Τ. Τζωρτζάτος: Βρέθηκα στο Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας - Θετική έκβαση στην ένσταση για το αιολικό πάρκο Αγία Δυνατή - Δυο ανεμογεννήτριες ανήκουν σε εμάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 14:52

Τ. Τζωρτζάτος: Βρέθηκα στο Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας - Θετική έκβαση στην ένσταση για το αιολικό πάρκο Αγία Δυνατή - Δυο ανεμογεννήτριες ανήκουν σε εμάς

 Αγαπητοί συγχωριανοί σήμερα παρεβρέθηκα για τρίτη φορά στην Αθήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπροσωπώντας την κοινότητα μας στην ένσταση την οποία είχαμε υποβάλει για το αιολικό πάρκο Αγία Δυνατή με την κοινότητα Μακρυώτικα διεκδικώντας χρήματα από το ανταποδοτικό τέλος 1% και επιμερισμό του προς τους οικιακούς καταναλωτές της κοινότητας μας. Η έκβαση ήταν θετική αποδεικνύοντας ότι 2 ανεμογεννήτριες ανήκουν σε εμάς και το ένα τρίτο από την τρίτη σε σύνολο 15.

Τα χρήματα που αναλογούν σε εμάς είναι 45.000 ευρώ. Για το αιολικό πάρκο Δάφνη, η επιτροπή βάση τα στοιχεία των κοινοτήτων και την θέση της κάθε κοινότητα δεν μπόρεσε να βγάλει πόρισμα .

Είμαστε αναγκασμένοι μετά την απόφαση του γενικού διευθυντή του υπουργείου να προσφύγουμε δικαστικά ώστε η κοινότητά μας να δικαιωθεί όπου είμαι και σίγουρος για το αποτέλεσμα. Θα ήθελα όμως να καταγγειλω δημόσια την προηγούμενη δημοτική αρχή Παρίση η οποία μας απέκρυψε το έγγραφο του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας με ημ 9/8/2016 στερώντας το δικαίωμα όχι μόνο σε εμάς αλλά και στις άλλες κοινότητες να προβούμε σε ένσταση κατά την πρώτη απόδοση των χρημάτων στους οικιακούς καταναλωτές.

Να είστε σίγουροι ότι εμείς όσο είμαστε κοινοτική αρχή διεκδικούμε και διασφαλίζουμε τα συμφέροντα της κοινότητας μας και των κατοίκων μας με οποιοδήποτε κόστος.

Αναστάσιος Τζωρτζάτος

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων 

 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250