Θεόφιλος για φωτιά στον ΧΥΤΥ: “Πρέπει να βρούμε ποιος βάζει τις φωτιές και για ποιο λόγο - Η Περιφέρεια χειρίστηκε μόνη της την φωτιά και δεν ζήτησε την βοήθειά μας"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 10:11

Θεόφιλος για φωτιά στον ΧΥΤΥ: “Πρέπει να βρούμε ποιος βάζει τις φωτιές και για ποιο λόγο - Η Περιφέρεια χειρίστηκε μόνη της την φωτιά και δεν ζήτησε την βοήθειά μας"

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και στην εκπομπή «Το Βήμα του Πολίτη» με τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, για την νέα φωτιά στον ΧΥΤΥ στην Παλλοστή.

«Ο Δήμος Αργοστολίου πληρώνει την εισφορά του κανονικά από την πρώτη του χρόνου, χωρίς ουσιαστικά απ ο,τι είδαμε το εργοστάσιο να λειτουργεί. Βλέπουμε να εναποθέτουν απλά τα σκουπίδια εκεί. Δεν είναι δουλειά του δήμου Αργοστολίου να δίνει χώμα. Θα έπρεπε ο ΦόΔΣΑ να είχε προνοήσει για όλα αυτά.

΄Θέλω να βγάλω το παράπονό μου δημόσια, ότι αν ήμουν μέλος της εκτελεστικής διοίκησης του ΦόΔΣΑ με του που θα μάθαινα για την φωτιά, θα έπαιρνα τηλέφωνο τον Δήμαρχο Αργοστολίου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Μινέτο που χειρίστηκαν πέρσι την περσινή την πολύ μεγαλύτερη φωτιά την περιορίσαμε γρήγορα, να τρέξουμε και με την εμπειρία που είχαμε να βοηθήσουμε και λύσουμε το πρόβλημα.

Αντιθέτως το χειρίστηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μόνη και ήρθε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων από την Κέρκυρα στην Κεφαλονιά με μία μέρα καθυστέρηση. Δεν εκμεταλλευτήκαν την εμπειρία που είχε ο Δήμος Αργοστολίου από την περσινή διαχείριση της φωτιάς.

Εμείς ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο,τι μας ζητούν κάνουμε. Πρέπει να μας προβληματίσει η δεύτερη φωτιά και να βρούμε ποιος είναι αυτός που βάζει τις φωτιές στον ΧΥΤΥ για συγκεκριμένο λόγο. Πρέπει να εντοπίσουμε τα αίτια που μπαίνει η φωτιά.

Παρακάτω το ηχητικό 

{https://soundcloud.com/user-46829938/28a}




00 inkefalonia general ad 300X250