Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Οι απαντήσεις Δημάρχου στις επερωτήσεις για την κατάληψη Δημοτικού Ακινήτου και το οικόπεδο στο «Ασπρόχωμα»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 10:32

Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Οι απαντήσεις Δημάρχου στις επερωτήσεις για την κατάληψη Δημοτικού Ακινήτου και το οικόπεδο στο «Ασπρόχωμα»

Σαφείς ήταν οι απαντήσεις που έδωσε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, στις επερωτήσεις που κατατέθηκαν «Σχετικά με μη εκτέλεση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, που αφορά την αυθαίρετη κατάληψη του δημοτικού κτιρίου επί της Πλατείας Μπακογιάννη στις Λαϊκές κατοικίες Αργοστολίου» (την υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος της Ισχυρής Κεφαλονιάς Γιάννης Λυκούδης) καθώς και την επερώτηση «σχετικά με το οικόπεδο «Ασπρόχωμα», της πόλης του Αργοστολίου» (την επέβαλε ο Αλέξανδρος Παντελειός, επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης).

Ο κ. Μιχαλάτος αναφορικά με το θέμα της διοικητικής αποβολής στο συγκεκριμένο ακινητο του Δήμου τόνισε πως: «Ο Ιανός για έναν χρόνο δεν επέτρεπε στον Δήμο Αργοστολίου να εκτελέσει το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής. Όταν αυτό επετράπη ήταν Χριστούγεννα και ως Δήμος δεν θέλαμε να βγάλουμε να βγάλουμε από εκεί την οικογένεια, εκείνες τις ημέρες. Πλέον άμεσα με το που θα έχουμε προϋπολογισμό θα εκτελεστεί η διαδικασία και θα απομακρυνθεί από εκεί».

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, σχετικά με το οικόπεδο στο «Ασπρόχωμα» απάντησε πως: «Υπάρχει σε ισχύ μία μίσθωση που έχει γίνει το 2017 και λήγει τον Αύγουστο του 2022. Ο χώρος εκεί έχει νοικιαστεί σε ιδιώτη από τον Αύγουστο του 2017 για πέντε χρόνια. Η μίσθωση δεν προβλέπει τον χειμώνα να απομακρύνονται τα πράγματα που υπάρχουν εκεί και το καλοκαίρι να μπαίνουν. Ο ιδιώτης έχει όλη την χρήση του χώρου και μπορεί να έχει τα πράγματα μέσα και να κάνει ο,τι θέλει την χρήση του χώρου. Η ευθύνη όλου του χώρου ανήκει στον ιδιώτη. Πρόθεση του δήμου είναι να επίκαιροποιήσει την μελέτη που υπάρχει να βρούμε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο και να γίνει εκεί ένα σύγχρονο δημαρχείο».

Οι επερωτήσεις και οι απαντήσεις του Δημάρχου Αργοστολίου από το 24' λεπτό της συνεδρίασης 

{https://www.youtube.com/watch?v=kbrwwJGvK-U}




00 inkefalonia general ad 300X250