Θεόφιλος για χρήση ακινήτου του Νοσοκομείου: «Ο χώρος αυτός έχει καθοριστεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης του Αργοστολίου»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 13:16

Θεόφιλος για χρήση ακινήτου του Νοσοκομείου: «Ο χώρος αυτός έχει καθοριστεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης του Αργοστολίου»

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και την εκπομπή "Το Βήμα του Πολίτη" με τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, o οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επικαιροποίηση απόφασης υπέρ της χρήσης ακινήτου του Νοσοκομείου για ανάγκες στάθμευσης της πόλης του Αργοστολίου.

«Δεν θα δεχθούμε να μην τηρηθεί ο σκοπός που το οικόπεδο αυτό έχει γραφτεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Και για το λόγο αυτό και εφόσον χρειαστεί θα πάμε και στην Αθήνα, ακόμη και στο Μαξίμου. Δεν μπορεί κανείς να στερήσει τον οικόπεδο αυτό από την πόλη και να κάνει κάποιος κάτι άλλο. Θα αντιδράσουμε, δεν θα δεχθούμε να το πάρουν κάποιοι ιδιώτες και χωρίς ανταλλάγματα το οικόπεδο αυτό και να μην αποδοθεί προς όφελος του δημότη και της πόλης του Αργοστολίου. Δεν επιθυμώ να αλλάξει ο χαρακτήρας του ακινήτου που έχει καθοριστεί να εξυπηρετεί τους δημότες και την πόλη και γι’ αυτό τον σκοπό υπάρχει μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και θα πρέπει να το εξετάσουν και οι νομικές υπηρεσίες. Πρέπει πάντα να έχουμε την υγεία πρώτη, αλλά έχουμε και την πόλη.  Άλλωστε, είναι δουλειά του Δήμου και του δημοτικού συμβουλίου το πώς θα οργανώσει την πόλη και όχι της Περιφέρειας ή άλλων φορέων. Πλέον αναμένουμε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου. Εμείς καθημερινά παλεύουμε για τον Δήμο Αργοστολίου, για το καλό της πόλης και των δημοτών, αλλά και το Νοσοκομείο μας που πρέπει να το βοηθήσουμε όλοι να λειτουργεί σωστά και να βοηθάει όποιον το χρειαστεί».

Αναφορικά με το masterplan του λιμανιού του Αργοστολίου, ο κ. Μιχαλάτος τόνισε πως: «Η πόλη κέρδισε, καθώς ολοκληρώνεται το masterplan μέσα στον Απρίλη με το λιμάνι να τοποθετείται απέναντι στο Δράπανο. Με αυτό δικαιώνεται και το δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση που είχε πάρει».

Για την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλεως του Αργοστολίου, η οποία θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 4/4, ο Δήμαρχος Αργοστολίου τόνισε πως: «Έχουμε σχεδιάσει πάρκινγκ στην αρχή της πόλης και στο τέλος της πόλης, έχουμε ζητήσει το καλοκαίρι προσωρινά να έχουμε το προαύλιο της Ναυτικής Σχολής, έχουμε ζητήσει να γκρεμιστεί το κτίριο της παλιάς Αστυνομίας και να το χρησιμοποιήσει ο Δήμος ως πάρκινγκ, ενώ μόλις τελειώσει και το έργο στο λιμάνι θα έχουμε και χώρο πάρκινγκ μέσα στο λιμάνι. Ετοιμάζουμε και δημοτική συγκοινωνία, όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι το κέντρο της πόλης έχει μεγάλη δραστηριότητα και χρειάζονται και εκεί χώροι πάρκινγκ».

Όσον αφορά το ΞΕΝΙΑ, ο Δήμαρχος Αργοστολίου τόνισε πως ο Δήμος έχει ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ συγκεκριμένο χώρο για να γίνει σχολείο, ενώ για το Ασπρόχωμα τόνισε πως ο Δήμος επικαιροποιεί τη μελέτη ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένα σύγχρονο Δημαρχείο, με υπόγειο πάρκινγκ και με χώρους που θα καλύπτουν τις ανάγκες του.

Παρακάτω ακούστε ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης

https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-787907390?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250