Κύπελλο ΕΠΣΚΙ: Πανηγυρίζουν οι μεν, «κράζουν» οι δε! (ΑΕΚ – Διλινάτα 6-0)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 13:45

Κύπελλο ΕΠΣΚΙ: Πανηγυρίζουν οι μεν, «κράζουν» οι δε! (ΑΕΚ – Διλινάτα 6-0)

Οι μεν πανηγυρίζουν, οι δε φωνάζουν! Και ναι μεν η ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΚΙ βρήκε την ΑΕΚ να έχει πετύχει μια εμφατική νίκη επί των Διλινάτων με 6-0 και να χαμογελά έχοντας "κλειδώσει" την πρόκριση, βρήκε ωστόσο και τους περσινούς φιναλίστ της διοργάνωσης να "κραυγάζουν" για την διαιτησία του αγώνα. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Και αν στην ΑΕΚ τα... έχουν με τον Μοσχονά, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και σημείωσε τα 4 από τα συνολικά 6 γκολ, στα Διλινάτα τα... έχουν με τον διαιτητή Μενεγάτο, θεωρώντας πως σε δύο φάσεις αδίκησε την ομάδα τους.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και βρέθηκε γρήγορα (μόλις στο 9') μπροστά στο σκορ με τον Μοσχονά, ο οποίος δέχθηκε το έξυπνο "σπάσιμο" της μπάλας από τον Κοσμάτο και δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Αλιάι.

Το πεντάλεπτο 25' με 30' έγιναν δύο φάσεις που έκαναν την ομάδα των Διλινάτων να «φωνάζει», θεωρώντας πως στο 25' ο διαιτητής έπρεπε να δείξει το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή Κώστα Τζωρτζάτου μέσα στην περιοχή. Μάλιστα είναι η στιγμή που οι Διλινάδες θεωρούν πως ο Σπυράγγελος Τζωρτζάτος παίρνει «αυστηρή» κίτρινη για διαμαρτυρία («Μα τι κάνεις;» παραδέχεται πως είπε μόνο ο ποδοσφαιριστής στον διαιτητή).
Και στέκονται στην «αυστηρή» πρώτη κίτρινη του Τζωρτζάτου, διότι πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής δέχεται δίκαια νέα κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι (σκληρό φάουλ πάνω στον Κρούτι) και μοιραία αποβάλλεται αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0, εντούτοις στην επανάληψη η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική και με πρωταγωνιστή τον Μοσχονά πέτυχε άλλα πέντε γκολ. Ο Μοσχονάς «πέταγε» και σκόραρε στο 50' με εκτέλεση πέναλτι (τράβηγμα Μηλιώνη σε Κουμαριώτη), στο 60' με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και στις καθυστερήσεις με ωραίο πλασέ.

Ο Μοσχονάς είχε μάλιστα και δοκάρι από απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Τα άλλα δύο γκολ της ΑΕΚ πέτυχαν στο 75' ο Εμιλιάνο με πλασέ μέσα από την περιοχή και στο 90' ο Κοσμάτος, ο οποίος πέρασε και τον Αλιάι και πλάσαρε σε κενή εστία.

Βέβαια ο γκολκίπερ των Διλινάτων είχε και εξαιρετικές στιγμές στον αγώνα και «έβγαλε» με σπουδαίες αποκρούσεις τουλάχιστον δύο ακόμα γκολ.

Κ. Βαρτελάτος: «Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι»

Έκδηλη ήταν η αγανάκτηση του γενικού γραμματέα των Διλινάτων Κώστα Βαρτελάτου για τη διαιτησία του αγώνα: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα και δεν έχει ανάγκη από τέτοιες διαιτησίες. Η διαιτησία αυτή προσβάλει την ομάδα της ΑΕΚ και προσωπικά ντρέπομαι γι' αυτό το άθλιο κατάντημα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και προκλητικοί για τον κόσμο. Θα τον κάνουν να πλακωθεί στις εξέδρες. Πρέπει να προβληματιστεί όποιος ασχολείται με το τοπικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ δεν είχε ανάγκη από αυτή τη διαιτησία. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται» ήταν τα λόγια του.

ΑΕΚ (Σπ. Παπαδάτος): Αννινος, Ψάλτης, Περιβολάρης, Χασάι, Λούλουδας, Ζάβαλης( 74' Δρόσος) , Πολλάκης (74' Εμιλιάνο), Κρούτη (44' Κούκλης), Κοσμάτος, Μοσχονάς, Κουμαριώτης.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ (Τ. Φωής): Αλιάι, Κύριος (65' Μίσκα), Χαραλαμπόγλου, Σπ. Τζωρτζάτος, Κ. Τζωρτζάτος, Μύρτο, Θεοδωρακάτος (Ψαριανός), Σκριβάνος (65' Μοσχονάς), Γ. Αναλυτής, Χρ. Τζωρτζάτος, Μηλιώνης.

{phocagallery view=category|categoryid=409|limitstart=0|limitcount=0}


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250