Δ. Αραβαντινός: «Το Ληξούρι είναι ακριβώς όπως ήταν το 2014 και αντί να δουν πώς θα αλλάξει αυτό, σχεδιάζουν ταξίδια στο Ντουμπάι»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 18:47

Δ. Αραβαντινός: «Το Ληξούρι είναι ακριβώς όπως ήταν το 2014 και αντί να δουν πώς θα αλλάξει αυτό, σχεδιάζουν ταξίδια στο Ντουμπάι»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης: “Ληξούρι Παλική-Δράση Προοπτική” Διονύσης Αραβαντινός, για θέματα που αφορούν στο Δήμο Ληξουρίου.

Αφού εξέφρασε την συμπαράσταση του στον Ουκρανικό λαό ο κ. Αραβαντινός στάθηκε  στην συμμετοχή του Δήμου Ληξουρίου στην τουριστική έκθεση στο Ντουμπάι που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ληξουρίου και που του έδωσε το ερέθισμα να κοινοποιήσει την θέση της παράταξης του. «Σχετικά με το ταξίδι στο Ντουμπάι θα μπορούσε να αντέξει μόνο ως ανέκδοτο, ως ένα κακόγουστο αστείο, δε μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να το εκτιμήσουμε ως κάτι σοβαρό. Βέβαια θα μπορούσαμε να το κλείσουμε σε μία παρένθεση μπροστά στα τόσα άλλα προβλήματα που έχει η Παλική. Όταν μετά το 2014 βλέπεις ότι τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, αναρωτιέσαι για το μέγεθος της ανοησίας αυτών που έχουν αναλάβει την διοίκηση του δήμου όταν σκέπτονται ένα ταξίδι συμμετοχής σε μία έκθεση στο Ντουμπάι, τη στιγμή που τα προβλήματα στην περιοχή μας είναι άλυτα 8 χρόνια».

Σε σχέση με το θέμα του τουρισμού στον Δήμο Ληξουρίου πρόσθεσε ότι όλοι οι διαπιστευμένοι στον τουρισμό παράγοντες της περιοχής αντέδρασαν με την γνωστοποίηση της απόφασης για συμμετοχή στην έκθεση του Ντουμπάι και ανέλυσε διεξοδικά τα όσα σχετικά έχουν λάβει χώρα υπερτονίζοντας και την ευθύνη του Δημάρχου Ληξουρίου. «Όταν δεν έχεις κάνει αυτά που πρέπει μέσα στη γειτονιά σου και τρέχεις στο Ντουμπάι, μόνο ως αιθεροβάμων μπορείς να χαρακτηριστείς .Πόσο πια αιθεροβατούν οι θεσμικοί, οι οποίοι έχουν αναλάβει την τύχη αυτού του τόπου και τελικά δεν είναι τύχη, είναι ατυχία αυτό που έχει συμβεί. Έχεις χρονίζοντα προβλήματα και δεν σκύβεις πάνω σ αυτά, να κατορθώσεις να τα λύσεις και μου δημιουργείς παραμύθια και φαντασιώσεις; Οι επτά παράγοντες του τουρισμού της Παλικής κατέθεσαν και το δημοσίευσαν, τα αιτήματα τους ούτως ώστε η Παλική να βρει τον βηματισμό της, μάλλον το πέρασε απαρατήρητο ο Δήμαρχος».

Κατέθεσαν στον Δήμαρχο 12 προτάσεις προβολής και διαφήμισης όπως ανέφερε ο κ. Αραβαντινός και άλλες 40 μικρής εμβέλειας παρεμβάσεις από τις οποίες κατέληξαν σε 29 καίριες και ο κ. Πρεντάνος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κοστολόγησε αυτές τις παρεμβάσεις με 29.000 ευρώ, ήτοι, με 1.000 ευρώ την κάθε μία. «Τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής γνωρίζουν που θα περπατήσουν, άρα αυτά που οι ίδιοι προτείνουν ,είναι απαύγασμα εμπειρίας, άρα ο κ. Πρεντάνος θα έπρεπε να σταθεί με ένα σεβασμό σε όλα αυτά κι ας ξεκινήσει να κάνει κάτι. Νομίζω είναι προσβολή σ’ αυτά που οι ίδιοι του εκθέτουν, να απαντά με ταξίδι στο Ντουμπάι. Είναι φαιδρό» ηταν τα λόγια του. 

Στην συνέχεια ο κ. Αραβαντινός αναφέρθηκε στα χρονίζοντα προβλήματα στις υποδομές στο Ληξούρι ,Θέατρο, Τουριστικό περίπτερο, Δημαρχείο, Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, χαρακτηρίζοντας τα ως οπισθοδρόμηση και απέδωσε ολιγωρία στην Δημοτική αρχή η οποία δεν διεκδικεί και δεν υλοποιεί. «Το Ληξούρι είναι ακριβώς όπως ήταν το 2014,δεν έχει αλλάξει κάτι, άρα λοιπόν το εμείς μιλάμε για Ντουμπάι, μόνο σαν καρναβάλι μπορεί να θεωρηθεί… θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος Τουρισμού έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και κυρίως την μαρτυρία της Τουριστικής Επιτροπής γι αυτό και του πρότεινα ευθαρσώς ότι πλέον δεν μπορεί να σταθεί στην Τουριστική Επιτροπή και το μόνο που μπορεί να κάνει για να διασώσει αν θέλετε την ελάχιστη αξιοπιστία του είναι να παραιτηθεί. Αντί να ασκήσει αυτοκριτική, πέρασε στην κριτική. Θεωρώ ότι η κοινωνία της Παλικής έχει αντιληφθεί που βαδίζουμε και ότι με τους ανθρώπους αυτούς δεν μπορεί να υπάρχει περπατησιά προόδου. Αυτό το λέω με παρρησία και με επίγνωση του τι ακριβώς συμβαίνει σ αυτήν την περιοχή».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-588989986?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250