Μπάσκετ: Λουκέτο στις διοργανώσεις της ΕΟΚ λόγω Covid-19!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 18:51

Μπάσκετ: Λουκέτο στις διοργανώσεις της ΕΟΚ λόγω Covid-19!

 Όλα δείχνουν ότι τα εθνικά πρωταθλήματα της ΕΟΚ θα κατεβάσουν ρολά με κυβερνητική εντολή για ένα διάστημα λόγω του κορονοϊού! Το λουκέτο, πάντως, δεν δείχνει να πιάνει για την ώρα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα στην περίπτωσή μας την Basket League.

Το όλο θέμα θα ξεκαθαρίσει 100% αύριο (30/10) μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του ιού από την Πολιτεία.

Για την ώρα όμως, το σενάριο που δείχνει να έχει το προβάδισμα είναι αυτό του «lock down» στις διοργανώσεις της ΕΟΚ, δηλαδή στα εθνικά πρωταθλήματα. Το λουκέτο όλα δείχνουν ότι θα είναι σε πρώτη φάση τουλάχιστον για 2 εβδομάδες και θα βγει αν έχει ανακοπεί η επέλαση του ιού στη χώρα μας.

Οσο για την Basket League το επαγγελματικό πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, δείχνει για την ώρα να αποφεύγει το λουκέτο. Κι αυτό επειδή στις ομάδες γίνονται συνέχεια τεστ και τηρούνται 100% τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Φαίνεται, λοιπόν πως οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για λουκέτο στα πρωταθλήματα θα πιάσουν για την ώρα μόνο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και όχι και τα επαγγελματικά.

Για την ώρα βέβαια, διότι αν ο ιός συνεχίζει να καλπάζει, τότε κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

Τι γίνεται με το Κύπελλο;

Η ΕΟΚ διοργανώνει και το Κύπελλο Ελλάδας. Στους Άνδρες έχουν απομείνει στην διοργάνωση μόνο ομάδες της Basket League. α προημιτελικά είναι προγραμματισμένα για τα 7-8/11. Τα ζευγάρια της φάσης των «8» είναι: Κολοσσός – Προμηθέας, Λαύριο – ΑΕΚ, Ηρακλής – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – Περιστέρι.

Ήδη έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε Προμηθέα, Λαύριο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Τι θα γίνει με τα ματς αυτά; Η πιο πιθανή εκδοχή είναι να πάμε σε «λουκέτο» και στο Κύπελλο και οι προημιτελικοί να αναβληθούν επ’ αόριστον για την ώρα. Lock down όλα δείχνουν ότι θα γίνει και στο Κύπελλο Γυναικών.

Πηγή: Basketblog.gr


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250