Αρ. Μπατιστάτος: «Λυπηρό η νέα δημοτική παράταξη του Νίκου Ανουσάκη, να επιλέγει αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης για το Γηροκομείο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 20:02

Αρ. Μπατιστάτος: «Λυπηρό η νέα δημοτική παράταξη του Νίκου Ανουσάκη, να επιλέγει αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης για το Γηροκομείο

 Από τον Μάρτιο του 2015 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει δοθεί εντολή στους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και στους ΟΤΑ να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ. Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ο έλεγχος του δημοσίου χρέους από πλευράς Ελληνικού Κράτους και θεσμών (τρόικας).

Στην απόφαση αυτή εναντιώθηκε το σύνολο των ΟΤΑ και η ΚΕΔΕ. Ο κ. Πατούλης πρόεδρος τότε της ΚΕΔΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η προώθηση από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης ΠΝΠ που θα δεσμεύει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, είναι πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη απόφαση που μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω».

Προφανώς τότε συμφωνούσε ο κ. Ανουσάκης, ο κ. Παπαναστασάτος, η κα Αυγουστάτου (τέως αντιπρόεδρος του Γηροκομείου), για αυτό και ουδέποτε μεταφέρθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοτικού γηροκομείου στην ΤτΕ. Όλα αυτά τα χρόνια επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής τα ταμειακά διαθέσιμα του Ιδρύματος ήταν κατατεθειμένα σε εμπορικές τράπεζες (όπως μέχρι χθες) απ’ τους τόκους των οποίων κάλυπτε ανάγκες επιβίωσης του.

Και φτάσαμε αισίως στο 2022, ώστε οι «επαναστάτες» του 2015 να εγκαλούν την Πρόεδρο και το ΔΣ γιατί δεν έχουν μεταφέρει ακόμα τα χρήματα της δωρεάς Βεργωτή στην ΤτΕ. Θα πω για μία ακόμα φορά πως το πρόβλημα με τη μεταφορά στην ΤτΕ δεν είναι ότι χάνουμε το κεφάλαιο παρόλο που υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία για να αποδεσμεύσεις από εκεί χρήματα για να εκτελέσεις κάποιο έργο (αυτό είπε ο κ. Βαλλιανάτος, αλλά εσείς καταλαβαίνετε ό,τι σας βολεύει), αλλά τους τόκους (περίπου 50.000 ετησίως ανάλογα με το επιτόκιο διαπραγμάτευσης).

Με τους τόκους, την προηγούμενη χρονιά για παράδειγμα αποπερατώσαμε την πυρασφάλεια του κτιρίου (το μισό δεν είχε ούτε πυροσβεστήρα) και φτιάξαμε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση (δεν υπήρχε καν) στην κουζίνα στην οποία δεν μπορούσαμε να συνδέσουμε ούτε τοστιέρα, όχι να μαγειρέψουμε για 130 ανθρώπους που είναι το δυναμικό μας. Το κτίριο βεβαίως είχε παραληφθεί από τον εργολάβο προεκλογικά από την προηγούμενη δημοτική αρχή με τιμές και δόξες.

Η σχετική δεξίωση προφανώς είχε γίνει με κέτερινγκ, αφού μέσα στο κτίριο δεν μπορούσες να ψήσεις ούτε καφέ (δεν είχε συνδεθεί ούτε το ρεύμα αφού δεν υπήρχε ούτε ο υποσταθμός της ΔΕΗ).

Είναι πραγματικά λυπηρό μια νέα δημοτική παράταξη να επιλέγει αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης.

Αντιθέτως η νυν δημοτική αρχή, η Πρόεδρος, το ΔΣ, η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος κοιτάζοντας μόνο μπροστά και όχι πίσω, έχουμε επιλέξει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για μια κοινωνική δομή η οποία ανήκει στους δημότες του Δήμου Αργοστολίου και για την οποία σήμερα είναι υπερήφανοι.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου




00 inkefalonia general ad 300X250