Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά τον Ιούλιο για εξαγγελία έργων - Όσα ανέφερε ο Βουλευτής στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 14:25

Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά τον Ιούλιο για εξαγγελία έργων  - Όσα ανέφερε ο Βουλευτής στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Σπυριδούλα Αναλυτή και Χρήστο Λαμπράκη, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην  συνάντηση του ιδίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου : « Ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση, συζητήσαμε γενικότερα για τα τρέχοντα θέματα σε όλη την Ελλάδα αλλά και για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Τον ενημέρωσα για το πώς είναι τα πράγματα σήμερα  στα δύο νησιά, πως εξελίσσονται τα έργα  σε επίπεδο Α΄ και Β΄ Βαθμού αυτοδιοίκησης  και  πως είναι η κατάσταση με τον τουρισμό. Μας απασχόλησε εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης του που προγραμματίζει για τον επόμενο μήνα στην Κεφαλονιά, ο δρόμος Αργοστόλι- Πόρος. Είναι ένα έργο το οποίο πρέπει να ξεκινήσει επί αυτή της κυβέρνησης και θα υλοποιηθεί επί της επόμενης , που ελπίζουμε ότι θα είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κάνει και τα εγκαίνια του. Οι αδειοδοτήσεις και οι μελέτες  θα πάρουν πάνω από ενάμιση χρόνο και μαζί με την προκήρυξη και τον διαγωνισμό τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά εάν υπάρχει η πίστωση, σημαίνει ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι. Είναι ένα έργο το οποίο θα γίνει, θα το εξαγγείλει με την επίσκεψη του  και είναι ένα έργο το οποίο καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να αγγίξει».

Στην κριτική που του ασκεί το ΠΑΣΟΚ ότι ο δρόμος Αργοστολίου –Πόρου είναι ένα έργο  αορίστου χρόνου στα πλαίσια των προεκλογικών υποσχέσεων: « Να θυμίσω ότι στο έργο αυτό είχα αναφερθεί εδώ και 12 μήνες και τους τελευταίους  οχτώ μήνες συνεργείο με τοπογράφους τοπογραφούσε όλο τον δρόμο. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανακατασκευής του δρόμου και έχει δοθεί η εντολή σε μελετητική εταιρία να συντάξει τις μελέτες, επομένως δεν είναι προεκλογικό έργο. Η ανακοίνωση που έβγαλε το ΠΑΣΟΚ, είναι για τους δικούς τους προεκλογικούς λόγους, έτσι ώστε μα μειώσει την σημασία του έργου .Εκτός αυτού, όσα έργα έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός ανά την Ελλάδα, έχουν ξεκινήσει η ξεκινάνε, όπως ο δρόμος Πάτρα –Πύργος, το οποίο υλοποιείται».

Στο πρόβλημα με τις καθυστερήσεις έργων λόγω της ενεργειακής κρίσης: «Αναμένεται από μέρα σε μέρα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως προς τις πρώτες ύλες των εργολάβων και τα καύσιμα. Το γνωρίζουν οι εργολάβοι και γι αυτό είναι σε στάση αναμονής».

Στην κριτική του ΠΑΣΟΚ για την ενέργεια: « Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι είναι αναγκαία η επιβολή πλαφόν στην ενέργεια κλπ. Να θυμίσω ότι αυτές οι αυξήσεις προέρχονται από εξωγενείς παράγοντες και αυτά που αφορούν εξωγενείς παράγοντες, δεν πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε μικροπολιτικά και να κατηγορούμε την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή την τριετία έχει σταθεί δίπλα στο Έλληνα πολίτη σε πολύ μεγάλο βαθμό, να θυμίσω τη στήριξη που έδωσε στις φυσικές καταστροφές στη Κεφαλονιά, σε πολίτες , Δήμους και Περιφέρεια. Στον κάθε Δήμο γύρω στα  5εκατομμύρια και στην Περιφέρεια 24 εκατομμύρια. Την περίοδο του covid-19 στήριξε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και τώρα στην κρίση την οποία διανύουμε, με συνεχή μέτρα ενισχύει τις  ευάλωτες ομάδες και αυτό θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Για τις επιστρεπτέες δόθηκε αναβολή μέχρι τέλος Ιουλίου και από κει και πέρα θα δούμε ποιες θα είναι οι ενέργειες της κυβέρνησης».

Στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση του κ. Καππάτου με τον Πρωθυπουργό « Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό για το Νοσοκομείο ,του εξέθεσα την κακή κτηριακή κατάσταση του Νοσοκομείου, συζητήσαμε για την επιδιόρθωση του, του ζήτησα να μην ενταχθεί σε ΕΣΠΑ , γιατί υπήρξε καθυστέρηση , αλλά να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το δέχθηκε και μου υποσχέθηκε ότι θα ενταχθεί το Νοσοκομείο Αργοστολίου στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Στο Μουσείο «Σκλάβου: «Το έργο προχωρεί, έχει χρηματοδοτηθεί με ενέργειες του ίδιου του Πρωθυπουργού με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, οι αδειοδοτήσεις τελείωσαν και θα προχωρήσει ο Δήμος Αργοστολίου στην δημοπρασία. Διάβασα και γι αυτό μία κριτική και όταν κάνεις μόνο αρνητική κριτική, είναι φανερό ότι έχεις εμπαθή σκοπό. Εμείς ψάχνουμε αυτή τη στιγμή για χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό του Μουσείου, την οποία θα την βρούμε».

Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά: « Προγραμματίζει για τον Ιούλιο να επισκεφθεί την Κεφαλονιά, να εξαγγείλει έργα, να επιθεωρήσει κάποια έργα. Γενικά ενημερώνεται  από τους Υπουργούς, για να έχει πλήρη αντίληψη των πραγμάτων επισκεπτόμενος το νησί μας».

Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Καββαδία στον Πειραιά: « Ήταν ένα αίτημα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, που ικανοποίησε ο Δήμος Πειραιά. Είναι μεγάλη τιμή για μας ως Κεφαλονίτες που υπάρχει ο ανδριάντας ενός τόσο μεγάλου ποιητή της ναυτοσύνης του Νίκου Καββαδία στην παραλιακή λεωφόρο του Πειραιά. Ήταν μία πολύ ωραία και τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Καββαδία, αλλά και για την Κεφαλονιά». 

Στην ανάπλαση της παραλίας Αργοστολίου από το άγαλμα Καββαδία, έως το Λιμεναρχείο Αργοστολίου: « Με τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο έχουμε συνεργαστεί με τον Γ. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη και το έργο θα ενταχθεί κατά πάσα πιθανότητα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο της τάξης των 900.000 ευρώ».

Σε θέματα ιδιαίτερης σημασίας για την Κεφαλονιά: « Όσον αφορά τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο, είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα, όλη η Ελλάδα περιμένει, αλλά το επεξεργαζόμαστε το θέμα με το αρμόδιο Υπουργείο. Με τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο  τις επόμενες μέρες έχουμε να επεξεργαστούμε με την ΕΤΑΔ  διάφορα θέματα, όπως το κτήριο της Αστυνομίας στο Αργοστόλι, το αίτημα μας είναι να κατεδαφιστεί το κτήριο και το Πρωθυπουργικό γραφείο χθές, ασχολήθηκε και με αυτό το θέμα. Η έλευση του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά θα σηματοδοτήσει πολλά».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250