Θεόφιλος: «Βήμα – βήμα, χτίζουμε τις υποδομές και κάνουμε τον Δήμο μας πιο όμορφο!»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 11:41

Θεόφιλος: «Βήμα – βήμα, χτίζουμε τις υποδομές και κάνουμε τον Δήμο μας πιο όμορφο!»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, για τα έργα που προγραμματίζονται ή έχουν ξεκινήσει στον Δήμο Αργοστολίου.

«Όλοι μας είμαστε επηρεασμένοι όλα αυτά τα χρόνια είτε με την πανδημία είτε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτό έχει αυτή τη στιγμή και το ενδιαφέρον του κόσμου και η αγωνία μας είναι αν θα επηρεάσει την τουριστική σεζόν το καλοκαίρι. Ο Δήμος όμως πρέπει να προχωράει και αυτά τα οποία έχει προγραμματίσει και τα έχει οργανώσει πρέπει να τα ολοκληρώνει».

Μ αυτό τον τρόπο άρχισε να ξεδιπλώνει το πλάνο των όσων έρχονται να αναβαθμίσουν τον Δήμο Αργοστολίου ο κ. Μιχαλάτος , με πρώτη την αγροτική οδοποιία, ένα έργο προϋπολογισμού 702.711,41€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε την Τετάρτη 9/3 συνολικά θα ασφαλτοστρωθούν άνω των 7 χιλιομέτρων αγροτικής οδοποιίας με προθεσμία περαίωσης των εργασιών 6 μήνες.

Αναφέρθηκε επίσης στα τμήματα του δρόμου στην περιοχή Κουρουκλάτα, που από το 2014 περίμεναν την αποκατάσταση τους, ένα έργο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Για το εμπορικό λιμάνι του Αργοστολίου, αφού τόνισε την κοινή προσπάθεια Βουλευτή Περιφέρειας και του Δήμου επί 2 χρόνια ,ενημέρωσε ότι «η εμπλοκή που προέκυψε με το ΤΑΙΠΕΔ ξεπεράστηκε και πλέον 30 Απριλίου η μελετήτρια κ. Φράγκου θα παραδώσει στον Δήμο το Masterplan του λιμανιού που θα έχει το εμπορικό λιμάνι απέναντι. Όσο για την μαρίνα Αργοστολίου είναι στην διαδικασία δημοπράτησης μέσα στο 2022».Ενημέρωσε επίσης ότι «το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι στην διαδικασία έγκρισης 500.000 ευρώ για την ανάπλαση της παραλίας Αργοστολίου από το άγαλμα του Καββαδία μέχρι το Λιμεναρχείο και επίκειται και η συνέχιση του έργου στο λιμάνι έως την αγορά. Η διαδικασία με τα υδατοδρόμια προχωρά επίσης και ενδέχεται από το καλοκαίρι του 2022 να ξεκινήσει και αυτή η διαδικασία».

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στις αθλητικές υποδομές του Δήμου Αργοστολίου, που χρήζουν πλέον παρεμβάσεων και στον συνολικό σχεδιασμό που υπάρχει για σύγχρονες εγκαταστάσεις μέχρι το τέλος του 2022. Σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ευρώ, προορίζονται για την αθλοπαιδιά του Δήμου.

Όσον αφορά το μουσείο «Γερασίμου Σκλάβου» το αμέσως επόμενο διάστημα βγαίνει η οικοδομική άδεια και ο Δήμος θα προχωρήσει στην δημοπράτηση του και έως το τέλος Μαΐου θα υπάρχει ανάδοχος.

Για το λιμάνι του Πόρου και τις ελλιπείς υποδομές του, ενημέρωσε ότι «μετά από επίσκεψη του ίδιου και του Βουλευτή στο Υπουργείο Οικονομικών για την χάραξη αιγιαλού στο λιμάνι του Πόρου και στον Κούταβο, έλαβαν την υπόσχεση για την αποστολή Τοπογράφου για να λυθεί και αυτό το πρόβλημα. Εάν όλα τρέξουν σύμφωνα με την υπόσχεση του Υπουργού, θα ολοκληρωθεί και ο γύρος του Κουτάβου, ο οποίος θα προσδώσει ιδιαίτερη αίγλη στην πόλη του Αργοστολίου».

Κλείνοντας τόνισε με σημασία: «Βήμα –βήμα, χτίζουμε τις υποδομές και κάνουμε πιο όμορφο τον Δήμο μας. Δεν ακούμε τις φωνές που μας κάνουν κριτική χωρίς λόγο. Εμείς θα αποδείξουμε την προσπάθεια μας στο τέλος της θητείας μας με τα έργα τα οποία θα έχουμε εντάξει και θα έχουμε πραγματοποιήσει».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καθημερινότητα του πολίτη που αποδεδειγμένα με το e-Argostoli έχει συμβάλλει ο Δήμος στην βελτίωση της ικανοποιώντας άμεσα τα αιτήματα του δημότη.

Και τέλος όσον αφορά την αύξηση της ενέργειας ενημέρωσε ότι «γίνονται προσπάθειες μέσω της ΚΕΔΕ, ούτως ώστε το αρμόδιο υπουργείο να σκύψει στα αυξημένα προβλήματα των Δήμων».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-152350021?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250