Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: "Με αφορμή την τραγωδία στη Λάρισα, καλούμε την Δημ. Αρχή να προχωρήσει άμεσα στις κατεδαφίσεις σεισμόπληκτων κτιρίων"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 15:46

Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: "Με αφορμή την τραγωδία στη Λάρισα, καλούμε την Δημ. Αρχή να προχωρήσει άμεσα στις κατεδαφίσεις σεισμόπληκτων κτιρίων"

Με αφορμή την τραγωδία που σημειώθηκε στη Λάρισα το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν ένας τοίχος που είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό του περσινού Μάρτη κατέρρευσε και καταπλάκωσε έναν φοιτητή 22 ετών τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει προ των ευθυνών της την Δημ. Αρχή του Δήμου Ληξουρίου για τα επικίνδυνα και ετοιμόρροπα κτίρια που επικρέμονται πάνω από συνδημότες μας μέσα στην πόλη του Ληξουρίου (κτίριο επί της οδού Βικ. Χαριτάτου και κτίριο επί της οδού Π. Δελλαπόρτα), Εργατικές Κατοικίες αλλά και σε όλα σχεδόν τα χωριά του Δήμου μας.

To παραπάνω τραγικό συμβάν αλλά και οι παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής Ληξουρίου όσο και αυτής του Δήμου Αργοστολίου και της ΠΙΝ που εμπλέκονται σε αυτήν την εργολαβία και που περιμένει να υλοποιηθεί 8 χρόνια τώρα με διάφορες προφάσεις και προσκόμματα, αναδεικνύει για άλλη μια φορά, την εγκατάλειψη και την εγκληματική τους ολιγωρία που εκθέτει καθημερινά τους συμπολίτες μας σε μεγάλους και κινδύνους και ανασφάλεια.

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και εκκλήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης προς την Δημ. Αρχή για την άμεση κατεδάφιση των συγκεκριμένων κτιρίων (ιδιαίτερα μέσα στην πόλη του Ληξουρίου), κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, είτε γιατί δεν υπήρχε το απαραίτητο κονδύλι, είτε γιατί η «γραφειοκρατία» εμπόδιζε την αξιοποίησή του.

Το γεγονός ότι σε μια περίοδο που επιδοτούνται αφειδώς με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), στα πλαίσια του «new deal» και της «πράσινης ανάπτυξης» οι διάφοροι όμιλοι και επιχειρηματίες με πολλά δισεκατομμύρια για επενδύσεις ακόμη και σε δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας («smart city», αφαλάτωση, ηλεκτροκίνηση κ.α.) και την ίδια ώρα να μην εξασφαλίζονται οι πόροι για τις άμεσες και οξυμμένες λαϊκές ανάγκες που αφορούν ακόμη και την ασφάλεια και την ζωή των συμπολιτών μας, πρέπει να προβληματίσει τον καθένα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα κέρδη των ομίλων και οι λαϊκές ανάγκες δεν συμβιβάζονται.

Καλούμε την Δημ. Αρχή να δράσει πριν να είναι αργά.

Ληξούρι, 22-02-2022

Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου




00 inkefalonia general ad 300X250