Τάσος Τζωρτζάτος: «Η προσπάθεια κάποιων να αποδημήσουν τα πάντα, έγκειται στο ότι δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα στα Διλινάτα τα προηγούμενα χρόνια»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 11:29

Τάσος Τζωρτζάτος: «Η προσπάθεια κάποιων να αποδημήσουν τα πάντα, έγκειται στο ότι δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα στα Διλινάτα τα προηγούμενα χρόνια»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στις προσπάθειες αποδόμησης του έργου που επιτελείται στην Κοινότητα από κάποιους: « Για όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες ήμουνα προετοιμασμένος. Είχαμε περάσει 9 χρόνια ανομβρίας όσον αφορά τα έργα στο χωριό μου. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια διοίκησης, έχουνε γίνει πάρα πολλά έργα τα οποία αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ σε προϋπολογισμό. Το ένα εκατομμύριο ευρώ, προέρχεται από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που διεκδικήσαμε, πήραμε και τα απέδωσε η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 4» .

Στο γήπεδο Διλινάτων: «Η ιστορία του γηπέδου ξεκινά από το 1980, που τότε τα χρήματα για να γίνει γήπεδο στην περιοχή, τα είχε δώσει η διορισμένη Νομαρχία. Δεν βρέθηκε ο ανάλογος χώρος με αποτέλεσμα το 1982-83 επειδή η ομάδα των Διλινάτων ήτανε κοινή με τον Εύγερο, να γίνει το γήπεδο στα Φαρακλάτα. Το 1991, ιδρύθηκε ο Αθλητικός Όμιλος Διλινάτων και η ομάδα μας μαζί με αυτήν της Εικοσιμίας, ήταν οι ομάδες που έμειναν όρθιες όλα αυτά τα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Ο άνθρωπος που είχε στα χέρια του αυτήν την ομάδα και είχε την έμπνευση και το όραμα για το γήπεδο ήταν ο αείμνηστος συγχωριανός μας και δημοτικός σύμβουλος εκείνη την εποχή Κώστας Βαρτελάτος. Καταλυτική ήταν και η συμβολή του Αλέκου Κουνάδη ως προέδρου της κοινότητας μας καθώς και του τοπικού συμβουλίου, που με ομόφωνη απόφαση τους της 7/3/2002 αποφάσισαν την αγορά του αγροτεμαχίου για την κατασκευή του γηπέδου.

Η τότε δημοτική αρχή του Γεράσιμου Φόρτε ενέκρινε την αγορά του αγροτεμαχίου για την κατασκευή του γηπέδου, εξασφαλίζοντας τα χρήματα από το πρόγραμμα Ελλάδα 2004.

Σημαντική και η συμβολή του αθλητικού οργανισμού ο οποίος έτρεξε τις διαδικασίες επί προεδρίας του Νίκου Κορσιάνου.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2002 ,ολοκληρώθηκε ο κύριος αγωνιστικός χώρος ως (ξερό ) και το μικρό οίκημα ως αποδυτήρια. Το ότι στην βορειοανατολική πλευρά του αγωνιστικού χώρου πέρναγε ο κεντρικός αγωγός νερού αποτέλεσε διαχρονικό πρόβλημα στο να ολοκληρωθεί το γήπεδο το οποίο λύσαμε εφέτος τον Γενάρη με την ΔΕΥΑΚ απομακρύνοντας τον.

Επί Γιώργου Τσιλιμιδού ως δημάρχου έγινε ολοκληρωμένη μελέτη το 2008 χωρίς όμως να μπορούν να βρεθούν χρήματα από τα αρμόδια υπουργεία λέγοντας μας ότι το ποσό είναι απαγορευτικό 560.000Euro. Τα 9 χρόνια Παρίση πραγματικά δεν υπήρχε κανέναν ενδιαφέρον.

Στις 19 /4/2019 η Δ.Α Παρίση πέρασε σαν αστραπή με εισήγηση του Άγγελου Κωνσταντάκη, δηλ ένα μήνα πριν της εκλογές από το Δ. Σ την ανάπλαση του γηπέδου Διλινάτων και την άρδευση του γηπέδου Αργοστολίου. Μια απόφαση που ποτέ δεν κατατέθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος αφού όσοι γνωρίζουν από διοίκηση μια πρόταση πρέπει να συνοδεύεται από τοπογραφικά , μελέτες , φάκελο έργου κλπ. Τότε κληθείς, είχα πει ότι πρέπει να συνυπολογίσουν ότι μέσα από το γήπεδο περνάει ο κεντρικός αγωγός νερού.

Αυτή τη στιγμή αυτό που προσπαθούν να περάσουν, είναι ότι εγώ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διλινάτων, δέχτηκα να φύγουν οι 560 χιλιάδες και να φτιαχτεί το γήπεδο Κεραμειών και δεν δέχτηκα να μπούνε κερκίδες, φώτα κλπ. Μιλάνε για χρήματα τα οποία δεν είχανε κλειδώσει πουθενά.

Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, πήρε λοιπόν την πολιτική ευθύνη και δέσμευσε τα χρήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ύψους 220.000 ευρώ για το γήπεδο. Τον Ιανουάριο του 2020 δόθηκε παράταση στο «Φιλόδημος» και σε διάστημα 25 ημερών κατατέθηκε πλήρης φάκελος στο Υπουργείο Εσωτερικών. Βοήθησε πάρα πολύ και ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος και τον Ιούλιο του 2020 είχαμε την θετική εισήγηση του υπουργείου αθλητισμού ,τον Σεπτέμβριο την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και τον Δεκέμβριο έγινε η δημοπράτηση του έργου .

