Σταύρος Τραυλός: "Τα «Βεργώτεια» ήταν γιορτή του αθλητισμού και όλης της Κεφαλονιάς - Ζητούμενο να τα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 11:07

Σταύρος Τραυλός: "Τα «Βεργώτεια» ήταν γιορτή του αθλητισμού και όλης της Κεφαλονιάς - Ζητούμενο να τα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο οποίος αναφέρθηκε :

Στην συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ: «Πέρυσι, με την παρουσία της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ της κ. Σακοράφα, είχαμε αναγγείλει ότι θα υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την ομοσπονδία το οποίο και υπογράψαμε με την κ. Περιφερειάρχη προ 2 μηνών. Ο ΣΕΓΑΣ θα μας έδινε την τεχνογνωσία για να αναπτύξουμε τον κλασικό αθλητισμό στα νησιά μας και εμείς θα τους παρείχαμε την φιλοξενία, και την δυνατότητα προετοιμασίας στην Κεφαλονιά, όπως και έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό αφορά όλα τα νησιά, όμως η Κεφαλονιά ήταν αυτή που μπήκε μπροστά για να υπογραφεί το μνημόνιο για όλη την Περιφέρεια. Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε το μνημόνιο με τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και χρυσό Ολυμπιονίκη Κεντέρη, φιλοξενώντας στην περιοχή του Ληξουρίου που έχει σύγχρονο γήπεδο 40 αθλητές και προπονητές της Εθνικής Ομάδας Ταχυτήτων, όπου έκαναν την προετοιμασία τους για τις σκυτάλες ανδρών –γυναικών ,για όλα τα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια αθλήματα. Έμειναν στο ξενοδοχείο Απολλώνειο και ευχαριστώ τον κ. Στρίντζη για την προσφορά του. Μέσα σ αυτή την εβδομάδα που παρέμειναν στο Ληξούρι έκαναν γνωστό ότι τέτοια φιλοξενία δεν έχουν ξαναδεί στην ζωή τους και αυτό ήταν σημαντικό για μας .Ξεναγήσαμε τους αθλητές σε 3 σημεία του Γεωπάρκου με την συμμετοχή των Γεωλόγων του Γεωπάρκου σε Καταβόθρες, Καραβόμυλο Μελισσάνη και Μύρτο. Τα ποσταρίσματα των αθλητών είναι μια τρομερή διαφήμιση για το νησί μας. Είχαμε πολλαπλά κέρδη από αυτή τη φιλοξενία. Πολλοί από αυτούς τους αθλητές, συμμετείχαν και στα «Βεργώτεια».

Στα «Βεργώτεια» 2022: « Με την ΓΕΚ και τους αδελφούς Μεταξά, το Ίδρυμα Βεργωτή με τον κ. Γεράσιμο Βεργωτή, τον Δήμο Αργοστολίου και άλλους φορείς, καταφέραμε και κάναμε την καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών, με συμμετοχές από 8 χώρες, τις συμμετοχές των Ελλήνων Πρωταθλητών και με την πιο λαμπρή από όλες, την συμμετοχή του Χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου. Ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος με 8,36μ. και αυτή η επίδοση καλύφθηκε από όλα τα site που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό σε όλο τον κόσμο.. Στο μνημόνιο έχουμε συμφωνήσει να καθιερώσουμε έναν ημιμαραθώνιο κάθε χρόνο, που θα γίνεται σε κάθε νησί εκ περιτροπής με συμμετοχές από πολλές χώρες, που κι αυτό θα προσδώσει αίγλη και προβολή.

Τα «Βεργώτεια» ήταν μια γιορτή του αθλητισμού, μια γιορτή όλης της Κεφαλονιάς που άφησε το στίγμα της, που βάζει μια παρακαταθήκη για το μέλλον, γιατί το ζητούμενο τώρα είναι να τα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο».

