Αρχίζει το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κεφαλονιάς "Γυμναστική για όλους"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 19:02

Αρχίζει το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κεφαλονιάς "Γυμναστική για όλους"

Με τη φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης ανοίγει την προσεχή Πέμπτη το βράδυ στο πανέμορφο Αργοστόλι η αυλαία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ: «Γυμναστική για Όλους». Η διοργάνωση του Φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1988 και σιγά - σιγά έγινε θεσμός, αγκαλιάστηκε εξ' αρχής από τους Κεφαλονίτες, τις τοπικές αρχές αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία.Στο «Κεφαλονιά 2012» αναμένεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ συμμετοχών, καθώς θα συμμετάσχουν, περίπου, 1500 αθλούμενοι από Ελλάδα και εξωτερικό.


Ακολουθώντας την ιδέα και τη φιλοσοφία της μαζικής άθλησης: «Γυμναστική για Όλους», το Φεστιβάλ έχει μη αγωνιστικού χαρακτήρα.

Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα θεαματικά προγράμματά τους, με τη συνοδεία μουσικής και σίγουρα θα ενθουσιάσουν όλους όσοι παρακολουθήσουν τη σημαντικότατη αυτή διοργάνωση.

Το πρόγραμμα

-Πέμπτη 28/6: Τελετή Έναρξης (21.30) Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.
-Παρασκευή 29/6: Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου (20.00).
-Σάββατο 30/6: Στάδιο Κουρκουμελάτων (20.00).
-Κυριακή 1/7: Κεντρική Εκδήλωση - Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», Αργοστόλι (18.30).

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σταύρος Μπασιαρδής, τόνισε λίγες ώρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ: «Είμαι κατενθουσιασμένος και εφέτος με τον αριθμό των συμμετοχών. Έχουμε πάρα πολλούς αθλούμενους απ' όλη την Ευρώπη. Είναι φυσικό κάτι τέτοιο, καθώς το Φεστιβάλ είναι πασίγνωστο στο εξωτερικό. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι σ' αυτού του είδους τον Αθλητισμό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Έχουν όλοι δικαίωμα συμμετοχής. Είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους. Συμμετέχουν, χαίρονται και παράλληλα γνωρίζουν τις ομορφιές της Κεφαλονιάς.
Στο τέλος δε, βραβεύονται όλοι.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους αθλούμενους καλή διαμονή στο φιλόξενο νησί μας».

Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση του Φεστιβάλ συμμετέχει και η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.