Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για το ΤΕΙ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 14:59

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για το ΤΕΙ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Περάσαμε μια αληθινά δύσκολη περίοδο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το σχέδιο «Αθηνά» και ό, τι προβλεπόταν για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αλλά και για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

  Η ανατροπή αυτού του σχεδιασμού ήταν ένα επίπονο έργο, αφού μετά τη σύσκεψη που είχαμε στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υπουργό Παιδείας οι εκπρόσωποι των φορέων της Επτανήσου, βρεθήκαμε μπροστά από μια απρόσμενη εξέλιξη. Η εκ νέου κινητοποίηση, δηλαδή η προσωπική και εκ νέου επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας αλλά και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ήταν έκφραση όχι μόνο δυσαρέσκειας αλλά και απαίτησης για τη διατήρηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, για λόγους εκπαιδευτικούς, ιστορικούς, νησιωτικούς και συνοχής της Περιφέρειας.

  Σήμερα δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη, αφού πετύχαμε το 80% του αιτήματός μας και το ΤΕΙ, πλην ενός τμήματος, θα συνεχίσει απρόσκοπτα την αυτόνομη  λειτουργία του.

  Αυτό που τώρα προέχει είναι η προσπάθεια βελτίωσης, η ενίσχυση της ακαδημαϊκής προοπτικής του, το μόνιμο διδακτικό προσωπικό και η εν γένει αναβάθμισή του.

  Πριν ανακοινωθεί το τελικό σχέδιο, παρακολουθούσα – με το δέοντα σεβασμό στους ακαδημαϊκούς δασκάλους του Ιονίου Πανεπιστημίου – αρκετές φωνές διαμαρτυρίας, που, εν μέρει, τις δικαιολογώ γιατί στηρίζονταν σε ελλιπή ενημέρωση για το θέμα.

  Οι ανεύθυνες προτάσεις – όπως για παράδειγμα η μετακίνηση ενός τμήματος του Ι.Π. στην Πάτρα – αντίκεινται σε όλους τους αγώνες που έδωσαν οι Επτανήσιοι για την ίδρυση του Πανεπιστημίου και τους μεταγενέστερους αγώνες – μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του Ι.Π. από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου - για την εδραίωσή του στο χώρο, την αυτονόμησή του και την ανάπτυξή του.

  Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανήκει στο λαό της Επτανήσου, όπως και το ΤΕΙ. Τα δυο αυτά πνευματικά – εκπαιδευτικά ιδρύματα, μέσω της συνεργασίας, που διατυπώθηκε σε συνάντηση του Προεδρείου της Δ.Ε. του ΤΕΙ και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι μοχλοί ανάπτυξης της Περιφέρειας, πνευματικά στηρίγματα, ισχυρά πλεονεκτήματα για τη συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ουδείς τα διαπραγματεύεται.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250