Βαλλιανάτος : Λάθος η αποχώρηση Παντελειού από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:18

Βαλλιανάτος : Λάθος η αποχώρηση Παντελειού από το Δημοτικό Συμβούλιο

O Νικόλας Βαλλιανάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την επανεκλογή του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επανεκλογή

«Ήταν καλό που ένα μεγάλο κομμάτι του Δημοτικού Συμβουλίου με ψήφισε. Νομίζω ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να ψηφίζεται από όλες τις παρατάξεις – ανεξάρτητα από το που ανήκει – και είχα αποδείξει ότι πάντα λειτουργούσα με αντικειμενικότητα. Πρέπει ο κόσμος να ξέρει ότι η δουλειά του Δημάρχου και του Προέδρου είναι διαφορετικές  και δεν θα πρέπει να συσχετίζονται. Πάντως, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με εμένα και εγώ θα συνεχίσω λειτουργώ ακόμα καλύτερα απ’ ότι λειτουργούσα». 

Διαδικασία Δημοτικών Συμβουλίων

«Η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα είναι το ίδιο εύκολη από εδώ και πέρα. Όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών θα έχουμε εντάσεις. Βεβαίως στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ακούγονται όλες οι φωνές και οι απόψεις, αλλά αυτό που θέλω είναι να μην μιλάει ο ένας πάνω στον άλλο. Ελπίζω ότι τα Δημοτικά Συμβούλια και οι ομιλίες θα είναι μέσα στα όρια της ευγένειας και της ευπρέπειας».

Ανεξαρτητοποιήσεις 

«Όταν κάποιος είναι αντίθετος με τις απόψεις της παράταξης του, καλό θα είναι να κάνει μια δήλωση ότι ανεξαρτητοποιείται, να το κάνει και να λειτουργεί από μόνος του. Οι ανεξάρτητοι δικαιούτο να έχουν μια έδρα στις επιτροπές. Για αυτό και οι Ματιάτος και Βανδώρος είναι στις επιτροπές. Δεν ξέρω τι έχει παίξει ρόλο για τις ανεξαρτητοποιήσεις, θεωρώ ότι ορθώς έπραξαν όλοι, γιατί όταν έχεις αντίθετη γνώμη με την παράταξη δεν μπορεί να είσαι κομμάτι της».

Αποχώρηση Παντελειού από το Δημοτικό Συμβούλιο

«Θεωρώ ότι ήταν λάθος που αποχώρησε η παράταξη του κου Παντελειού, αλλά δικαίωμά του να το κάνει. Στις Επιτροπές μετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων και έχουν και λόγο (δεν έχουν ψήφο όμως). Έχω κατηγορηθεί και στο παρελθόν, ότι δεν έχω διαγράψει Δημοτικό Σύμβουλο επειδή έχει λείψει τρεις φορές. Είναι λιγάκι βαρύ να πεις τον παύω και βάζω τον αντικαταστάτη του. Δε νομίζω ότι έχει γίνει και ποτέ».

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250