28o Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής Για Όλους “ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ” & “FRIENDS” ACTION

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 09:53

28o Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής Για Όλους “ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ” & “FRIENDS” ACTION

Κάθε χρόνο, εδώ και 28 χρόνια, διεξάγεται στο νησί μας το Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής Για Όλους «ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ». Το Φεστιβάλ αυτό είναι το αρχαιότερο αυτής της μορφής και μοναδικό στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Διεξάγεται πάντα τέλη Ιουνίου, διαρκεί 5 ημέρες και συμμετέχουν σε αυτό ομάδες από όλη την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού.


Η διοργάνωση δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και ως βασικό στόχο της έχει να προάγει τις αξίες της μαζικής άθλησης όπως τη συμμετοχή, την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την επαφή ανθρώπων όλων των ηλικιών και από όλα τα μέρη της γης, χωρίς διακρίσεις και όλοι βραβεύονται για τη συμμετοχή τους.

Η μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες αθλούμενους καθώς δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνδυάσουν τη συμμετοχή τους σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, με ολιγοήμερες διακοπές. Πρόκειται επί της ουσίας για μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού-αθλοτουρισμού. Κατά μέσο όρο στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος 1000-1500 αθλούμενοι καθώς συνοδεύονται και από προπονητές και γονείς.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ προσπαθεί να διευρύνει τη διοργάνωση και να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο στο νησί μας και για μεγαλύτερο διάστημα από 5 ημέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ. Από πέρυσι εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και η παρέλαση των ομάδων στην καρδιά του Αργοστολίου, στο Λιθόστρωτο ξεκινώντας από την Πλατεία Καμπάνας και καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, όπου εκεί πραγματοποιείται στη συνέχεια η τελετή έναρξης. Με την κίνηση αυτή εντάξαμε τις ομάδες και στις εκδηλώσεις της Πέμπτης, ώστε η άφιξή τους στο νησί μας να γίνεται μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή από Τετάρτη, για να χαρούν τις ομορφιές του νησιού, να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της πόλης και να ενισχύσουν την τοπική αγορά.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας η Οργανωτική Επιτροπή έχει ζητήσει τη συνεργασία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Κεφαλλονιάς και της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Με το παρόν ζητάμε τη συνεργασία σας και τη στήριξή σας, σε μια κίνηση που ξεκίνησε κατά την περσινή διοργάνωση και λέγεται «Friends». Friends, δηλαδή φίλοι του Φεστιβάλ έγιναν πέρυσι όσα καταστήματα εστίασης επιθυμούσαν με την προϋπόθεση να παρέχουν μια μικρή έκπτωση στους αθλούμενους-συνοδούς με την υπόδειξη της κάρτας συμμετοχής τους. Οι ομάδες είχαν ενημερωθεί ότι στα καταστήματα που υπήρχε η ένδειξη FRIENDS θα είχαν έκπτωση. Φέτος, θέλουμε να οργανώσουμε καλύτερα την κίνηση αυτή και να την επεκτείνουμε και στα εμπορικά καταστήματα. Για αυτό παρακαλούμε να ενημερώσετε όλα τα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Αργοστολίου, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή έως 10/6/2016 και να γίνουν FRIENDS συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη δήλωση. Όσα καταστήματα γίνουν φίλοι του Φεστιβάλ θα προμηθευτούν το έντυπο υλικό που θα σας χορηγήσουμε, μετά από επικοινωνία με το σύλλογό σας και θα συμπεριληφθούν στη λίστα των FRIENDS που θα αναρτηθεί στη σελίδα μας στο διαδίκτυο και στο Facebook. Επίσης, λίστα με τα καταστήματα και πληροφορίες για το καθένα (τηλέφωνο, ωράριο κ.λ.π) θα συμπεριληφθεί στο φάκελο που δίνεται σε όλες τις ομάδες κατά την ενημέρωση των αρχηγών αποστολών. Για το λόγο αυτό οι δηλώσεις συμμετοχής των καταστημάτων πρέπει να μας σταλούν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η καλή οργάνωση έχει πάντα καλά αποτελέσματα και με τη συνεργασία σας πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να προχωρήσει η κίνηση αυτή, προς όφελος όλων .

   Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

dilwsi




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250