Δήμος Αργοστολίου: Ξεκίνησαν οι σημαντικές παρεμβάσεις στην οδοποιία - Τα έργα στην Λακήθρα (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 18:36

Δήμος Αργοστολίου: Ξεκίνησαν οι σημαντικές παρεμβάσεις στην οδοποιία - Τα έργα στην Λακήθρα (εικόνες)

Ξεκίνησαν οι σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου Αργοστολίου στην οδοποιία και η αποκατάσταση των ζημιών των περιοχών που επλήγησαν από τον ισχυρό κυκλώνα “Ιανό” τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ήδη σε πολλές περιοχές του Δήμου, έχουν ξεκινήσει και εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης, συνολικού ύψους 1.125.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι ζημιές άλλωστε που προξένησε ο «Ιανός» ήταν πρωτόγνωρες και σε μεγάλη έκταση και που κυρίως αφορούν, ζημιές στο Οδικό Δίκτυο, αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους των οικισμών του Δήμου Αργοστολίου.

Την εκτέλεση του έργου έχει αναλάβει η εταιρία «Πλατειές Α.Ε.» μετά την σύμβαση που υπέγραψε με τον Δήμο Αργοστολίου και τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, στις 29/10/2021.

Στον παρακάτω χάρτη, βλέπετε το σημείο που έγινε η αποκατάσταση οδοστρώματος στην περιοχή της Λάκήθρας.

Lakithra1

Πιο συγκεκριμένα, στην Τ.Κ. Λακήθρας τμήμα της δημοτικής οδού -θέση 4- μήκους 120μ και πλάτους 3,5 μ. λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, υπέστει σοβαρές βλάβες στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να χρίζει άμεσης αποκατάστασης ,καθώς η είσοδος των οχημάτων στις παρόδιες οικίες καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη.

Η τσιμεντόστρωση της οδού είναι απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί η συσσώρευση, κατόπιν νέας βροχοπτώσεως, φερτών υλικών (πέτρες ,χώματα) επί του οδοστρώματος.

Τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε και τα υπόλοιπα σημεία και τις περιοχές όπου αυτές τις μέρες και για τις υπόλοιπες 180 εκτελούνται και θα εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης, τα οποία και θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή και τουριστική πρόοδο των περιοχών του Δήμου Αργοστολίου.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω, εικόνες απο την Λακήθρα όπου έγιναν οι παρεμβάσεις και παρακάτω τις εικόνες μετά την αποκατάσταση των ζημιών.

Lakithra 1Lakithra 2Lakithra 3Lakithra 4Lakithra 5Lakithra 6




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250