Προς όφελος της πόλης! Με συντριπτική πλειοψηφία το ΔΣ Αργοστολίου επικαιροποίησε απόφαση υπέρ της χρήσης ακινήτου για ανάγκες στάθμευσης (video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 21:37

Προς όφελος της πόλης! Με συντριπτική πλειοψηφία το ΔΣ Αργοστολίου επικαιροποίησε απόφαση υπέρ της χρήσης ακινήτου για ανάγκες στάθμευσης (video)

Με συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, επικαιροποίησε χθες απόφαση υπέρ της χρήσης ακινήτου, για ανάγκες στάθμευσης οχημάτων, προς όφελος της πόλης!

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων στην σχεδόν τετράωρη συνεδρίαση ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους και τάχθηκαν υπέρ αυτής της κίνησης.

Υπέρ και οι φορείς που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Ο Κέφαλος».

Μια απόφαση που όταν υλοποιηθεί θα δώσει «ανάσα» στο κυκλοφοριακό της πόλης του Αργοστολίο, καθώς ο χώρος βρίσκεται ακριβώς απο πάνω απο την κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

theofilos 1

2

Και χθες, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο η παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά» του Αλέξανδρου Παρίση, με ειδικό αγορητή χθες τον Διονύση Λυκούδη, αλλά και ο Νίκος Ανουσάκης ψήφισαν υπέρ του αιτήματος του Δήμου Αργοστολίου, για διάθεση του οικοπέδου του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς για τις ανάγκες του Δήμου.

Ενας χώρος που θα βοηθήσει και θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης του Αργοστολίου και με αυτό τον γνώμονα ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο και πέρασε κατά την ψηφοφορία, με συντριπτική πλειοψηφία.

Στην συνεδρίαση βρέθηκαν και τοποθετήθηκαν τόσο ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, όσο και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, Δημήτρης Μαρτίνης.

Θεόφιλος «Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για να λυθεί το κυκλοφοριακό ζήτημα»

«Θέλω να ζητήσω την βοήθεια όλων για να μπει άλλο ένα σημαντικό στοιχείο, ώστε να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε» τόνισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος έκανε και μία ιστορική αναφορά στις ενέργειες που έχουν γίνει ως σήμερα, αλλά και τα οφέλη που θα υπάρξουν από την χρήση πάρκινγκ.

Η Τοποθέτηση του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου παρακάτω

{https://www.youtube.com/watch?v=Yxc8UyqHB4o}

Την εισήγηση στο θέμα που ήρθε ως: «Αίτημα παραχώρησης ακινήτου ιδιοκτησίας Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς» έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ενώ ειδικός αγορητής ήταν ο Διονύσης Λυκούδης.

Ο κ. Λυκούδης έκανε μία μεστή και ουσιαστική τοποθέτηση για το ζήτημα και απευθυνόμενος προς τον Νίκο Ανουσάκη τον προέτρεψε «να αφήσουμε έξω αντιπολιτευτικές πρακτικές σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα. Αν κοιτάξουμε με παρελθόν, θα χάσουμε το μάλλον». Συνεχίζοντας τόνισε πως: «Εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση από το ΔΣ του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς για μεταφορά του ΔΙΕΚ, μονάδων ψυχικής υγείας. Ετσι μπαίνει τροχοπέδη στο μέλλον της πόλης. Όλοι τους στο Διοικητικό συμβούλιο είναι άνθρωποι που πονάνε την πόλη και θεωρώ ότι θα συμφωνήσουν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου. Σεβόμαστε το ΔΣ του Νοσοκομείου, όμως ο τελικός φορέας που αποφασίσει η τριήμερής των Υπουργών και δεν υπάρχει κανένας λόγος η τριμερής των υπουργών ,να αποφασίσει διαφορετικά όταν θα της εξηγήσει ο δήμαρχος Αργοστολίου την σημαντικότητα αυτής της κίνησης».

5

Και απευθυνόμενος ο κ. Λυκούδης στον Διοικητή του Νοσοκομείου τόνισε ότι «καλό θα ήταν να μην συνδέσετε το όνομά μας με μία τόσο άσχημη εξέλιξη». Ο κ. Λυκούδης καταλήγοντας τόνισε ότι αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι «Διάθεση, ενδιάμεση χρήση και αν δεν επιτευχθεί τίποτα από αυτά ο δήμος να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου».

Η τοποθέτησή του εδώ

{https://www.youtube.com/watch?v=1zdkv59BHWc}

Από την πλευρά του ο κ. Μαρτίνης τόνισε πως: «Το διοικητικό συμβούλιο είναι θετικό για την συνεργασία με τον δήμο για την αξιοποίηση του ακινήτου. Το ΔΣ έχει αποφασίσει να το αναπτύξει αυτό το ακίνητο των 4,5 στρεμμάτων» όμως ανέφερε «και άλλες δραστηριότητες που δύναται το Νοσοκομείο να μεταφέρει εκεί όπως Το Κέντρο Ψυχική υγείας, το ΔΙΕΚ να μεταφερθεί η δομή εκτός του Νοσοκομείου, κατασκευή κατοικιών για την διαμονή γιατρών».

Από τους φορείς που βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο μίλησαν και τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του Δήμου οι: 

Σπύρος Λουκάκης (Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης) επαγγελματίες : «Θεωρούμε ότι αυτό το οικόπεδο θα βοηθήσει και θα εξυπηρετήσει τους πολίτες και τους επαγγελματίες της πόλης. Είναι ένα έργο πνοής για την πόλη μας και χρήσιμο όσο ποτέ άλλοτε».

loukakis

Σπύρος Γαλιατσάτος ξενοδόχος - Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΝΑΣΑ: «Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία συγκερασμού των αναγκών των δημοτών».

