Δεν μπόρεσε να φτάσει στ' άστρα ο ΠΑΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 00:22

Δεν μπόρεσε να φτάσει στ' άστρα ο ΠΑΟ

Αποστολή δεν εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια του στους ομίλους του Europa League... Στη ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ του Λα Ροσαλέντα και αρκέστηκε στο ισόπαλο 0-0 με τη Μάλαγα. Ένα αποτέλεσμα καθ' όλα δίκαιο, αφού σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να στριμώξει την αντίπαλο του και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός, κάθε άλλο. Οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα έδωσαν μάχες και προσπάθησαν, όμως είχαν να αντιμετωπίσουν τους ποιοτικότερους και εμφανώς ανώτερους παίκτες του Πελεγκρίνι. Οι οποίοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια και ήταν ολοφάνερο ότι πατούσαν πιο σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ίσως εάν ο Παναθηναϊκός είχε την ποιότητα του πρόσφατου παρελθόντος, να μπορούσε να ανησυχήσει πιο πολύ τη Μάλαγα. Όμως το τωρινό ρόστερ του δεν είχε τις δυνατότητες να χτυπήσει στα ίσα μία ομάδα που τερμάτισε τέταρτη στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και που παρά τις αποχωρήσεις της, έχει στον πάγκο της μονάδες όπως ο Μπουονανότε, Ντούντα και Σέμπα Φερνάντεζ.

Στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού δεν υπάρχει λόγος να αισθάνονται αποτυχημένοι, διότι προσπάθησαν. Πλέον, οφείλουν να επικεντρωθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Europa League. Αρχής γενομένης από την Παρασκευή, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα έρχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο Παναθηναϊκός οφείλει να πετύχει τη δεύτερη νίκη του στη Superleague.

Η διάταξη του Παναθηναϊκού

Με ενισχυμένη μεσαία γραμμή παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην αρχή του αγώνα, προκειμένου να ελέγξει το ρυθμό και την κυκλοφορία της μπάλας. Συγκεκριμένα, ο Κατσουράνης ήταν ο αμυντικός μέσος και οι Βιτόλο και Ζέκα τον πλαισίωναν αριστερά και δεξιά. Στην επίθεση, Ο Σισοκό επιχειρούσε από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά και ο Φορναρόλι στην κορυφή. Στα μετόπισθεν δεν σημειώθηκε έκπληξη, με τον Καρνέζη στο τέρμα, τους Πίντο και Βελάσκες στα στόπερ, τον Βύντρα δεξιά και τον Σπυρόπουλο αριστερά.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με διάθεση να πιέσει τη Μάλαγα και να γίνει το αφεντικό, όμως δεν τα κατάφερε. Η ποιότητα των Ισπανών αντιστάθμισε τη δύναμη και τον ενθουσιασμό των πράσινων και δεν επέτρεψε να υλοποιηθεί το σχέδιο του Φερέιρα.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί οι οποίοι απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις, με ένα σουτ του Ίσκο στο 8', μία κεφαλιά του Ντεμικέλις στο 14' και ένα πλασέ του Ελισέου στο 21'. Αντίθετα, οι παίκτες του Φερέιρα ήταν αδύναμοι να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ.

Όσο περνούσε η ώρα, ήταν φανερό ότι η Μάλαγα είχε τον έλεγχο, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον τρόπο να πιέσει. Στο 30' αρχικά ο Ίσκο και έπειτα ο Χοακίν έκαναν ότι ήθελαν στην περιοχή του Καρνέζη, αλλά τα σουτ τους ήταν απελπιστικά άστοχα. Στο 32' ο Ελισέου «χόρεψε» την άμυνα του Τριφυλλιού, αλλά σούταρε στα σώματα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Κατσουράνης πρόλαβε σε κόρνερ τον Ντεμικέλις πριν σουτάρει εξ' επαφής.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, αλλά και πάλι είχε πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ στα χαφ δέσποζε η μορφή του Ζερεμί Τουλαλάν, που κέρδιζε κάθε μονομαχία και προωθούσε τη μπάλα στην επίθεση χωρίς λάθη. Τουλάχιστον διατήρησε το μηδέν και δεν απειλήθηκε καθόλου.

Το β' ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Μαυρία αντί του κακού Ζέκα. Ταυτόχρονα, άλλαξε το σύστημα του σε 4-2-3-1, προκειμένου να αυξήσει την επιθετικότητα της ομάδας του. Παρότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέτρα, εντούτοις στο 50' ο Τουλαλάν με ένα μακρινό σουτ, έδειξε ότι δεν έπρεπε να ξεθαρρεύει...

Ο πρώτος καλός πράσινος συνδυασμός ήρθε στο 54', αλλά το έξυπνο γύρισμα του Κατσουράνη πρόλαβε ο Καμπαγιέρο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χριστοδουλόπουλος είχε εκτέλεση φάουλ χιλιοστά άουτ και ανησύχησε για πρώτη φορά τον Αργεντινό γκολκίπερ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει σε υψηλή ένταση, αλλά και η Μάλαγα αμυνόταν με άνεση.

Ο Χουάνμι στο 65' έβγαλε μία φαρμακερή αντεπίθεση, όμως έχασε το κοντρόλ και με την πίεση του Πίντο, έδωσε τη δυνατότητα στον Καρνέζη να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βύντρα πρόλαβε τον Ελισέου, από έξυπνη κάθετη πάσα του Ίσκο. Η δεύτερη κίνηση του Φερέιρα ήρθε στο 70', όταν αντικατέστησε τον εξαντλημένο Κατσουράνη με τον Μαρίνο, ενώ τρία λεπτά αργότερα έριξε στο ματς τον Τοτσέ αντί του Φορναρόλι.

Οι αλλαγές του Φερέιρα δεν μετέβαλαν την κατάσταση, αφού ήταν φανερό ότι η ισπανική ομάδα είχε το πάνω χέρι. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βγει μπροστά, αλλά δεν είχε λύσεις και τον τρόπο να το κάνει, ειδικά από τη στιγμή που ο Σισοκό κουράστηκε. Στο 83' μία καλή εκτέλεση φάουλ του Χοακίν απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρνέζης. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια άλλη ιδιαίτερη εξέλιξη, με εξαίρεση μία κεφαλιά του Τοτσέ στο 90', που όμως δεν ανησύχησε τον Καμπαγιέρο.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Βελάσκες, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης (70' Μαρίνος), Ζέκα (46' Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Σισοκό, Φορναρόλι (73' Τοτσέ).

Μάλαγα: Καμπαγιέρο, Ντεμικέλις, Γουέλινγκτον, Γκάμες, Μονρεάλ, Τουλαλάν, Καμάτσο, Χοακίν (91' Πορτίγιο), Ελισέου (87' Ντούντα), Ίσκο, Φαμπρίς (64' Χουάνμι).

Πηγή: sport24.gr