Απίστευτο: Οι αθλητές στα 1.500 μέτρα των Παραολυμπιακών ήταν ταχύτεροι από τους Ολυμπιονίκες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 09:08

Απίστευτο: Οι αθλητές στα 1.500 μέτρα των Παραολυμπιακών ήταν ταχύτεροι από τους Ολυμπιονίκες!

Ασύλληπτη επίδοση, καθώς οι τέσσερις πρώτοι είχαν καλύτερους χρόνους από τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη, Μάθιου Σέντροβιτς.


Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό και αποδεικνύει με τον ιδανικότερο τρόπο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, που δεν γνωρίζει σύνορα: αθλητές με μειωμένη όραση, που έτρεξαν στην κούρσα των 1.500 μέτρων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, «έβαλαν τα γυαλιά» στους συναθλητές τους που, προ ημερών, πήραν μέρος στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς ήταν... κατά πολύ ταχύτεροι!

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, οι τέσσερις πρώτοι αθλητές στην εντυπωσιακή κούρσα των 1.500 μέτρων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ήταν πιο γρήγοροι από τον κάτοχο του Ολυμπιακού χρυσού μεταλλίου, τον Αμερικανό Μάθιου Σέντροβιτς. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός αθλητής είχε τερματίσει σε χρόνο 3:50.00, με δεύτερο τον Αλγερινό Ταουφίκ Μακλουφί, νικητή το 2012 στο Λονδίνο, με 3:50.11 και τρίτο τον Νεοζηλανδό Νίκολας Γουίλις με 3:50.24.

Ο Μάθιου Σέντροβιτς, νικητής στην κούρσα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο




Στην αντίστοιχη κούρσα των Παραολυμπιακών, από την άλλη, πρώτος τερμάτισε ο Αλγερινός Αμπντελατίφ Μπάκα με χρόνο 3:48.29. Πίσω του ήταν ο Αιθίοπας Ταμίρου Νταμίσε, στην 3η θέση ο Κενυάτης και στην 4η θέση ο... αδελφός του νικητή της κούρσας, Φουάντ Μπάκα, με χρόνο 3:49.84 -ο οποίος, προφανώς, θα ήταν αρκετός για να του εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα των 1.500 μέτρων στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, επίσης στο Ρίο!

Στην πράξη, μια ολόκληρη τετράδα αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων ξεπέρασε τον κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στα 1.500 μέτρα, ο οποίος, όπως προείπαμε, έκοψε το νήμα σε 3:50:00.

Όπως δήλωσε ο Αλγερινός νικητής, Αμπντελατίφ Μπάκα, «δεν ήταν εύκολο να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Έχω δουλέψει ασταμάτητα εδώ και δύο χρόνια».

Ο νικητής, Αμπντελατίφ Μπάκα, και το βάθρο των νικητών στην κούρσα των 1.500 μέτρων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο






Όπως παρατηρούν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το CNN και το ESPN, η κατηγορία Τ13 των Παραολυμπιακών Αγώνων είναι εκείνη για τους αθλητές με τη λιγότερο «σοβαρή» πάθηση στην όραση, καθώς αγωνίζονται χωρίς να έχουν καροτσάκι, προσθετικά μέλη, κλειστά τα μάτια ή βοηθό-συνοδό στο πλευρό τους.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο χρόνος 3:50:00 του Σέντροβιτς, που πήρε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν ο πιο αργός χρόνος που έχει σημειώσει νικητής στην κούρσα των 1.500 μέτρων από το 1932, στο Λος Άντζελες! Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500 μέτρα για αθλητές χωρίς αναπηρίες είναι 3:26:00 και ανήκει στον Μαροκινό Χισάμ Ελ Γκερούζ από το 1998.




00 inkefalonia general ad 300X250