Γιώργος Λασκαράτος (Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης): «Ένα μεγάλο πρόβλημα θα λυθεί με αυτό το πάρκινγκ που σκέφτεστε να δημιουργήσετε. Το έργο αυτό πρέπει να γίνει».

Θόδωρος Αλυσανδράτος (Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου): «Δεν αρμόζει για το συγκεκριμένο θέμα αντιπαράθεση. Πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον της πόλης και να επικαιροποιήσουμε την πρόταση του Δήμου Αργοστολίου προς το Νοσοκομείο Κεφαλονιας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γίνει αυτή η αξιοποίηση. Εδώ πρέπει να το πάμε σωστά και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, για τα παιδιά μας, την πόλης μας και τους επισκέπτες του Αργοστολίου».

Galiatsatos

laskaratos

alisandratos

Βουλευτής: «Να βρεθεί η Χρυσή Τομή»

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος: Πρόκειται για ένα μεγάλο ακίνητο στο κέντρο του Αργοστολίου και μπορεί να διευκολύνει την πόλη και τους πολίτες με την χρήση του ως πάρκινγκ. Ακούσαμε μια νέα σκέψη στο ΔΣ του Νοσοκομείου. Υπάρχει ένα περιουσιακό στοιχείο του Νοσοκομείου που το ΔΣ σκέφτεται να το αξιοποιήσει προς όφελος του Νοσοκομείου. Θα πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή και να το χρησιμοποιήσει και ο Δήμος Αργοστολίου προς εξυπηρέτηση του πάρκινγκ. Θα πρέπει από εδώ και πέρα να βάλουμε μία σειρά για να δούμε τι θα γίνει με την χρήση του οικοπέδου. Την όποια απόφαση θα προσπαθήσω να την υπερασπίσω και στην 6η ΥΠΕ και στο αρμόδιο Υπουργείο».

3

tsili 2

Τσιλιμιδός: "Ένας χώρος που υπολειτουργεί και γίνεται αιτία δυσμορφίας για την πόλη"

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Το οικόπεδο του Νοσοκομείου είναι ένα πολύ ουσιαστικό οικόπεδο για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και είναι εγκαταλελειμμένος από τις αρχές του ‘70 όταν έφυγε από εκεί το παλιό παιδικό νοσοκομείο. Ένας χώρος που υπολειτουργεί και γίνεται αιτία δυσμορφίας για την πόλη. Δυστυχώς μισό αιώνα τώρα δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον χώρο αυτό και αυτό μας στιγματίζει όλους. Όλες οι δημοτικές αρχές προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το οικόπεδο όμως δεν έγινε καταφερτό να παραχωρηθεί στους δήμους.
Αν γίνουν άλλες δραστηριότητες εκεί πιο βαριές, επιβαρύνουμε επιπλέον το αστικό ιστό της πόλης. Εκεί πρέπει να υπάρχει αποκλειστικά ένας χώρος πάρκινγκ. Όλα τα κέντρα πόλεων έχουν μέσα στην πόλη χώρους στάθμευσης».

Εδώ η τοποθέτησή του

{https://www.youtube.com/watch?v=jLVBRwsC3t0}

Μινέτος: «Δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη πόλη που να μην διαθέτει χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Μινέτος τόνισε: «Σε ένα τέτοιο ζήτημα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη πόλη σε Ελλάδα και Ευρώπη, που να μην διαθέτει χώρο στάθμευσης στον κεντρικό τομέα της πόλης. Χρειάζεται Κεντρικός χώρος στάθμευσης που θα βοηθήσει τον κεντρικό τομέα της πόλης. Πρέπει άμεσα να επιτύχουμε ανακούφιση στο Κυκλοφοριακό του Αργοστολίου», ενώ ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης ανέφερε «Θα θέλαμε την αποκλειστική σας απόφαση χωρίς ενδοιασμούς για να δοθεί στο δήμο γιατί αυτό θα βοηθήσει την πόλη».

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος στην πρότασή του, πρότεινε «να επικαιροποιήσουμε την απόφαση 140/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, για την διάθεση του οικοπέδου στον Δήμο Αργοστολίου. Το αίτημά μας δεν θα πρέπει να είναι μόνο στην διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά να πάμε και στα Υπουργεία και να εξηγήσουμε την κίνησή μας αυτή. Πάνω από όλα προέχει ο Δήμος και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Υπέρ της πρότασης η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», καθώς και ο Νίκος Ανουσάκης ο οποίος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ψήφισε «Ναι στο πάρκινγκ, με νόμιμο τρόπο».

Την δική τους πρόταση ψήφισαν οι Παντελειός, Τρωιάννος και Δημήτρης Κεκκάτος, όπως και οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κουρούκλης και Γρηγορόπουλος.

Εν κατακλείδι, παρακολουθήσαμε μία έντονη και ουσιαστική συζήτηση για ένα σοβαρό ζήτημα του Αργοστολίου και της λύσης που θα πρέπει να δοθεί προς όφελος της πόλης.

Ενδεχομένως κάποιοι κύκλοι να θέλουν να το δώσουν σε ιδιώτη για εκμετάλλευση, όμως αυτό δεν είναι σωστό, καθότι, αν τελικά διατεθεί για χώρος στάθμευσης, θα δώσει «ανάσα» στην ταλαιπωρημένη από το κυκλοφοριακό πόλη του Αργοστολίου.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως μεταδόθηκε μέσα από το Inkefalonia.gr

{https://www.youtube.com/watch?v=hh3lbVH5xJ0}

Κάμερα: Γιάννης Παπαδάτος

14dimotiko3dimotiko sssskappatos martinisminetos2samourtsilivasilatos




00 inkefalonia general ad 300X250