Ο ανάδοχος μετά από την απεργία των μηχανικών του δημοσίου υπόγραψε αρχές Αυγούστου του 2021.

Μιλάνε όλο αυτό το διάστημα για κερκίδες και το υφιστάμενο κτήριο το οποίο είναι αυθαίρετο, και η υφιστάμενη περίφραξη είναι αυθαίρετη, δεν μπορούσαμε στο χρονικό διάστημα του ενός μηνός ούτε να νομιμοποιήσουμε το κτήριο, ούτε να βγάλουμε οικοδομική άδεια. Όταν αυτοί από τις 14/01/2019 , μέχρι τις 31/ 09/2019 που παραδώσανε, δεν είχανε κάνει τίποτα από όλα αυτά κατηγορούν εμάς , που αυτή η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από το «Φιλόδημος» και λένε ότι συναίνεσα να πάνε τα χρήματα στις Κεραμειές. Θα ήταν προτιμότερο γι αυτούς, να μην φτιαχτεί ούτε το γήπεδο στις Κεραμειές, ενώ είχε χαθεί ήδη η ευκαιρία για το γήπεδο Διλινάτων.

Τον Άγγελο Κωνσταντάκη τον σέβομαι, όμως θεωρώ ότι στο κομμάτι του αθλητισμού, δεν μπορούμε να καυχιόμαστε ότι βρήκαμε υποδομές από την Δημοτική Αρχή Παρίση. Βλέπουμε τι συμβαίνει στο κολυμβητήριο, στο κλειστό, στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Προσπάθησε, είχε μεγάλο χαρτοφυλάκιο, όμως δεν μπορεί να μου λέει ότι ψήφισε παρών γιατί δεν ήξερα που θα πάνε οι κερκίδες. Ο κάθε ένας πληρώνει τις πολιτικές επιλογές του. Τα Διλινάτα τους στήριξαν δύο φορές, όμως δεν νομίζω ότι μπορούν να βγουν και να πουν ότι έκαναν κάποιο έργο στα Διλινάτα, αντιθέτως μας ρίξανε στα τάρταρα. Η προσπάθεια να αποδομήσουν τα πάντα, έγκειται στο ότι δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα στα Διλινάτα. Αν μου φέρουν, ότι είχαν υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και εγώ πήγα και την άλλαξα, δίνω τον λόγο ότι αυτή τη στιγμή θα πάω την παραίτηση μου και από Πρόεδρος και από Κοινοτικός Σύμβουλος στον Δήμαρχο. Δεν υπήρχε ούτε τοπογραφικό, το τοπογραφικό στον ιδιώτη πολιτικό μηχανικό ήταν απλήρωτο, οπότε κάποιοι πρέπει να σιωπούν».

Στο τεχνικό πρόγραμμα της Κοινότητας Διλινάτων: «Όταν επισκέφτηκε το γήπεδο ο Δήμαρχος, το πρώτο πράγμα που είπε, ήταν να κοιτάξουμε να το ολοκληρώσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε βάλλει ήδη τα οκτώμιση χιλιάδες ευρώ που πρέπει να γίνει η επέκταση δικτύου της ΔΕΗ για να ηλεκτροδοτηθεί το γήπεδο. Κάνουμε ενέργειες με την ΔΕΥΑΚ για να πάει το νερό εκεί. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου πρέπει να βγάλει μια εργολαβία μέσα σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις της. Προσπαθεί να εντάξει και το κτήριο, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε ρεύμα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν η νομιμοποίηση του κτηρίου, η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση του και όταν γίνουν όλα αυτά, θα κοιτάξουμε την επέκταση του γηπέδου για κτηριακές υποδομές για πάρκινγκ κλπ. Είναι η τελευταία αναφορά που έχω κάνει και τις απαντήσεις μου τις έχω δώσει σε όσους προσπαθούν να αποδομήσουν το έργο που γίνεται. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου. Είμαστε τρεις Κοινοτικοί Σύμβουλοι που απαρτίζουμε την πλειοψηφία, είναι το χωριό μας πάνω απ όλα και νομίζω ότι έχουμε πετύχει. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει άλλο ένα έργο οδοποιίας 106 χιλιάδων ευρώ, οι Κτηριακές Υποδομές ΑΕ υπέγραψε προχθές την αναβάθμιση του Σχολείου μας 140 χιλιάδων- και εκεί θα δεχτώ βολές- εκτελούμε με του μηχανικούς του Δήμου και μία άλλη μελέτη. Αυτή η Δημοτική Αρχή, εκτελεί τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, έχουμε πάρει και τα τρία χρόνια της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου τα χρήματα από την ΣΑΤΑ, που δεν τα είχαμε πάρει 9 χρόνια. Δεν σταματάμε εδώ, θέλουμε να κάνουμε πράγματα και αυτό ενοχλεί. Από τα έργα που έχουνε γίνει και συμμετέχουμε στις ενιαίες μελέτες του Δήμου Αργοστολίου, η Κοινότητα μας έχει επωφεληθεί από τις μεγάλες εκπτώσεις των εργολάβων και τα χρήματα αυτά έχουν ξαναγυρίσει στην Κοινότητα μας. Αυτή η Δημοτική Αρχή εκτελεί έργα εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης. Είμαστε ικανοποιημένοι και έρχονται και άλλες παρεμβάσεις και άλλα πράγματα. Όταν θα ρθει η ώρα και θέλει ο καθένας να θέσει τον εαυτό του στην βούληση της κοινωνίας, θα κριθεί ανάλογα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-422193691?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250