Μουσάτα: Με στόχο την αναπτυξιακή και τουριστική πρόοδο! Ολοκληρώθηκε η κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 10:34

Μουσάτα: Με στόχο την αναπτυξιακή και τουριστική πρόοδο! Ολοκληρώθηκε η κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή (εικόνες)

Tα έργα του 1.125.000 ευρώ που εκτελούνται αυτές τις μέρες από το Δήμο Αργοστολίου, περιλαμβάνουν ένα μεγάλο πρόγραμμα σημαντικών τεχνικών παρεμβάσεων με ιδιαίτερη βαρύτητα για το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Μετά τις σημαντικές παρεμβάσεις στην οδοποιία των οικισμών Περατάτα και Λακήθρα, ξεκίνησαν και οι παρεμβάσεις σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς πόλους της Λειβαθούς στην περιοχή Τραπεζάκι Μουσάτων.

mousata

Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του Τουρισμού η Δημοτική Αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου, σχεδίασε και κατασκευάζει πεζοδρόμια συνολικού μήκους 500m σε μια περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση και σημαντικές επενδύσεις σε καταλύματα υψηλής ποιότητας (τουριστικές βίλες και επαύλεις, ξενοδοχεία 4 αστέρων κλπ).

mousata 23

Πρόκειται ουσιαστικά για την Α’ φάση ενός έργου που στοχεύει στη βελτίωση της κινητικότητα και της ασφάλειας των επισκεπτών της περιοχής, στην αλλαγή βηματισμού, έτσι ώστε να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες ανάπτυξης στο άμεσο και ευρύτερο μέλλον και στη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους υποψήφιους επενδυτές.

Ενώ η Α’ Φάση κατασκευάζεται, ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την Β’ Φάση όπου το δίκτυο των πεζοδρομίων αναμένεται να προσεγγίσει την παραλία Τραπεζάκι.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Διονύσης Μινέτος, μεταξύ άλλων μας δήλωσε: «Σίγουρα η παγκόσμια υγειονομική κρίση προκάλεσε στον τουριστικό τομέα το ισχυρότερο πλήγμα στην ιστορία του. Ωστόσο ο Δήμος μας όλο αυτό το διάστημα έχει εκπονήσει και πλέον υλοποιεί έναν συνεκτικό μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για μια νέα σελίδα του τουρισμού σε όλες τις περιοχές με έμφαση στην ποιότητα. Όλοι οι τουριστικοί πόλοι του Δήμου μας οφείλουν να είναι έτοιμοι σε υποδομές τα επόμενα 3,4 χρόνια, προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες από την διαφαινόμενη ανάκαμψη. Χρειάζεται βελτίωση των συνθηκών κινητικότητας των επισκεπτών, πεζοδρόμια, φωτισμός, ασφαλείς προσβάσεις προς τις ακτές, οργάνωση της καθαριότητας. Δεν βρήκαμε χρήματα και μελέτες. Ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε σε μια λευκή κόλλα χαρτί. Τώρα υλοποιούμε».

Γιώργος Χαλαβαζής

mousata 11mousata 12mousata 19mousata 20mousata 21mousata 22mousata 24




00 inkefalonia general ad 300X250