Δήμος Σάμης: Υπογράφηκε η Σύμβαση για την Αποκατάσταση του λιμανίου της Αγίας Ευφημίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 13:45

Δήμος Σάμης: Υπογράφηκε η Σύμβαση για την Αποκατάσταση του λιμανίου της Αγίας Ευφημίας

Υπογραφή σύμβασης για την Αποκατάσταση της Λιμενικής Εγκατάστασης Αγίας Ευφημίας

Το 2022 σηματοδοτεί ένα δημιουργικό ξεκίνημα για τον Δήμο Σάμης, ο οποίος είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι υπογράφηκε η Σύμβαση του Έργου: «Αποκατάσταση Λιμενικής Εγκατάστασης Αγίας Ευφημίας από τις ζημιές που προκλήθηκαν από το Μεσογειακό Κυκλώνα Ιανό» προϋπολογισμού 930.000,00 ευρώ, μεταξύ του Δήμου Σάμης και της Ανάδοχης Εταιρείας ΠΛΑΤΕΙΕΣ Α.Ε.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην αποκατάσταση του ωφέλιμου βάθους της εγκατάστασης μέσω εκσκαφής/επιφανειακού καθαρισμού εντός της λιμενολεκάνης, την αποκατάσταση σπηλαιώσεων και υποσκαφών στα ύφαλα τμήματα των επάκτιων τοιχίων, των παραλιακών κρηπιδωμάτων και των μώλων, την αποκατάσταση του εξοπλισμού πρόσδεσης/εξυπηρέτησης των ελλιμενιζόμενων σκαφών, την αποκατάσταση των φυσικών ογκολίθων της θωράκισης του προσήνεμου μώλου, την αποκατάσταση της εξωτερικής στρώσης θωράκισης κατά μήκος του προσήνεμου μώλου και την κατασκευή κρασπέδου κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σάμης, κ. Γεράσιμος Μονιάς- Νέτης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σπυρίδων Σπαθής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ Αντώνης Καλλιβωκάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αριστέα Αμίτση, η Προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Γεωργία Βλάχου και ο Εκπρόσωπος της Ανάδοχης Εταιρείας, κ. Λαμπρόπουλος Ιωάννης.

Να σημειωθεί ότι είναι η αρχή μιας σειράς μεγάλων έργων που πρόκειται να συμβασιοποιηθούν και να εκτελεστούν κατά τη διάρκεια του 2022.

Καλή & Δημιουργική Χρονιά σε όλους!

Από το Γραφείο Τύπου

Του Δήμου Σάμης

υπογραφή σύμβασης 2