Χρ. Πολίτσης - Μ. Χατζηκυριάκος: Η Κεφαλονιά, η προετοιμασία εν μέσω πανδημίας και ο μεγάλος στόχος των Παραολυμπιακών του Τόκιο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 08:59

Χρ. Πολίτσης - Μ. Χατζηκυριάκος: Η Κεφαλονιά, η προετοιμασία εν μέσω πανδημίας και ο μεγάλος στόχος των Παραολυμπιακών του Τόκιο

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησαν για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ ο  προπονητής Χρόνης Πολίτσης και ο αθλητής Μάριος Χατζηκυριάκος.

Οι δύο καλεσμένοι της εκπομπής, στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων «Π.Α.Σ.Κ.Α.», στο ειδικά προσαρμοσμένο κλειστό γυμναστήριο στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης,στεγάζουν το τελευταίο διάστημα στόχους και προοπτικές.

Ο κ.Χρόνης Πολίτσης προπονητής της Εθνικής ομάδας και προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς, αφού αναφέρθηκε στο 10ήμερο της προετοιμασίας τους και στα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 που λαμβάνονται απο την Ομοσπονδία και τους υπεύθυνους γιατρούς που παρακολουθούν τις προετοιμασίες τους,ανέφερε ότι αυτός ο επιτυχημένος προπονητικός κύκλος έφτασε στο τέλος του την Πέμπτη 11 Μαρτίου με ένα τουρνουά προετοιμασίας με όλους του συμμετέχοντες αθλητές.

Ενημέρωσε ότι οι αθλητές του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς,Λευτέρης Μαύρης,Παναγιώτης Ιωάννου,Μάριος Χατζηκυριάκος είναι και μέλη της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑΜΕΑ

“Βασικός στόχος μας -όπως είπε-είναι η προετοιμασία για το προολυμπιακό που θα συμμετάσχει μόνο ο Μάριος Χατζηκυριάκος μαζί με μένα. Το προολυμπιακό τουρνουά θα γίνει τον Ιούνιο στην Σλοβενία. Στην Σλοβενία θα βρεθούμε και νωρίτερα για ένα ακόμα τουρνουά προετοιμασίας στο οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές.

Η προπονητική προετοιμασία στο «Π.Α.Σ.Κ.Α.»,ήταν μια πρώτη ευκαιρία για μένα να βρεθώ με όλους τους αθλητές και να δώ σε τι κατάσταση βρίσκονται,είμαι πλήρως ικανοποιημένος και ευελπιστώ παρά τις συνθήκες ότι θα υπάρχει μια καλή συνέχεια.

Ευελπιστώ σύντομα να λήξουν και περιορισμοί για να μετακινούμαστε πιο εύκολα και με άλλους αθλητές.

Χαλαρώνοντας τα μέτρα σκεφτόμαστε την διοργάνωση ενός μεγάλου κάμπ στην Κεφαλονιά πριν το προολυμπιακό,η αν έχουμε πάρει την συμμετοχή μας ,μετά απο αυτό”.

Όσον αφορά τις πιθανότητες η Εθνική Ομάδα ΑμέΑ Της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, να βρεθεί στους παραολυμπιακούς αγώνες, ο κ. Πολίτσης είπε ότι βάση των δεδομένων η Εθνική Ομάδα είναι το αουτσάιντερ,όμως ο ίδιος δεν κρατάει τον πήχη χαμηλά και πιστεύει ότι ο Μάριος Χατζηκυριάκος θα πάρει την πρόκριση.
'
Εχουμε πολλές ελπίδες και θα τις διεκδικήσουμε μέχρι τέλος”.

Ενημέρωσε επίσης ότι προγραμματίζουν και μια προετοιμασία στην Σερβία,φτάνει όλα να πάνε όλα καλά και να μη υπάρχουν εκπλήξεις σε σχέση με την πανδημία.

Ο Μάριος Χατζηκυριάκος λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Ατόμων με αναπηρία, το οποίο ήταν το πρώτο στην ιστορία για την Ελλάδα στο ομαδικό, με συμπαίκτη τον Γιώργο Μουχθή, ο Μάριος Χατζηκυριάκος μίλησε για το ξεκίνημα του, την μετέπειτα πορεία, την αναπηρία του και το μεγάλο στόχο των Παραολυμπιακών Aγώνων.

Ανάμεσα στα όσα είχε πεί,ήταν και τό ότι το πινγκ πονγκ μπήκε εντελώς τυχαία στη ζωή του και «με βοήθησε να βελτιωθώ ως άνθρωπο πάνω στην αναπηρία μου». Και όπως εξομολογήθηκε, χρωστά ευγνωμοσύνη στον άνθρωπο που τον μύησε στο άθλημα, τον προπονητή του Πολυχρόνη Πολίτση, καθώς «με στήριξε τρομερά, με έκανε πρωταθλητή και πάνω από όλα με έκανε καλύτερο άνθρωπο».

Ο Μάριος είναι γεγονός ότι ακτινοβολεί στον αέρα στοχεύοντας στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Στην ερώτηση πόσο δύσκολες έχουν καταλήξει οι σημερινές συνθήκες και στο επίπεδο των προπονήσεων,απάντησε:

“Είναι γεγονός ότι οι επικρατούσες συνθήκες ένα χρόνο τώρα είναι διαφορετικές,οι προπονήσεις είναι διαφορετικές,ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα όλο αυτό και να διευρυνθούν οι νοητικοί ορίζοντες μας, όμως χρειάζεται υπομονή γιατί πάνω απ όλα συμμετέχει η υγεία”.

Πρόσθεσε τέλος ότι ως μέλος του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς είναι πολύ χαρούμενος που μπορεί να έρχεται και να προπονείται στην Κεφαλονιά.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-543149563}




00 inkefalonia general ad 300X250