Στα έργα που προγραμματίζονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κεφαλονιάς και τις Ιθάκης: «Το ταρτάν του γηπέδου πρέπει να αλλάξει, ένα από τα έργα που προτείναμε στο «Αντώνης Τρίτσης» ως Περιφερειακή Ενότητα. Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς-Ιθάκης δικαιούται ένα ποσό 2,7 εκατομ. από τα 10 που προτείνει η Περιφέρεια. Η Κεφαλονιά έβαλε μόνο γήπεδα, αλλαγή του ταρτάν Αργοστολίου, αλλαγή του παρκέ στο κλειστό Ληξουρίου, αλλαγή στον χλοοτάπητα του γηπέδου στα Φαρακλάτα, αλλαγή στον χλοοτάπητα της Ιθάκης και η κατασκευή γηπέδου 8*8 στα Ομαλά. Τα έργα εγκρίθηκαν από το «Αντώνης Τρίτσης, έλαβα και την έγκριση από το Παρακαταθηκών & Ταμείων και απομένει να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να προχωρήσει η Περιφέρεια στην υλοποίηση τους και ο στόχος είναι του χρόνου να είναι όλα έτοιμα».

Στον διάπλου του Γ. Κράτσα προς ενίσχυση του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ»: « Ο Γ. Κράτσας διένυσε 5,4 χιλιόμ. στο σύνολο, εντυπωσιάζει το ήθος του, είναι δικηγόρος, δουλεύει σε τράπεζα στο Λονδίνο, ασχολείται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και έχει μια «ειδική» σχέση με τον «ΥΠΕΡΙΩΝΑ». Είχε την ιδέα να κάνει αυτό τον διάπλου μαζεύοντας κάποια χρήματα τα οποία προσέφερε στην Δομή, που εκτελεί πολύ μεγάλο έργο με τα ΑμεΑ. Στην τελετή που έλαβε χώρα προς τιμή του Γ. Κράτσα, συμμετείχαν 3 αθλητές που βρισκόντουσαν στο Ληξούρι και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής για την σκυταλοδρομία Εθνικής Ελλάδος Περικλής Χατζηαναστασιάδης, ο οποίος έχει δουλέψει με ΑμεΑ και συγκινήθηκαν πάρα πολύ. Υπήρξε ένα πάρα πολύ ωραίο κλίμα ,είναι αξιέπαινες αυτές οι ενέργειες, συγχαίρουμε τον Γ Κράτσα και ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα βρεθούν αντίστοιχοι μιμητές».

Στον απόηχο των αθλητικών γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας και σε αθλητικές δράσεις στο μέλλον : «Είμαι γενικά συγκινημένος από όλα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, γιατί η συμμετοχή μου στην Περιφέρεια δεν μου άφησε έως τώρα λόγω των θεομηνιών και της πανδημίας το περιθώριο να χαρώ όλα αυτά που θέλω να ασχολούμαι. Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε και με άλλες τέτοιες διοργανώσεις, προτείναμε στον ΝΟΑ να κάνουμε τους καλύτερους κωπηλατικούς αγώνες μέσα στον Κούταβο, με τον Σύλλογο του τένις πρέπει να αναβιώσουμε τα τουρνουά τένις, ιστιοπλοϊκούς αγώνες κλπ. Υπάρχει η προσπάθεια για ορεινούς αγώνες της ομάδας Παπαλάμπρου( Αίνος Mountain) , ο Σκοπευτικός Όμιλος στην Πύλαρο, υπάρχει η πρόταση να διοργανώσουμε διεθνή ποδηλατικό αγώνα για ερασιτέχνες ποδηλάτες. Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούμε να κάνουμε, το θέμα είναι να είμαστε όλοι μαζί, τα «Βεργώτεια» ήτανε μια συλλογική προσπάθεια και το αποτέλεσμα μας δίνει την δυνατότητα του χρόνου να έχουμε περισσότερες συμμετοχές. Η Κεφαλονιά φέτος βγήκε πρώτη με διαφορά σε όλα τα νησιά όσον αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες και το λέω με υπερηφάνεια. Xρειαζόμαστε καινοτόμες και εξωστρεφείς ενέργειες, δεν μπορούμε να καθόμαστε στο καβούκι μας και να περιμένουμε, πρέπει να κινήσουμε και τα χέρια μας. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που συμμετείχε στα «Βεργώτεια», τον Δήμο Ληξουρίου και όλους του Αντιδημάρχους που βοήθησαν στο cαmp, τους χορηγούς μας, το Ξενοδοχείο «Απολλώνειο» και τα καλύτερα έρχονται».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-13515209?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250