόλαιο έως και προβοκατόρικο. Στην περιοχή μας βρίσκονται σε σχετικά μικρή απόσταση, οι γραφικές παραλίες, Κλιματσιάς, Χατζόκλι, Θερμάντι και Πολυτρίχια.

Όπως ως κοινότητα μεριμνούμε για την καθαριότητα και ευταξία, έτσι έχουμε και την υποχρέωση εάν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει για οποιοδήποτε λόγο κίνδυνος για τους λουόμενους, να λαμβάνουμε μέτρα προειδοποίησης.

Η παραλία που αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι ο Κλιματσιάς, αλλά ονομάζεται Χατζόκλι, λόγω του εντυπωσιακού ύψους του βράχου με το αργιλώδες ανάγλυφο, είναι ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της περιοχής μας.

Όταν όμως το χειμώνα έχει πολλές βροχές δημιουργούνται κατολισθήσεις, ακόμα και το καλοκαίρι. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες σε μόνιμη βάση στην είσοδο της Παραλίας. Φέτος είχαμε κατολίσθηση πριν λίγο καιρό και για το λόγο αυτό βάλαμε στο σημείο εκείνο επιπλέον σήμανση για κάθε ενδεχόμενο, για να μην πηγαίνουν οι λουόμενοι στις παρυφές του βράχου.

Η υπόλοιπη παραλία είναι ανοικτή όπως πάντα.

Οσο για την παραλία Κλιματσιάς, δέχεται καθημερινά εκατοντάδες λουόμενους, αφού την προτιμούν για τα καθαρά νερά, το άνετο πάρκινγκ, τους καθιστικούς χώρους ανάπαυσης που έχουμε δημιουργήσει, ενώ από την προβλήτα, καθημερινά περνούν επισκέπτες που έρχονται από τα σκάφη αναψυχής και κατευθύνονται στην περιοχή μας, σε άλλα μέρη του νησιού μας, ακόμη και στο αεροδρόμιο.

Καλώ τον συντάκτη του άρθρου να ανακαλέσει το κείμενό του, γιατί εκτός των άλλων αδικεί τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στα καταλύματα και τα εστιατόρια στον Κλιματσιά και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επισκέπτες μας, συμβάλλοντας στην τοπική και εθνική μας οικονομία.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών

 Η φωτογραφία του Κλιματσιά είναι χθεσινή 7/7/2022 

received 788785385829946




00 inkefalonia general ad 300X250