Τραυλός στον COSMOS 96,5 : Έρχονται μελέτες για μεγάλα έργα 7,5 εκατομμυρίων ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 13:10

Τραυλός στον COSMOS 96,5 : Έρχονται μελέτες για μεγάλα έργα 7,5 εκατομμυρίων ευρώ

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

Ο κ. Τραυλός αναφέρθηκε:

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κεφαλονιάς –Ιθάκης για την Καθυστέρηση διαδικασιών εκτίμησης ζημίων πληγέντων επιχειρήσεων από τον «Ιανό»,λέγοντας ότι είχαν μόνο μία σύσκεψη με τις ομάδες «Ιανού» ,ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τις αυτοψίες, ανέλυσε το συγκεκριμένο πρόβλημα και πως κινήθηκαν οι υπάλληλοι για την επίλυση του, όμως το αρμόδιο Υπουργείο δεν έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα, οπότε η Περιφέρεια θα προβεί σε παράσταση στο Υπουργείο για να διευθετηθεί το υφιστάμενο πρόβλημα. Διευκρίνισε επίσης ,ότι δεν υφίσταται κίνδυνος να χαθούν αποζημιώσεις.

Στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου και στο τελετουργικό της ημέρας λέγοντας ότι θα φροντίσει η Περιφέρεια για μια όμορφη παρέλαση σε συνεργασία με τους φορείς του τόπου μας τηρώντας τα μέτρα κατά της διασποράς του covid-19.

Στην επικίνδυνη στροφή της Άσσου ενημερώνοντας ότι έχει επιληφθεί του θέματος  η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και ότι σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις για μια προσωρινή λύση ,έως ότου γίνουν τα οριστικά έργα. Αναφέρθηκε επίσης σε πολλά επισφαλή σημεία στο οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς  και πρόσθεσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσουν να παραδίδονται οι μελέτες και για κάθε μελέτη που θα παραδίδεται θα δημοπρατείται άμεσα το έργο.

Στην αύξηση των κρουσμάτων covid-19 σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη έξαρση  και προέτρεψε τον κόσμο να μην εφησυχάζει γιατί η πανδημία είναι ακόμα εδώ και υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα της παρούσας μετάλλαξης. Η Περιφέρεια προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί όμως η κεντρική ευθύνη όπως τόνισε ανήκει στον ΕΟΔΥ και στην Κυβέρνηση. 

Ο κ. Τραυλός στάθηκε επίσης στην μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας και της ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα του «Ιανού» και ενημέρωσε ότι στην επιτροπή της 22ας Μαρτίου, έρχονται 4 μεγάλες μελέτες  ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα καλύψουν όλα τα έργα που χρειάζονται η Κεφαλονιά και η Ιθάκη. Τα χρήματα αυτά των μελετών έχουν διασφαλιστεί από το Υπουργείο και με την πίστη ότι όλα θα πάνε καλά και η αντιπολίτευση θα προχωρήσει σε μια ομόφωνη απόφαση ,θα δημοπρατηθούν έργα που έχουν ανάγκη τα νησιά μας. Ο δρόμος της Άσσου σε δύο τρία σημεία, το Φώκι, το Μανδράκι, 2 μεγάλα έργα για την Ιθάκη, το μπροστά Αετός και το Φρίκες-Κιόνι, το Οδυσσειακό Κέντρο της Ιθάκης, τα οδικά έργα Πόρος Σκάλα-Ρατζακλί, Αργοστόλι-Καρδακάτα προς Ληξούρι. Με μια μεγάλη επίσης προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Αργοστολίου θα γίνουν παρεμβάσεις στον παλιό ενετικό δρόμο, αποχετευτικά δίκτυα στο Λουρδά, ο Περιφερειακός του Αργοστολίου και πολλά άλλα έργα, όπως ο δρόμος στα Κουρουκλάτα και διάφορα άλλα έργα δημοτικής  και επαρχιακής οδοποιίας. Θα ακολουθήσει και η προγραμματική σύμβαση με το Ληξούρι και στη συνέχεια με την Σάμη και την Ιθάκη. Πρόσθεσε επίσης ότι εκπονείται η μελέτη για τον δρόμο Πόρο Αργοστόλι  με προσωπική εντολή του Πρωθυπουργού .Αυτό το έργο θα υλοποιηθεί στο μέλλον ,αλλά δήλωσε βέβαιος ότι έχει πάρει τον δρόμο του.

«Η φιλοδοξία μας είναι το επόμενο διάστημα η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Τα χρήματα τα έχουμε εξασφαλίσει , έχουμε πάρει 24 εκατομμύρια από την Κυβέρνηση και είναι η 1η δόση. Αν έχουμε μελέτες  θα ζητήσουμε και επιπλέον . Από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  έχουμε ήδη τα 7 εκατ. για το επαρχιακό δίκτυο , έχουμε βγάλει έργο για μπάρες  600 χιλ ευρώ το έχει πάρει η εταιρεία «Μαρούλης»  και περιμένουμε να ξεκινήσει  κι αυτό το έργο. Είναι δύσκολα γραφειοκρατικά τα πράγματα, όμως κάνουμε τα καλύτερα που μπορούμε για να μπορέσουν κάποια στιγμή να υλοποιηθούν όλα αυτά τα έργα και θα υλοποιηθούν. Όσα εμπόδια και να μας βάζουν, θα τα ξεπεράσουμε»

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην Βοήθεια που συγκεντρώνει η ΠΕ για την Ουκρανία , ευχαρίστησε τον κόσμο για την μεγάλη συμμετοχή του και  ενημέρωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί αρκετά είδη πρώτης ανάγκης  και ιατρικά είδη και έως το τέλος Μαρτίου που θα αποσταλούν, μπορεί ο κάθε πολίτης να συνεισφέρει. Πρόσθεσε επίσης ότι όποιος επιθυμεί να προσφέρει κατάλυμα για να φιλοξενήσει πρόσφυγες μπορεί να το κάνει γνωστό στην ΠΕ. 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250