«Μαύρα μεσάνυχτα» για προϋπολογισμό & τεχνικό πρόγραμμα!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 12:08

«Μαύρα μεσάνυχτα» για προϋπολογισμό & τεχνικό πρόγραμμα!

Έπρεπε να φτάσουμε στα... μαύρα μεσάνυχτα για να συζητηθεί το φλέγον θέμα του προϋπολογισμού για το 2013, απόντος του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, με... πολλά άδεια έδρανα και στο τέλος να έχουμε και... μάυρα μεσάνυχτα για το τι θα περιλαμβάνει προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα. Στην επεισοδιακή άλλωστε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την οποία παρακολουθήσατε ζωντανά μέσα απο το inkefalonia.gr, είχαν προηγουμένως αποχωρήσει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Μάρκου Κοτσιλίνη, μαζί με τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Σκλάβο, αλλά και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Φιοραβάντε. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Είχε προηγηθεί η λεκτική επίθεση του Νίκου Ανουσάκη προς τον Μάρκο Κοτσιλίνη που οδήγησε στην αποχώρηση του τελευταίου και της παράταξής του. Και σίγουρα μία τέτοια εικόνα και κατάσταση δεν τιμά κανέναν και πολύ περισσότερο τον κόσμο που περίμενε τουλάχιστον από τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα να ακούσει κάτι που θα τον κάνει να αισθανθεί πως τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλά. Θεόφιλος: «Τεχνικό πρόγραμμα του 1 ευρώ!» Είς μάτην όμως. Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο επικεφαλής του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Πρόκειται για το τεχνικό πρόγραμμα του 1 ευρώ» , καθώς πολλά έργα έχουν δίπλα τους το ποσό αυτό, που σημαίνει πως δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

«Που πήγαν οι μειώσεις των τελών σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα τον χειμώνα;»

Όσο για τον προϋπολογισμό και πάλι ο Θεόφιλος επεσήμανε και κάποιες σημαντικές παραλείψεις: «Η δημοτική αρχή δεν έχει υπολογίσει στον προϋπολογισμό τις μειώσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της τάξεως του 50% κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος . Θέλουμε οι επαγγελματίες του τουρισμού να αντέξουν και από την άλλη δεν κάνουμε κάτι για να τους ελαφρύνουμε και να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη όπως προβλέπει ο νόμος» είπε χαρακτηριστικά.

Η... αγιογραφία της δημοτικής παράταξης από τον Ν. Ανουσάκη

Από την άλλη πλευρά, έγινε προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάσταση. Ο Νίκος Ανουσάκης στην τοποθέτησή του για το τεχνικό πρόγραμμα... παρέκλινε λίγο του θέματος και αντί να μιλήσει για το πρόγραμμα, εξήρε το έργο για ένα προ ένα τα μέλη της δημοτικής παράταξης, κάνοντας μία ... αγιογραφία της δημοτικής αρχής.

Τελικά με αυτά και με αυτά φτάσαμε... να συζητάμε μαύρα μεσάνυχτα και να έχουμε και... μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει τόσο στον προϋπολογισμό, όσο και στο τεχνικό πρόγραμμα θέματα τα οποία πέρασαν οριακά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Εισήγηση Σ. Σαββαόγλου για Προυπολογισμό by inkefalonia2013 (5)

Τοποθέτηση Β. Ρουχωτά για τον προϋπολογισμό by inkefalonia2013 (5)

Τοποθέτηση Θ. Μιχαλάτου για προϋπολογισμό by Inkefalonia2013 (4)

Τοποθέτηση Ν. Γκισγκίνη για τον προϋπολογισμό by Inkefalonia2013 (4)

ΤΟΠΟΕΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τοποθέτηση Δ. Αραβαντινού για Τεχνικό πρόγραμμα by inkefalonia2013 (5)

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου για Τεχνικό πρόγραμμα by inkefalonia2013 (5) Τοποθέτηση Γ. Κουρούκλη για Τεχνικό πρόγραμμα by inkefalonia2013 (5) Τοποθέτηση Μάρκου Κοτσιλίνη για Τεχνικό πρόγραμμα by inkefalonia2013 (5) Τοποθέτηση Ν. Ανουσάκη για Τεχνικό πρόγραμμα by inkefalonia2013 (5) Δευτερομιλία Δ. Αραβαντινού για Τεχνικό πρόγραμμα by inkefalonia2013 (5) Δευτερομιλία Θεόφιλου Μιχαλάτου για Τεχνικό πρόγραμμα by inkefalonia2013 (5) Δευτερομιλία Μ. Κοτσιλίνη ένταση στο δημοτικό συμβούλιο by inkefalonia2013 (5)